06-poikien lempiväri on kulta!

19.5.2016


YPA:n 06-pojille Särkänniemi cupin mestaruus.

06-poikien joukkue osallistui ensimmäistä kertaa Tampereella pelattavaan Särkänniemi Salibandy Cup turnaukseen. Joukkueen toinen ryhmä osallistui turnauksen haastajasarjaan ja toinen kilpasarjaan. Kilpasarjassa joukkueet oli jaettu kuuteen kolmen joukkueen lohkoon, jossa YPA Valkoisten kanssa lohkossa oli Pirkkalan Pirkat ja Happee. Turnauksen ensimmäinen peli lähti käyntiin YPA:n hallinnassa ja avausmaali merkattiin meille. Tämän jälkeen liike väheni ja "paketti" alkoi hajota. Maalintekointo oli sen verran kova, että puolustusvelvoite alkoi unohtua. Keskialueen katkoista Pirkat pääsi pyörittämään ja latoi tulokseksi 3-1. Toisessa alkusarjan pelissä vastaan tuli Jyväskylästä Happee, joka ensimmäisessä pelissään oli voittanut Pirkat 3-2. YPA ei tästä hätkähtänyt vaan aloitti pelin kovalla ryminällä. Tiivis nippu ja hyvä liike toi avausvoiton 9-6. Pelien mennessä ristiin lohkosijoitukset ratkottiin maalieroilla. Maaliero meidän ja Pirkkojen välillä oli sama, joten sääntökirjan tutkimisen jälkeen meille lohkon kakkostila.

Sunnuntaina ensimmäiseen jatkopeliin tuli vastaan vanha tuttu RoPo. Peli jatkui siitä mihin lauantaina jäätiin ja 7-2 voitto YPA:lle toi ansaitun jatkopaikan. Puolivälierävastustaja oli KosBY, joka oli oman lohkonsa voittaja. Saimme alussa parin maalin johdon, mutta vastustaja ei tästä luovuttanut vaan tuli rinnalle ja ohi. Meidän vauhti ja syöttöpeli oli kuitenkin aavistuksen parempaa kuin vastustajalla ja pojat pelasivat sovitun pelisuunnitelman mukaan tiiviinä ryhmänä. Kahden maalin erolla voitto YPAlle 6-4. Välieräpelissä vastakkain Koovee Mustat ja YPA Valkoinen. Classicin pudottanut Koovee oli vahva vastustaja ja peli oli tasaista taistelua molemmissa päädyissä. Tehokkaan viimeistelyn jälkeen toisessa erässä meille jo 4-1 johto ja peli alkoi kääntyä meille. Koovee oli kuitenkin toista mieltä ja nousi kantaan 4-3 tilanteeseen. Vastustajan rankkarista ja ylivoimasta huolimatta puolustus piti ja loppusummeri katkaisi Kooveen rynnistyksen.

Finaalivastustajaksemme tiensä oli selvittänyt avauspelissä meidät voittanut Pirkkalan Pirkat. Tässä olikin selvä revanssin paikka. Pojat halusivat voittoa myös viimeisestä pelistä, joten enää ei annettu vastustajan pyörittää ylivoimahyökkäyksiä. Töitä tehtiin tosissaan, pelattiin tiiviinä ja yhtenäisenä  joukkueena, eikä yhtä hikisiä naamoja oltu aikaisemmin nähty. Lisäksi YPAn vanhemmilla oli mahtava kannustus päällä, joten Pirkoilla ei ollut tänään mitään mahdollisuuksia. Pelin lopputulos 6-3 oli tälle joukkueelle täysin ansaittu kauden päätös. Mukaan Raholasta lähti siis pytty sekä kilpasarjan voitto !!

Haastajasarjassa oli myös 6 lohkoa ja vähän enemmän joukkueita. YPA Sinisten lohkoon oli arvottu Koovee Dynamo, FBT Karhut White ja GrIFK Green. Turnaus lähti mahtavasti käyntiin, kun Koovee kaatui ensimmäisessä pelissä puhtaasti 7-0. Toiseen peliin vastaan asettui FBT Karhut White, joka tiedettiin pahaksi vastustajaksi. Tässä pelissä ei saatu omaa peliä kulkemaan, tuloksena 1-10 häviö ja nopesti ajatukset seuraavaan peliin.

Sunnuntaiaamuna kotiluolassa pelatussa kolmannessa alkusarjan pelissä vastus oli uusi tuttavuus Grankulla Idrottsföreningen Kamraterna. Peli oli meillä taas löytynyt ja vääntö oli tasaista molemmissa päissä. Pojilla jäi kuitenkin laukausten taso normaalia heikommaksi, eikä palloa saatu millään maaliin hyvin rakennetuista paikoista huolimatta. Säbä on kuitenkin maalintekopeli ja lukemat taululla pelin jälkeen ratkaisee voittajan. Tällä kertaa lukemat 4-0 "vieraille" ja meille alkulohkon kolmas sija.

Viimeisessä sijoitusottelussa vastaan tuli Classic Sininen. Joukkue on kohdattu aikaisemmin sarjassa ja vastustajan hyvä sijoittuminen ja liikkuminen tiedettiin vaaralliseksi. Tieto piti paikkansa ja tämäkin peli kääntyi tiukasti vastustajan hyväksi. Lopputuloksissa YPA Sinisen sijoitus oli 16-18. Peli kulki kuitenkin ihan mallikkaasti ja kunhan jatketaan kovaa harjoittelua ensi kaudella, niin pelit kääntyvät jatkossa meille.