Naisille tappio, M II:lle voitto ja tappio

14.3.2016

Miesten II -joukkue jäi muutaman maalin vuoksi nousukarsintapaikasta. G-pojat kävivät Forssassa.

G-juniorit

Forssassa 13.3.2016

Eräässä YPA:n G-junioriperheessä sunnuntaiaamu alkoi itseluottamusta uhkuen. Spotifystä kuunneltiin kimara maalilauluja ja "poikaa saunotettiin" käytävällä tehtyjen maalien jälkeen. No, perusteita tälle oli. Edellisessä turnauksessa Ylöjärven urheilutalolla YPA:n joukkueet pelasivat hienosti ja pisteet tulivat kotiin lähes jokaisesta pelistä. Isää tosin jännitti, tiedossa pahoja pelejä kahta eri Classicin porukkaa vastaan sekä kamppailu kotijoukkue FoSu:a vastaan.

1,5 tunnin ajon jälkeen saavuttiin Forssan Republic Areenalle. Jalkojen ravistelu puuduttavan automatkan jälkeen, vaatteiden vaihto, vähän eväitä ennen pelejä ja pienen lämmittelyn kautta kohti pelejä. YPA:n G-pojilla oli yhteensä 6 peliä kahdella eri joukkueella (YPA ja YPA Sininen). YPA aloitti peliurakan kotijoukkue FoSu:a vastaan. Hieno ja tasainen peli. YPA johti peliä koko ajan, mutta FoSu onnistui tasoittaman ihan viimeisillä sekunneilla. YPA Sininen aloitti Classicin 09 Whitea vastaan. Pientä alkukankeutta oli havaittavissa ja ensimmäistä maalia juhlittiin ennenaikaisesti. Pelinohjaaja ei maalia huomannut, ja vastustaja käytti tilaisuuden hyväkseen ja iski heti hämmentyneen YPA Sinisen verkkoon maalin. No, sellaista se peli on, ei saa lopettaa pelaamista liian aikaisin. Joukkue kokosi itsensä hienosti ja peli onnistuttiin kääntämän voitoksi.

Ennakkoon kovimmaksi arvioitu vastustaja Classicin Blue oli odotusten veroinen. Molemmat YPA:nn joukkueet pelasivat ehkä parasta peliään, mutta Classic oli tällä kertaa parempi. Kerrassaan taitavia pelaajia, joille YPA kuitenkin laittoi tiukasti kampoihin.

Viimeisissä peleissä alkoi jo väsy painaa ja keskittyminen meinasi herpaantua. YPA Sinisen viimeinen vastus oli kotijoukkue FoSu, joka oli ehkä vieläkin uupuneempi. Jemi tekikin uupuneen FoSu:n verkkoon tuplahattutempun, eli 6 maalia!!

Kaiken kaikkiaan oli hyvä turnaus. Pojat ovat kehittyneet huimasti sitten ensimmäisen turnauksen marraskuussa. Tästä on hyvä jatkaa. Seuraavan kerran pelataan taas kotikisoissa, 2.4. Ylöjärven urheilutalolla.

03-POJAT

YPA03 – Happee Moose 13.3.2016 Valkeakoski (8-4)

YPAn 03 pojat jatkoivat hiihtolomien jälkeen ottelurupeamaansa Valkeakosken lukiolla Weikkoluolassa. Ensimmäiseen peliin vastaan saatiin potentiaalinen pisteautomaatti Happee jolta oltiin aiemmin ryöstetty kaikki pisteet sekä alku-, että tässä sarjassa. Maalia ottelussa vartioi Miikka.

YPA aloittaa pelin heti pirteällä jalalla ja pyrkii kovuudellaan ottamaan luulot pois jyväskyläläisiltä. Happeen pojat kuitenkin antavat hyvän vastuksen taistellen joukkueena urheasti jokaisen tilanteen loppuun saakka. Heti ottelun alkuun Happee saa pirteän vastahyökkäyksen ja YPAlaisten pettymykseksi johtomaalin 0-1. YPA painostaa raivokkasti ja pyörittää hyökkäyksiään voimalla ja luovuudella, mutta tulosta ei tunnu tulevan. Melkein neljä minuuttia ehditään ottelua tahkota kun YPA saa kulmalyönnin Happeen alueella ja Jolla antaa oivallisen syötön Juholle, joka maalaa tolpan kautta odotetun tasoituksen 1-1. Peli rauhoittuu ja lähes sammuu joksikin aikaa, kunnes kymmenen minuutin kohdalla Mark tarjoaa omassa päässä pallon Waltterille joka vaihtaa isompaa vaihdetta silmään ja paahtaa vastuksista piittaamatta pallon kanssa suoraa laitaa pitkin ja päättää juoksunsa kovaan rannevetoon ja johto 2-1 on valmis. YPA kehittää erän lopussa vielä hienon hyökkäyksen ketjulla Jolla, Rampe ja Juho, mutta jyväskyläläismaalivahti on vahvempi.

Toinen erä alkaa tutulla YPArynnistyksellä ja Mark vie voimalla hienon kuvion päätteeksi Juhon ja Rampen syötöstä pallon maaliin ja johdoksi 3-1. YPA saa johtomaalista lisää virtaa ja vain minuutti edellisestä ja Jolla pääsee lataamaan pallon verkkoon Waltterin syötöstä. Tilanne mukavasti 4-1. Happee yrittää päästä peliin mukaan pelaamalla kovempaa, mutta YPA on väkivahva ja kookkaampi. Mark avaa ja Aleksi nousee laitaa pitkin voimalla ja laukoo pallon maaliin – 5-1 ja ilmassa on ratkaisun makua vaikka peli on vain puolessa välissä. Waltteri taistelee huikealla tavalla molemmissa päissä antaen voimaa esimerkillään koko joukkueelle. Pallo liikkuu komeasti, mutta lisämaaleja ei erässä nähdä.

Kolmas erä lähtee käyntiin Happeen komennossa mahdollisesta YPAn puseroon hiipineestä hyvänolontunteesta johtuen. Pian syntyy myös kavennus 5-2. Happee painaa rajusti ja Jolla joutuu rikkomaan rankkarin arvoisesti. Tilanne muuttuu jo 5-3. YPA herää tässä kohtaa vimmattuun taisteluun. Vapaalyönti hyvästä paikasta ja ampumaan Mark ja kylmän viileä puolen vaihto ja suoraan syötöstä Severi avaa ketsuppipullonsa päättäen pitkän kuivan kautensa komeaan maaliin. Tilanne 6-3. Happeen kova peli kostautuu jäähynä ja pakkopeli pyörii. Waltteri tarjoilee Severille joka nautiskelee toisen maalinsa ylivoimalla ja tilanne 7-3. Happee tulee vielä YPA puolustuksen huilatessa 7-4, mutta ottelun loppu on YPAn ja Juho vielä komistelee numeroita 8-4 – ei syöttäjää. Ehjä kokonaisuus YPAlta ja ansaitut pisteet.

Tehot: Juho 2+0, Severi 2+0, Waltteri 1+1, Mark 1+3, Jolla 1+1, Aleksi 1+0, Rampe 0+1

YPA03 – PaPo 13.3.2016 Valkeakoski (2-10)

PaPo-pelin tiedettiin jo ennalta olevan vaikea, mutta revanssia lähdettiin hakemaan tosimielellä rakkaasta vastustajasta. Maalia vartioi Petteri. Ottelu ei ehdi kauaa vanheta kun PaPo tarjoaa YPAlle ylivoimaa, mikä jää hyödyntämättä. YPA jäähyilee samalla mitalla ja PaPo rankaisee nron 12 toimesta armotta ja tilanne 0-1. YPAlle maali on myrkkyä ja pian tilanne on jo 0-3. Petteri yrittää liikkua mukana, mutta puolustus ei pysty tukemaan tarvittavalla tavalla ja pian tilanne 0-4. Waltteri syöttää ja Jolla herättelee 1-4 maalillaan vielä toiveita YPAn noususta. Aivan erän loppuun vielä vaarallinen paikka kun Rampe löytää maalin edestä Markin, mutta pallo mailoista katsomoon.

Toinen erä alkaa YPAn kovalla paineella ja Juholle aukeea paikka – epäonneksi pallo ei mene maaliin. YPA maaliin pallo sen sijaan menee kun asialla on taas nro 12 ja tilanne jo 1-5. PaPo taas jäähyllä, mutta selviää takaiskuitta. Vastahyökkäys nro 12 ja tilanne ratkaisevan tuntuisesti jo 1-6. Petteri kutsutaan maaliltaan pois ja Miikka herättelemään joukkuetta vielä uuteen nousuun.

Kolmas erä alka YPAn hyökkäyksellä, mutta ilo loppuu lyhyeen kun YPA saa jälleen jäähyn. PaPo painostaa ja tekee lopulta yv maalin 1-7. Miikka väläyttelee taisteluasennetta ja ottaa läpiajon kiinni komeasti. PaPo on kehittynyt joukkueena vuoden aikana huomattavasti ja vaikka maalinteko makaakin lähes yhden pelimiehen harteilla täytyy hattua nostaa Parkanossa tehdylle työlle. Miikalle tulee työtapaturma, kun pallo livahtaa putkista ja tilanne 1-8. Juho kuittaa välittömästi ja tilanne 2-8. Peli alkaa olla ohi kun tuomarikin on sitä mieltä että YPA:lle ei enää mahdollisuutta anneta. Parkanon Ponteva tekee vielä yhden tasaviidellä ja yhden ylivoimalla ja lopputulos 2-10. Ansaitusti.

Tehot: Juho 1+0, Jolla 1+0, Waltteri 0+1, Aku 0+1

MIEHET II

YPA:n kakkosjoukkueen kausi 6.divarissa sai päätöksensä viime lauantaina Kaukajärven Spiralilla. Tuloksena kaksi pistettä, jotka eivät lopulta riittäneet nousukarsintapaikkaan.

Tahve – YPA II 13-6

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui suoran nousun jo varmistanut sarjakärki Tahve. YPA ei saanut oikein missään vaiheessa juonesta kiinni. Miehiä ei saatu merkattua millään ja taitava vastustaja rankaisi armottoman kovalla prosentilla YPA:n virheistä.  Tahve oli tässä ottelussa yksinkertaisesti selvästi parempi joukkue ja jäi muutenkin ainoaksi joukkueeksi, jolta YPA ei saanut kauden aikana pistettäkään.

tehot: Roope Grönlund 3+0, Miro Kujansivu 2+1, Akseli Kaivola 1+1, Sami Pettinen 0+2, Tuomo Aunola 0+1, Arto Paananen 0+1

SC Tolppalaukaus – YPA II 5-8

Tästä ottelusta oli YPA:n lähtökohtaisesti otettava ns. pakkovoitto, jotta teoreettinen mahdollisuus nousukarsintapaikkaan säilyisi pysyisi elossa.  Ottelu alkoikin aivan päinvastaisissa merkeissä, kun Tahve-peli. Tolppalaukauksen verkko nimittäin heilahti ensimmäisen kerran jo 14 sekunnin pelin jälkeen. Muutenkin ensimmäinen erä oli melkoista ilotulitusta päättyen lopulta lukemiin 3-5.

Loppua kohti meno rauhoittui ja YPA:n peli järkevöityi. Ei tämäkään mikään huippupeli missään nimessä ollut mutta kuitenkin selvästi ehjempi kuin ensimmäinen peli. Loppulukemat kirjattiin numeroin 5-8.

tehot: Miro Kujansivu 1+3, Arto Paananen 2+1, Sami Pettinen 1+1, Akseli Kaivola 1+1, Jan-Erik Järä 1+1, Tuomo Aunola 1+0, Joni Pohjonen 1+0, Roope Grönlund 0+1

YPA:n päävastustaja Vastuu voitti viimeisessä ottelussaan Visarsin selvästi 11-2. Näin YPA ja Vastuu päätyivät tasapisteisiin. Vastuu vei viimeisen nousukarsintapaikan  paremman maalieronsa turvin.

NAISET I

Sunnuntaina 13.03. Naisten Edustuksen kausi jatkui yksittäisellä pelillä Kaukajärven Spiral-Hallilla. Vastassa oli SBS Tamppi, joka on ollut ylipääsemätön kynnys tällä kaudella. Loistava ja ennen kaikkea kovatempoinen ottelu saatiin myös tästä kohtaamisesta aikaan. Ottelu sai räväkän alun kun Tamppi siirtyi ensimmäisestä laukauksesta 1-0 johtoon, mutta YPA:n Anu Vuori tasoitti pelin heti toisessa vaihdossa. Tämän tasoisissa peleissä oman pään virheet kostautuvat ja näin kävi myös tänään. Tamppi käytti tylysti Ylöjärveläisten yli-innokkuudesta johtuneet virheet 2-1 ja 3-2 maaleissa. Välissä YPA pääsi pelaamaan ylivoimaa, joka on ollut todella tehokasta tällä kaudella.

Ylivoima jauhoi jälleen vaarallisesti, ja kyllähän se maalikin sieltä lopulta tuli, mutta tällä kertaa jäähy ehti päättyä pari sekuntia aiemmin, joten Essi Nurmen tekemää 2-2 maalia ei tilastoihin ylivoima maaliksi merkattu. Tällä kaudella vaivannut maalinteon vaikeus tuli taas esille ja tasoitus jäi tekemättä, vaikka lopussa ilman maalivahtia loistavia paikkoja Ylöjärveläiset saivatkin luotua. Joten SBS Tamppi voitti kaikki kolme kohtaamista ja tiivisti taistelua sarjan neljännestä sijasta.

Tehot: Nurmi Essi 1+0, Vuori Anu 1+0, Kukkola Anna 0+1, Pyykkö Iiris 0+1

Kauden viimeinen turnaus pelataan lauantaina 19.03. Janakkalassa. Siellä YPA kohtaa sarjajumbo TiPa:n sekä sarjakärki O2-Jkl:n.