YPA:n pesismiehille makea voitto Mansesta

21.6.2016

Miehet kärsivät kotitappiot Mynämäelle ja Ulvilalle, mutta hakivat Kaupista makeat vieraspisteet paikallisvastustaja Manse PP:ltä.

Maakuntasarjan lounaislohkon kevätkierroksen jälkimmäiseltä puoliskolta saldona olivat kotitappiot Mynämäen Vesalle 0-1 ja Ulvilan Pesä-Veikoille 0-2, sekä aina maistuva vierasvoitto paikallisvastustaja Manse PP:stä jaksoin 0-2.

Kun kaksinkertaisen sarjan ensimmäinen kierros on YPA:n osalta pelattu, kasassa on kaksi voittoa ja  viisi tappiota. Kauden alkua ovat leimanneet epätasaiset peliesitykset, joukkueen peli on yskähdellyt välillä pahasti ja välillä taas rullannut oikeinkin mukavasti.

Miesten maakuntasarjan lounaislohkon sarjaohjelma

Ajantasainen sarjataulukko

su 12.6. YPA - Mynämäki

Jos edelliskausien peleistä Mynämäkeä vastaan oli jotain pääteltävissä, odotettavissa oli tasainen vääntö. Ottelu lähti kuitenkin YPA:n kannalta heti alusta alkaen väärille urille ja vieraat ottivat nopeasti kuskin paikan. Heikko ulkopeli leimasi avausjaksoa ja Mynämäki veikin sen nimiinsa 5-15. Toiselle jaksolle YPA teki muutoksia pelipaikkoihin ulkokentällä ja saikin homman sujumaan paremmin. Tasaisen toisen jakson loppulukemat kirjattiin 6-6 ja koko ottelu vieraille 0-1.

la 18.6. YPA - Ulvila

Ulvilaa vastaan pelatussa kotiottelussa YPA:n kohtaloksi koitui jälleen huonosti sujunut ulkopeli. Vaikka sisäpeli rullasi kohtuullisesti, ulkopeliesitys oli todella heikko. Vielä kolmen vuoroparin jälkeen lukemat tulostaululla olivat 5-2 YPA:n hyväksi, mutta neljännen aloittava ulkovuoro oli kotijoukkueen kannalta katastrofi. Jatkuvat harhaheitot, kiinniottovirheet ja muu sekoilu johtivat siihen, että vierasjoukkue lisäsi juoksusaldoaan kahdeksalla yhteensä kymmeneen juoksuun. YPA ei omalla tasoittavalla sisävuorollaan surkeasta ulkovuorosta toipunut, vaikka kahden juoksun päähän päästiinkin. Jakson loppulukemat olivat 8-10 Ulvilalle. Toisella jaksolla ulkopeli parani jonkin verran ja pahin räpellys saatiin loppumaan. Vieraat kuitenkin löysivät aukkoja YPA:n ulkokentästä ja käytännössä jakso ratkesi kahteen läpilyöntiin. Vieraat varmistivat voittonsa jo ennen viimeistä sisävuoroaan, johon lähdettiin tasalukemista 8-8. Ottelun kuvaan sopivasti ratkaisu tuli kauas kolmospuolelle karanneella harhaheitolla, jolla Ulvila sai kotiin kolme pelaajaa kaunistellen lukemiksi 8-11. YPA:n heikon esityksen jälkeen kaikki kolme sarjapistettä matkasivat näin ollen Ulvilaan.

YPA – Ulvilan Pesä-Veikot 0-2 (8-10, 8-11)

su 19.6. Tampere - YPA

Heti Ulvila-ottelua seuraavana päivänä YPA pelasi Kaupin pesäpallostadionilla paikallisvastustaja Manse PP:n vieraana. Tiedossa oli, että ellei peliesitys paranisi lauantaisesta, saattaisi Manselta tulla turpiin rumin lukemin. Ulkopeli oli kuitenkin heti ottelun alusta alkaen paremmassa kuosissa kuin aikoihin. Pallot eivät polttaneet käsissä ja heitotkin napsuivat kohdalleen. Ensimmäinen jakso oli todella tasainen molempien pelatessa tiivistä ulkopeliä. Toisen vuoroparin aloittavalla YPA meni johtoon Aki Heittolan lyönnillä Arto Paanasen tuodessa. Manse pystyi avaamaan juoksutilinsä ja tasoittaaan lukemat kolmannen tasoittavalla. Juoksuin 1-2 päättyneet todella tasaisen ensimmäisen jakson ratkaisuksi jäi YPA:n neljännen aloittavassa vuorossa saama vapaataivaljuoksu. Toisella jaksolla Manse jäi omassa ensimmäisessä sisävuorossaan nollille, kun taas vieraat paukuttivat heti tasoittavalla taululle viisi juoksua. Hyvä alku kantoi loppuun saakka, muutama lisäjuoksu myöhemmissä vuoroissa ja tiiviinä pidetty ulkopeli toivat YPA:lle voiton myös toiselta jaksolta selkein lukemin 1-8. Täydet kolme sarjapistettä maistuvat aina makealta, varsinkin kun ne otetaan paikallisvastustajalta ja vieläpä hyvällä pelillä. Tällaisen esityksen jälkeen on mukava aloittaa sarjatauko, YPA:n miesten pelit jatkuvat tauon jälkeen lauantaina 9. heinäkuuta vierasottelulla Euraojella.

Manse PP – YPA 0-2 (1-2, 1-8)