Miehet avasivat maakuntasarjakauden tappiolla

20.5.2016

YPA:n pesismiehet kohtasivat kauden avausottelussa torstaina 19.5. Loimaan. Kotikentällään vierasottelua pelannut Loimaa oli selvästi vahvempi ja vei ottelun suoraan jaksoin 0-2.

Kauden avausottelu pelattiin Loimaan Palloilijoita vastaan. Ottelu oli alun perin merkattu Ylöjärven kotiotteluksi, mutta Pirkanmaan kenttätilanteesta johtuen kotiottelu jouduttiin pelaamaan vieraissa Loimaalla. Viikkopeli vieraissa asetti haasteen ja kokoonpanoon saatiinkin vain yhdeksän pelaajaa. Loimaa oli ”kotijoukkueena” perillä Loimaan pesäpallokentän pompuista, minkä johdosta YPA joutuikin ensimmäisellä jaksolla taipumaan Loimaan kumuroista johtuneiden läpilyöntien ansiosta aiheutuneen juoksuiloittelun alla. Ilman pelinjohtajaa pelannut YPA ei saanut sisäpelissä aikaiseksi kuin yhden juoksun, joka syntyi toisessa vuoroparissa Tero Leinosen kakkostilanteessa lyömällä rajaleikkurilla.

Toisen jakson ensimmäisen vuoroparin jälkeen tilanne oli jo vieraille 4-0, jonka jälkeen YPA teki taktisia muutoksia ja muutti ulkokentän pelaamista erilaiseen kuvioon, minkä ansiosta Loimaan kärkeä saatiinkin loppupelissä paremmin kuriin ja vastustaja sai huomattavasti vähemmän tilannetta aikaiseksi. 3. vuoroparissa Aki Heittolan vapaa lyönti takatilanteessa pääsi yllättämään Loimaan koppariparin ja kotiin kirmasivat Jari Vatanen ja Juho Syrjälä, mikä toi YPA:n 3 juoksun päähän, tilanteeseen 5-2. Tasoittavalla vuorolla Loimaa onnistui tekemään vielä 2 juoksua ja karkasi ennen neljättä vuoroparia 7-2 johtoon. 4 vuoroparin alkuun Tero Leinonen yllätti jälleen ykköstilanteessa Loimaan takakentän ja pääsi kiertämään kauden ensimmäisen kunniajuoksun. Samalla Topi Kokkonen toi YPA:n 4. juoksun. Tämän enempää juoksuja YPA ei kuitenkaan onnistunut tekemään, joten 3 pistettä jäivät Loimaalle.

Miesten joukkueen kausi jatkuu heti heti sunnuntaina 22.5. Jokioisilla, josta YPA lähtee tavoittelemaan ensimmäisiä sarjapisteitä kaudelle 2016.

19.5. YPA – Loimaa 0-2 (1-16, 4-7)

YPA:n kokoonpano ja tilastot (lyödyt/tuodut):