YPA 04-pojille jälleen menestystä

16.5.2016

Ylärivi vasemmalta oikealle
Waltteri Laukka, Valtteri Ruohonen, Kasperi Henriksson, Oliver Masalin, Teemu Jäntti, Kalle Kuusimäki
Alarivi vasemmalta oikealleAapo Kurhela, Onni Keskinen, Eero Sutinen, Arttu Ruuhikorpi, Oskari Soininen, Santeri Horko ja maalivahti Joona Isomäki
Ylärivi vasemmalta oikealle Waltteri Laukka, Valtteri Ruohonen, Kasperi Henriksson, Oliver Masalin, Teemu Jäntti, Kalle Kuusimäki Alarivi vasemmalta oikealleAapo Kurhela, Onni Keskinen, Eero Sutinen, Arttu Ruuhikorpi, Oskari Soininen, Santeri Horko ja maalivahti Joona Isomäki

Särkänniemi salibandy cup:ssa kilpasarjan pronssille! 04 Valkonen joukkue nosti myös pokaalin ilmaan.

YPA 04:n toinen kevätperinne on osallistua särkänniemi salibandy cuppiin. Tämä oli jo neljäs kerta, kun YPA:laiset osallistuivat 04 -ikäluokan karkeloihin. Tällä kertaa joukkueita tässä suuressa turnauksessa oli 228. 04- ikäluokassa joukkueita oli 8 kilpasarjassa ja 25 haastajasarjassa.

Ensimmäisenä meillä oli vastassa Pisku Hämeenlinnasta. Piskuhan koostuu HPK:n kivenkovista jääkiekkojunioreista, jotka keväisin käyvät ”kiusaamassa” säbäjunioreita. Peli pelattiin Ylöjärven Urheilutalolla, joka ei mitoiltaan kyllä täytä kilpasarjan asettamia vaatimuksia. Peli olikin sitten todellista sählyä. Pieni kaukalo ja parketti vei pelistä kokonaisuudessa kaiken idean, kummaltakin joukkueelta. Ping-Pong matsin lopputulos oli 4-3 Piskun voitto, ei tästä sen enempää. :)

Katseet kohti seuraavaa matsia, jonka lopputulos tulisi olemaan todella isossa merkityksessä jatkomme kannalta. Huolellinen valmistautuminen ja kohti Ylöjärven Liikuntakeskusta. Vastassa oli TPS Turusta. TPS on kovan luokan kilpajoukkue, joka kävi kuluneella kaudella SS+LR Eliittisarjan loppuhuipentumassa taistelemaassa Eliittisarjan voitosta. Häviöllä oltaisiin sijoituspeleissä ja voitolla välieräpaikka olisi vielä saavutettavissa. Peli alkoi kovalla vauhdilla, niinkuin aina tämän tason matsit. Peli oli YPA:n hallinnassa, mutta alkuun ei maaleja nähty. Sitten keskialueella Onni nappaa korkean pallon alas ja parin pompun jälkeen toimittaa sen Valtterille, joka pyrähtää keskeltä läpi, ja niin kuin valkut on opettanut:-) läheltä pallo ylös. Avausmaali oli tosiasia. Tästä alkoi YPA:n myllytys. Itseluottamus kasvoi silmissä ja lyhyessä ajassa peli onkin YPA:lle 4-0. Toisessa erässä hieman höllätään, mutta TPS:ää ei päästetä maalipaikoille. Tämäkin erä menee YPA:lle, luvuin 2-0 ja näin koko peli 6-0. Peli oli ehkäpä meidän kauden paras!

Alkusarjan viimeinen peli ja ratkaiseva jatkopaikan kannalta pelattiin Spiral hallilla Kaukajärvellä. Vastassa oli Classic Ruotula, joka pitää sisällään huippulahjakkaita monen lajin harrastajia. TPS pelissä ollut vire saatiin myös tähän peliin. YPA hallitsi palloa ja myös kaksinkamppailuissa oltiin vahvoja. Tähän peliin saatiin aika nopeasti avausmaali, kun Eero liruttaa pallon maaliin Kasperin esityöstä. Pian peli oli jo 2-0, kun taas Eero oli asialla. Syötön katko hyökkäysalueella ja siitä varma sijoitus maaliin. Sitten alkaa Valtteri- show: Valtteri maalaa neljästi syöttäjinä oli kaksi kertaa Kasperi, kerran Eero ja kerran Kalle. Peli rupeaa oleen selvä, ja kun Arttu maalaa vielä kerran Aapon syötöstä niin peli päättyi 7-1 YPA:lle ja välieräpaikka oli tosiasia.

Alkusarjan pelit takana. Peli parani loppua kohden ja ansaitusti pääsimme välieriin, missä kohdattaisiin tuttuakin tutumpi KooVee mustat.

Välierä alkoi vauhdikkaasti, KooVee oli hyvällä jalalla liikkeellä ja hätyytteli vaarallisesti meidän maalia. Mutta taas otimme pelissä hallinnan. Vaikka hallinta oli meillä, niin KooVee on ehkäpä suomen paras vastaiskujoukkue ja taas tämä jouduttiin toteamaan. Pallo meidän verkkoon vastaiskun seurauksena ja KooVeelle 1-0 johto. Tämä tasoitettin aika pian, kun Valtteri pyöräytti kääntö laukauksen vastustajan maalin edessä ja KooVeen huimasti pelannut maalivahti joutui antautumaan ensimmäisen kerran. Toiseen erään ja taas pieni nukahdus, terävä KooVeen vastaisku ja palloa ei onnistuttu siivoamaan maalin edestä. KooVee siirtyi taas johtoon 2-1. Tämä vielä kuitattiin, kun huimaan vireeseen päässyt Valtteri ampuu pienestä kulmasta ylänurkkaan. Peli jatkui tasaisena, hallinta oli meidän, mutta KooVee iski vastaan nopeasti käyttäen myös hienosti toista aaltoa hyväkseen. Taas tapahtui pieni pelin luku virhe meidän päässä ja KooVee pääsi keskialueen yli helposti. Laukaus kohti maalia ja taas irtopalloa ei onnistuttu siivoamaan maalin edestä. KooVee siirtyijohtoon 3-2. Loppussa YPA myllytti kovasti hakien tasoitusta, mutta pelin sankari KooVeen maalivahti piti maalinsa puhtaana ja näin ollen KooVee raivasi tiensä finaaliin luvuin 3-2.

Pettymys oli suuri joukkueessamme. Marginaalit ovat erittäin pienet näissä huippujoukkeiden peleissä. Hallitsimme peliä, loimme enemmän maalinteko paikkoja, mutta KooVee oli terävämpi maalinteossa. Myös hitunen onnea aina tarvitaan, tälläkertaa KooVee oli myös hieman onnekkaampi.

Pronssipeli: Vastassa PSS Porvoosta. PSS on Eteläsuomen kovimpia joukkueita, joten pronssi ei tulisi helposti. Neljäs peli saman päivän aikana alkoi jo näkymään pojissa. Eeron polvi sanoi sopimuksensa irti ja yksi huippu laituri olisi sivussa pronssi pelistä. Oliver nostettiin puolustuksesta laitahyökkääjän tontille. Näillä suunnitelmilla pronssia hakemaan. Peli oli taas oikea trilleri. Ensin pääsimme ylivoimalle, mutta hieman heikosti sujuneen ylivoiman aikana PSS:n peluri pääsi puolittain läpi.Tämä estettiin sääntöjen vastaisesti ja vastustaja sai rangaistuslaukauksen. Rankkari epäonnistui, mutta jäähyn aikana PSS pääsi tekemään johtomaalin. Tämä oli ensimmäisen erän tulos. Toisessa erässä  Valtteri tasoittaa pelin Kasperin syötöstä ja Aapo siirsi meidät johtoon Valtterin esityöstä. Näin mentiin tovi, johdimme peliä 2-1. Pelin loppupuolella PSS:n erittäin nopea laituri murtautui laidasta läpi ja tasoitti pelin 2-2:een. Tämä oli myös tulos varsinaisen peliajan jälkeen, joten rankkareilla ratkaistaisiin pronssimitalin kohtalo. Rankkarit olivat maalivahtien taidon näytteitä. Kummankin joukkueen kolme ensimmäistä vetäjää epäonnistui rankkasrissaan. Alkaa toinen äkkikuolemakierros: Ensin Valtteri laukoo vuoren varmasti meidät johtoon. PSS tasoittaa pelin ja sitten taas meidän vuoro. On Artun vuoro ja pallo maaliin, joten olemme taas johdossa. PSS:n tasoittava vuoro; pallo toimitetaan maaliin, mutta tuomari hylkää maalin syy, palloa oli siirretty taaksepäin rangaistuslaukauksen aikana. Voitimme siis pronssia hyvä turnaus kaikilta ja ansaitusti mitalit kaulaan.

Vihdoin mitalitili auki Särkänniemi cup:ssa. Aikaisemmin olimme jääneet kahdesti neljänsiksi ja kerran sijoille 5-6, joten hienosti paransimme sijoitustamme.

Näin ollen kausi 2015-2016 on pelattu:

Yhteenvetona voisi sanoa, että olemme jälleen lähempänä Suomen terävintä huippua ja olemme siirtyneet haastajista haastettaviksi. Jo toisen kerran raivasimme tiemme SS + LR Eliittisarjaan, joka koostuu kahdeksasta Sisäsuomen ja Länsirannikon parhaasta joukkueesta: Olimme hienosti Eliitin rukosarjan kolmansia. Kovatasoisista turnauksista metsästimme yhden hopean (ESPT) ja kaksi pronssia (TFT ja SärkänniemiCup). Mitaleitta jäimme vain HFC:ssä, jossa koimme kirvelevän puolivälierä tappion PSS:lle (tämän kuitasimme tänään :=).

Kova työ alkaa näkymään ja seuraavalle kaudelle tullaan entistä voimakkaampina ja nälkäisimpinä. Harjoituksia tullaan lisäämään ja tempoa harjoituksissa nostetaan entisetään.

04-Pojat Valkoinen

Särkänniemi Cup 14.-15.5.2016 alkoi YPA Valkoisen osalta aikaisin lauantaiaamuna Ylöjärven Urheilutalolla. Lohkomme oli B jossa oli mukana MuhU ja Rangers Ahmat. Vain yksi kolmesta pääsisi jatkoon puolivälieriin. Etukäteen pelisuunnitelmaksi Valkoisille otettiin toisen laidan käyttäminen hyvin ylhäällä normaalia löyhemmällä puolustusvastuulla, kun taas muut pelipaikat ohjeistettiin olemaan vahvasti mukana puolustamassa.

Ensimmäinen peli oli jo klo 8, joten unihiekat karistettiin silmistä hyvällä alkulämmittelyllä ulkona. Vastassa olisi Muhokselta MuhU, joka oli vastustajana uusi tuttavuus. Urheilutalon kenttä oli erittäin pieni ja alustana parketti, joten etukäteen tiedettiin, että pelistä tulisi ‘pomppupalloa’. Peli oli alusta asti molemmilta tarkkaa puolustamista, vetojen blokkaamista, ja hyvää maalivahtipelaamista sekä Villeltä että vastustajan isokokoiselta maalivahdilta. Ensimmäisessä erässä nähtiin vain yksi maali ja sen teki Henkka kovalla laukauksella. Toinen erä alkoi samalla kaavalla ja taas Henkka laukoi vastustamattomasti maalin. 2-0 johto sai vastustajan laittamaan lisää pökköä pesään. Seuraavaksi vastustaja saikin aikaan hyvän laukauksen laidasta ja kavennuksen 2-1. Loppua kohti ote oli vastustajalla ja kohta heidän hyökkääjänsä tuli väkisin keskeltä läpi ja tasoitti pelin. Loppu oli uhrautuvaista puolustamista ja 2-2 tuloksella tasattiin pisteet.
Rangers Ahmat vastaan klo 12 aikaan Urheilutalolla ja aloitettiin jälleen hyvillä alkulämmöillä ja puheilla. Oli tiedossa, että voitto riittäisi puolivälieräpaikkaan, koska Ahmat oli voittanut MuhUn aiemmin. Peli alkoi ja huomattiin, että nyt vastassa oli taitotasoltaan kova joukkue. Ottelu alkoi kuitenkin YPAn kannalta hienosti kun ensin Henkka teki lähietäisyydeltä tyhjiin Vallun syötöstä ja jonkin ajan kuluttua Henkka laukoi toisen komealla laukauksella. 2-0 YPAlle. Sitten peli sai kuitenkin käänteen kun epäonninen pomppu löytyi YPAn maalista ja tilanne kaventui. Sitten Ahmat sai riparin sisään ja peli oli tasan 2-2. YPA pelasi hyvää puolustuspeliä ja blokkasi paljon vetoja. Seuraavaksi päästiin jälleen johtoon kun Alex löi maalinedustilanteesta pallon maaliin. Ahmat sai kuitenkin otetta ja hieno ylänurkka laukaus toi heidät jälleen tasoihin. Mikä trilleri. Viimeisiä minuutteja mentiin ja Henkka sai pallon hyökkäysalueelle. Kova lämäri ylänurkkaan ja YPA jälleen johtoon. Viimeiset minuutit puolustettiin omaa maalia ja maalissa Lassi teki hyviä torjuntoja. Ehkä kauden paras taistelu meiltä ja hieno voitto taitotasoltaan kovatasoisesta joukkueesta.

Sunnuntaina aamuna kokoonnuttiin Kaukajärven Spiral-hallille ja aloitettiin valmistautuminen ulkolämmöillä ja puhuttiin jälleen pelitaktiikasta. Vastustajaksi saimme NTK:n ja tiedossa oli että he tulivat mukaan kovasta neljän joukkueen alkulohkosta puhtaalla pelillä. Peli alkoi ja alusta asti näki, että nyt vastassa oli kilpasarjatason joukkue. NTK meni 1-0 johtoon hyvällä yksilösuorituksella ja 2-0 johtoon ylivoimalla vaparista lähietäisyydeltä kun kunnon muuri jäi tekemättä. YPA taisteli kuitenkin hienosti eikä vastustajalla ollut helppo työ päästä vetopaikoille. Vetoja kuitenkin tuli mutta maalilla Ville otti koppeja. Seuraavan maalin teki YPA kun Henkka laukoi jälleen hienosti Joonan hyvästä syötöstä kavennuksen 2-1. Sitten tapahtui harmillinen epäonninen pomppu ja tilanne 3-1. NTK sai otetta ja kohta suoraan hienosta poikkisyötöstä 4-1. NTK oli taitava ja nopea, ja seuraava maali 2 vastaan 1 hyökkäyksestä salamana ja tilanne 5-1. Henkka laukoi kuitenkin kavennuksen 5-2 ja YPA sai vielä otteen pelistä. Hyviä laukauksia saatiin monta mutta vastustajan maalivahti oli oikeassa paikassa. Loppukiri hiipui kun otettiin viimeisillä minuuteilla jäähy ja siitä NTK 6-2:een ja vielä lopussa 7-2:een. YPA Valkoinen kuitenkin taisteli ja pää pystyssä voitiin olla pelin jälkeen. NTK oli se joukkue joka voitti lopulta kultaa ja on pakko todeta että ehkä heidän oikea paikkansa olisi ollut kilpasarjassa.
Iltapäivällä oli vielä vuorossa sijoitusottelu sijoista 5-8 Vuoreksessa. Yhteensä joukkueita oli 25. Vastaan oli tulossa Classic Blue. Alkulämmöillä pojille puhuttiin siitä, että kuinka makeaa olisi päättää kausi voittopeliin. Joukkue oli päättäväisen tuntuinen. Peli alkoi ja valitettavasti heti alussa vastustaja karvasi pallon ja iski maalin. YPA näytti kuitenkin päättäväisyyttä ja kohta toisessa päässä Wille karvasi pallon ja jatkotilanteesta Matti iski tasoihin. Seuraavaksi oli vuorossa Mirkon hyvä esityö ja Henkan laukaus 2-1:een. Sitten hyvänolontunne näkyi ja hieman pehmeän joukkuepelaamisen takia Classic tasoitti 2-2. Peli oli tasaista, mutta kuitenkin YPA oli hienokseltaan niskan päällä ja selvästi paremmalla taisteluilmeellä kuin vastustaja. Seuraava maali syntyi kun Henkka riisti hyökäysalueella pallon ja iski 3-2. Sitten suoraan vaparista Veikon kaukolaukaus 4-2. Classic pääsi kuitenkin vielä riistosta iskemään kavennuksen 4-3. YPA oli edelleen niskan päällä mutta Classicin maalivahti piti heidät mukana pelissä. Lopussa Lassi täräytti vielä laidalta 5-3 voittonumerot. Hyvä taistelu joukkueelta. Sijoitus turnauksessa oli siis 6. Ja se oli hieno suoritus. Hävisimme ainoastaan kultamitalistille!

Joukkueessa pelasivat: Lassi Taavitsainen (La MV, Su P), Ville Videnoja (MV), Alex Ciriaco (La, LH), Jami Saastamoinen (La, P), Mirko Sarso (KH), Eetu Tiira (P), Veikko Määttä (P), Jalmari Nykänen (P ja KH), Joona Honkanen (Su, LH), Markus Nurminen (KH ja P), Matias Rahko (LH), Wille Sistonen (LH), Henrik Mäkinen (LH), ja Valtteri Tanila (KH).

Kaiken kaikkiaan YPA Valkoisilla oli hyvä kausi. Valkoinen ryhmä oli kilpasarjassaankin kolmas. Ryhmässä on paljon potentiaalia, joten ahkeralla ja innokkaalla harjoittelulla seuraava kausi tulee olemaan vielä parempi.