15.2.2016

03-pojat Uuraisilla. 04-pojat Valkoisille täydet pisteet, Naisten edustus joutui tyytymään tyhjään pistepussiin.

03-pojat

YPA03 – Steelers Jsb214.2.2016 Uuraisten koulukeskus(4-5)

YPAn 03 poikien ystävänpäivän agendalle oli kirjoitettu liitossa rattoisa matka Uuraisten koulukeskukselle. Kun ilmojen haltija oli keksinyt samalle päivämäärälle talven pahimmat ajokelit oli paketti mukavasti kasassa. Onneksi nämä vastoinkäymiset eivät juurikaan rasittaneet itse pelimiehiä, mutta senkin edestä joukkueen uskollista fanijoukkoa. Peleistä oli odotettavissa mielenkiintoisia olivathan molemmat päivän vastukset pelanneet aiemmin sarjassa hyviä pelejä. Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli Steelersin kakkosjoukkue, joka pelaa 04 syntyneillä pelimiehillä, jotka päätoimenaan kamppailevat ikäluokkansa eliittisarjassa. Pelimiehiä oli paikalle saapunut yhtä vaille kaksi ketjullista joten peliaikaa oli kaikille tiedossa hyvin. YPAn maalille asteli viimeisissä peleissä hyvin torjunut ja pirteää liikkumista esitellyt Petteri.

Peli alkaa YPAn toiveesta matalalla temmolla ja hyvällä rauhallisella pallon liikuttelulla. Kyttäily on kostautua jo pelin alussa kun Steelerspeluri pääsee murtautumaan yksin läpi. Petteri blokkaa kuitenkin hyökkäyksen täsmällisesti ajoitetulla vastaantulolla. YPA painostaa, mutta laadukkaita maalipaikkoja syntyy vähän ja vähätkin Steelers-maalivahti torjuu tyylillä. Mark pääsee koittamaan yksin läpi maalin tekoa, mutta pallo pomppii tavoittamattomiin. YPAlle 2 min mailaan lyömisestä ja Steelers pääsee ylivoimalle. YPAn alivoima on tehokasta, mutta aivan loppuhetkillä Steelers onnekkaasti pomputtaa 0-1. Vain vajaa minuutti ehtii kulua, kun Jolla vapauttaa Rampen kellosepän tarkalla avauksella eikä Rampe erehdy – tilanne tasan 1-1. Maalin jälkeen toimitsijapöydän ääressä kuhisee, kun Rampen uudessa pelipaidassa onkin eri numero kun pöytäkirjassa, mutta pian päästään taas jatkamaan vääntöä. Erän loppu kävellään YPAn hallitessa palloa ja säästellessä voimia tuleviin eriin.

Toinen erä alkaa samalla vauhdilla kuin ensimmäinenkin. YPAlle tarjotaan tekopaikkoja nyt ensimmäistä enemmän mutta viimeistelyn laatu ei ole toivottua. Steelers iskee vastahyökkäyksistä, mutta Petteri on erittäin hyvin mukana. Steelers maalivahti loistaa toisessa päässä. YPA ottaa voimaansa käyttöön pieniä ja hentoja vastustajiaan vastaan ja tämä näyttää tuottavan tulosta ja hermostuttavan vastustajaa. Steelersille tuomitaan rangaistuslaukaus maalinedustaistelun tuloksena ja Petteri joutuu antautumaan – peli 1-2. Maali saa Steelersleirissä aikaan vauhtia ja YPAn on vastattava tähän samalla mitalla. Steelers saa onnenkantamoisen pallon pomppiessa mailan kautta maalin edestä Petterin taa ja tilanne 1-3. Puolustuspää uinahtaa hetkeksi ja vastustaja rankaisee armotta 1-4. YPAn toivo herää kun Juho vääntää pallon väkisin reppuun Kasperi Kapasen tyyliin vanhanaikaisella ja tilanne 2-4. Maalin jälkeisestä aloituksesta Akun välitön pitkä lättysyöttö Rampelle joka viimeistelee jäätävällä prosentilla päivän toisensa ja tuo YPAn maalin päähän aivan erän lopussa 3-4.

Kolmas alkaa innokkaan YPAn rynnistyksellä ja Jolla avaa tänään toistamiseen loistavasti Rampelle, joka tekee hattutempun ja tasoittaa ottelun 4-4 ja kaikki on taas mahdollista. Kenttää juostaan päästä päähän ja paikkoja on molemmilla. Maalivahdit loistavat molemmissa päädyissä. Pallo pyörii YPA päädyssä ja ohut rosteri alkaa näkyä kun jalka painaa ja kaksinkamppailu hävitään viivassa – tuloksena puolittainen laukaus, joka uppoaa vastustamattomasti verkkoon Petterin ollessa hyvän maskin takana. Tilanne harmittavasti 4-5. YPA taistelee vimmatusti koko kolmannen erän ja ottaa lopussa maalivahdin pois – mutta tasoihin ei enää ehditä. Vajaalla kahdella ketjulla kuitenkin miehekäs suoritus YPA-sotureilta. Ottelun ehdoton hahmo oli hyökkäyspäässä Rampe kolmella hienolla läpiajomaalillaan.

Tehot: Rampe 3+0, Juho 1+0, Jolla 0+1, Aku 0+1

YPA03 – SC Weikot14.2.2016 Uuraisten koulukeskus(2-9)

Päivän toinen ottelu tiedettiin ensimmäistä vaikeammaksi kun vastaan oli tulossa Weikot Valkeakoskelta. Tarkoitus oli kuitenkin tehdä sarjaa johtavan Weikkojen ja VesVin parhaimmistosta kootun yhdistelmäjoukkueen päivästä mahdollisimman vaikea. Maaliin asettuu Miikka.

Ottelu alkaa tunnustellen ja molemmissa päissä maalivahdit saavat hienot torjunnat. Kauaa ei kuitenkaan peli ehdi vanheta kun Weikot saa vaparin maalintekosektorista. YPA jättää puolustustyöt puolitiehen eikä vedon eteen löydy vapaaehtoisia ja helpon näköisesti 0-1. YPA näyttää kuitenkin heti päivän kuntonsa kunAaro avaa ja Juho tasoittaa komealla vedolla 1-1. YPA pelaa viisaasti ja rauhallisesti. Pakit liikuttelevat palloa keskenään maalin takana eikä avausta saada lähtemään ja Weikot karvaa pallon pois ja maaliin 1-2. Vähän yli minuutti edellisestä ja Miikka torjuu komeasti läpiajon, mutta ei ehdi enää paluupalloon ja tilanne jo 1-3. YPA taistelee hienosti erän loppuun ja hallitsee tilanteita.

Toinen erä käynnistyy samoissa merkeissä ja heti kärkeen Veeti avaa huikealla syötöllä Juholle, jonka veto suoraan päin maalivahtia. Weikot lisää vauhtia ja YPAn olo alkaa käydä tukalaksi. Weikot repii tilaa itselleen hyökkäyspäässä ja lisää johtoaan 1-4. YPA tarjoaa Weikoille paikkoja myös ylivoimalla ja tilanne on pian 1-6. Erän lopussa Weikot-jäähy, mutta YPAn jalka painaa jo.

Kolmas erä alkaa YPAn ylivoimalla, mutta maalia ei synny – ennen kuin hetki on kulunut jäähystä. Jolla avaa Markille, joka raivaa tietään maalille ja näyttää jo kuin pallo olisi liimattu lapaan. Pallo viimein lähtee kuin lähteekin lavasta ja tarkasti maaliverkkoon ja yleisö innostuu kun peli kaventuu 2-6. YPAn on taas pelissä mukana. Minuutti Markin maalista YPA järjestää koko joukkueen voimin vuosisadan vaihdon ja kunniakuja aukeaa Weikkohyökääjille. Helppo työ viedä Weikot 2-7 johtoon. Weikot saa lisää virtaa ja peli on sinetöity. Rampe avaa vielä hienosti Juholle, mutta pallo yli maalin. Väsymys alkaa näkyä YPAn pelissä huolimattomuutena ja tilanne 2-8. YPA taistelee kaikin voimin mitä on vielä jäljellä, mutta se ei riitä tässä kohtaa. Weikot viimeistelee numerot kovalla ja tarkalla ylänurkkavedolla 2-9. Viimeisellä viidellä minuutilla Rampe yrittää vielä kaventaa, mutta Weikkojen kookas ja nopea puolustus luutii tuloksekkaasti. Miikka torjuu ja venyy vielä viimeisillä minuuteilla useita vetoja mallikkaasti. Weikot tänään parempi ja ehkä hivenen onnekkaampi.

Tehot: Juho 1+0, Mark 1+0, Jolla 0+1, Aaro 0+1

04-pojat, Valkoinen

Jyväskylässä 13.2.

Valkoinen ryhmä matkasi lauantaina 13.2. Jyväskylään. Isolla bussilla matka taittui letkeästi huonosta ajokelistä huolimatta. Perillä olimme noin klo 10 ja ensimmäinen peli oli merkattu alkavaksi klo 11. Alkulämmöille mentiin ulos ja samalla kerrattiin pelaamista eri pelipaikoilla ja pelitaktiikkaa. Pääsimme tällä kertaa liikkeelle isolla kolmen kentällisen kokoisella ryhmällä, joten juoksuvoimaa riittäisi hyvin molempiin peleihin.

Ensimmäinen peli oli Ilvestä vastaan. Ennakkoon ajateltiin, että Ilves olisi voitettavissa. Varsinkin kun edellisissä peleissä Ilveksellä oli ollut pieni ryhmä. Nyt tämä ei kuitenkaan pitänyt paikkaansa vaan vaikutti siltä että Ilves oli saanut mukaan vahvistuksia mahdollisesti toisen ikäluokan pelaajistaan. Ensimmäinen erä alkoi ja aloituksesta vastustaja läpi ja heti maali omiin. Siitä ei kuitenkaan liikaa hätkähdetty vaan Honkku tasoitti pian hyvällä yksilösuorituksella. Eka erä oli tasaista ja vauhdikasta peliä ja ensimmäiselle erätauolle mentiin 3-2 johdossa. Toisen erän alkupuolisko oli YPAlta vahvaa pelaamista ja peli oli hienokseltaan meidän hallinnassa. Molemmat joukkueet tekivät maalit. Sitten tilanne oli meille 5-3 kun Matias laukoi Waltterin syötöstä hienon maalin. Erän loppuun otettiin kuitenkin jäähy ja Ilves kavensi YV:lla. Kolmas erä alkoi 5-4 johdossa. Johto kääntyi kuitenkin Ilvekselle kun he tekivät kaksi seuraavaa maalia. Tilanne oli 6-5 vastustajalle. Valmennus päätti tiivistää viimeiseksi kolmeksi minuutiksi kahteen kenttään. Se tepsi ja kohta Veikko tasoitti komealla laukauksella. Vielä nähtiin Artulta hieno yksilösuoritus ja maali, joten tiukan pelin voitto meille 7-6.

Ennen toista peliä oli tunnin tauko, joten pojat ehtivät syömään välipalaa. Vastustajaksi kello yhdeltä oli tulossa SCU Turengista. Ennen peliä pidettiin puheet ulkona ja tehtiin pieni muutos kentällisiin. Toinen peli oli selvästi meidän peli. SCU ei kyennyt vastaamaan meidän juoksuvoimaan. Eka erä meille 5-1, toka erä meille 4-0 ja kolmas keskeytettiin ennen loppua kun taululla oli 13-1 voittonumerot. Kaikki pelasivat hyvin ja saivat onnistumisia.

Hieno oli pelimatka kaikenkaikkiaan. Tiukka voitto ja selvempi voitto ja tuloksena täydet neljä pistettä. Tänään joukkueessa pelasivat: maalissa Lassi Taavitsainen ja Ville Videnoja, puolustuksessa Rony Salo, Waltteri Laukka, Veikko Määttä, Teemu Jäntti (2.peli), Mirko Sarso (1. peli), Eetu Tiira, Jaakko Ytterström, hyökkäyksessä Mirko Sarso (2.peli), Arttu Ruuhikorpi, Onni Keskinen, Jalmari Nykänen, Joona Honkanen, Joona Kokkonen, Matias Rahko, Teemu Jäntti (1.peli), Wille Sistonen ja Valtteri Tanila.

Naiset I

Naisten edustuksella oli ystävänpäivänä edessään tärkeä kotiturnaus, josta oli saatava täydet neljä pistettä, jotta sarjan kakkossija olisi vielä saavutettavissa. Päivän ensimmäisessä pelissä vastaan asteli tuttuakin tutumpi MIG. Ottelun alku oli tuttua kovaa taistelua, jossa kumpikin joukkue yritti ottaa pelin hallintaansa. Erän tasaisuutta kuvaa hyvin erätauko tilanne 1-1. Toisen erän alussa oli viitteitä siitä, että YPA saisi ottelun hallintaansa, mutta erän loppua kohden Tamperelaiset paransivat otteitaan kokoajan ja YPA alkoi jäämään paremmin taistelevan vastustajansa jalkoihin. Toiselle erätauolle siirryttiin vielä siedettävissä lukemissa 4-3 MIG:lle. Kolmannen erän alku olikin sittenshokkihoitoa Ylöjärveläisille, kun MIG paukutti nopeasti 7-3 johtoon ja ottelu oli tältä erää ohi. Vaikka YPA sai vielä pientä kipinää aikaiseksi niin kuitenkin paremmin, ja ennen kaikkea, halukkaammin pelannut MIG vei voiton 8-4 lukemin.

Tehot: Yrjölä Heidi 2+1, Mäki-Äijö Hannele 1+0, Pyykkö Iiris 1+0, Kukkola Anna 0+1, Lammi Saila 0+1, Lehtinen Riikka 0+1

Toisessa pelissä vastaan tuli PIsku. Tähän otteluun YPA:lle teroitettiin puolustuspelin kovuutta ja sitä kyllä löytyi kiitettävästi läpi ottelun. Mutta tällä hetkellä onnetar ei todellakaan ole Ylöjärveläisten puolella ja tuntuu kuin jokainen pomppu menee vastustajalle. Loistavan ensimmäisen erän jälkeen taululla oli vieläkin 0-0 lukemat. Toisen erän alussa pari henkilökohtaista virhettä ja taululla toisen erän jälkeen 3-0 Hämeenlinnalaisten hyväksi. Kolmas erä oli sitten, parista takaiskusta huolimatta, loistavaa taistelua emäntäjoukkueelta. Kun peliä oli vielä kymmenisen minuuttia jäljellä PIsku siirtyi jo 5-1 johtoon, mutta sen jälkeen Ylöjärveläiset pisti kentällä hienon show:n pystyyn. Kerta kerran jälkeen YPA loi loistavia kavennuspaikkoja, mutta vain huono onni esti Ylöjärveläisten kirin. Pallo kävi useaan kertaan ihan maaliviivalla ja tolpissa, mutta kun ei niin ei. Ottelu päättyi 5-2 PIskun voittoon ja samalla Ylöjärveläisten haaveet kärkisijoista valuivat kaivoon. Kautta on vielä 5 peliä jäljellä ja YPAn kohtalo on pelata enää kunniasta.

Tehot: Lahtinen Laura 1+0, Nurmi Essi 1+0, Lehtinen Riikka 0+1, Yrjölä Heidi 0+1