04 Sinisille Eurosport Floorball Tournamentin mestaruus

24.9.2016

Kuvassa: Ylhäällä vasemmalta alkaen: 
Teemu Jäntti, Valtteri Ruohonen, Kalle Kuusimäki, Oskari Soininen, Kasperi Henriksson, Aapo Kurhela
Alhaalta Vasemmalta alkaen: Waltteri Laukka, Markus Nurminen, Arttu Ruuhikorpi, Eero Sutinen, Matias Rahko, Onni Keskinen, Santeri Horko, Oliver Masalin
Maalivahdit: Joona Isomäki ja Lassi Taavitsainen
Kuvassa: Ylhäällä vasemmalta alkaen: Teemu Jäntti, Valtteri Ruohonen, Kalle Kuusimäki, Oskari Soininen, Kasperi Henriksson, Aapo Kurhela Alhaalta Vasemmalta alkaen: Waltteri Laukka, Markus Nurminen, Arttu Ruuhikorpi, Eero Sutinen, Matias Rahko, Onni Keskinen, Santeri Horko, Oliver Masalin Maalivahdit: Joona Isomäki ja Lassi Taavitsainen

Turnaus pelattiin Turussa ja vastustajat koostuivat länsirannikon joukkueista mm. FBC Turusta, TPS:stä, SBS Maskusta.

YPA 04 -salibandyjuniorit: Kullan kiiltoa alkukaudesta

YPA 04 Sinisten ryhmän kauden valmistavaksi turnaukseksi valittiin jälleen tuttu Eurosport Floorball Tournament. Turnaus pelattiin Turussa ja vastustajat koostuivat länsirannikon joukkueista; FBC Turusta, TPS:stä, SBS Maskusta ja meille uudesta tuttavuudesta Säkylän Karhukoplasta.

Turnauksesta tarkoitus oli saada hyvätasoisia harjoituspelejä ja saada ajettua hieman pelikuvioita sisään. Alkukausi on lähtenyt hieman yskähtelevästi käyntiin ja vaikka Ilveksen PRE SEASON - turnauksesta haettiin kirkkaimmat mitalit, peli ei turnauksen viimeistä ottelua lukuun ottamatta silmiä hivellyt.

Ensimmäisessä pelissä vastaan asteli FBC Turku. Ensimmäisen pelin jännitys näkyi ottelun alkutaipaleella ja Turkulaiset pääsivät pallon menetyksen jälkeiseen vastaiskuun siirtäen Turkulaiset johtoon 1-0. Kauaa Turkulaiset eivät johdostaan pääseet nauttimaan, sillä jo seuraavassa vaihdossa Kasperi tasoitti pelin Valtterin syötöstä. Tästä eteenpäin YPA hallitsi peliä ja FBC Turulle ei oikein annettu mahdollisuuksia. Lopputulos 5-3 YPA:lle. Peli oli hyvin hallinnassa ja Turkulaisille ei annettu paikkoja. Kaikki FBC Turun maaleista tulivat meidän pienten virheiden seurauksena. Joten seuraavaan peliin pitäisi lisätä huolellisuutta!

Tällä teemalla siis kohtaamaan Säkylän Karhukopla. Karhukoplaa vastaan ei oltu ikinä pelattu, joten vastustajasta ei ollut muuta tietoa kuin se, että se oli voittanut TPS:n peliryhmän edellisessä kohtaamisessaan 5-1. Joten asenne kohdalleen ja Karhukoplan kaatoon. Tämä peli oli täydellistä YPA:n näytöstä, kuten numerot kertovat: YPA:n voitto 12 – 2. Peli oli koko joukkueelta hienoa esitystä. Varsinkin Valtsun ketju (Kaka- Valtsu- Eero) oli tässä pelissä liekeissä 14 tehopisteellään.

Seuraavassa pelissä vastassa oli TPS. TPS oli voittanut edellisessä kohtaamisessaan FBC Turun, joten TPS:ää ei voinut aliarvioda. Taas huolellinen valmistautuminen, kuviot kuntoon ja peliin. Jos edellinen peli oli YPA:lta huikeaa esitystä, niin tämä oli vielä huikeampaa. Syötöt lähtivät pakkien lavasta kuin salamat ja tarkasti kuin Wilhelm Tell ammuskeli aikanaan :) Huikeasti puolustajat purkivat vastustajan prässin ja näin keskialueen ylitykset olivat helppoja. Ja vielä kun hyökkääjät noudattivat suunnitelmaa ”laukaise suoraan syötöstä”, niin huikea näytös oli valmis. Hyvänä esimerkkinä ”maali” Matin kuusi lähes identtistä maalia suoraan syötöstä. Tässä pelissä Oliver- Make- Matti- ketju oli huikea ja tämä oli Maken ketjun ehdottomasti kauden paras peli tähän mennessä. Lopputulos siis komeasti 14 – 1 YPA:lle.

Sitten finaaliin, jossa vastassa oli ei sen vähempää kuin Suomen paras 04- joukkue SBS Masku. Ennen pelin alkua pojille luotiin uskoa ja tsempattiin täyteen iskuun. Kuitenkin pelin alussa oli selkeästi havaittavissa turhaa jännitystä ja puristusta. Edellisistä peleistä tuttua iloisuutta ja rentoutta ei nyt nähty. Peli oli osaltamme haparoivaa ja epävarmaa, kuitenkin teimme tässä pelissä ensimmäisen maalin, kun Valtteri pamautti rannelaukauksen etukulmasta sisään. Masku kuitenkin pystyi luomaan painetta meidän päähän tehokkailla ja tarkoilla pystysyötöillä. Puolustuksemme kuitenkin kesti Maskun huipputaitavien yksilöiden pyörityksen. Tästä esimerkkinä monta hienoa laukauksen peittoa ja kaksinkamppailu voittoa oman pään kulmissa. Ensimmäinen erä taisteltiin 1-0 johdossa loppuun. Toiseen erään pieniä muutoksia taktiikkaan ja taistelemaan. Tässä erässä otimme kuskin paikan. Maskun pelin rakentelu saatiin estettyä melko tehokkaasti ja saimme myös oman hyökkäyksemme toimimaan paremmin. Pikku hiljaa siirryimme 2-0 ja 3-0 johtoon. Näin Masku joutui avaamaan lisää peliänsä ja meille avautui lisää tilanteita. Loppujen lopuksi 7-1 voitto Maskusta ja ESPT- turnauksen voitto. Tässä pelissä Joona oli maalissa uskomattoman hyvä pitäen meitä pystyssä vaikeina hetkinä. Myöskin puolustus oli rautaa kaikilla osa- alueilla. Artun ketjun (Onni- Arttu- Aapo) pyyteetön taistelu ja puolustuspään auttaminen sekä Valtsun ja Maken ketjujen tehot olivat avain voittoon. Hienoa joukkuepeliä, jossa kaikki taistelivat saman määränpään eteen. Onnille stemppari palkinto huikean taistelun johdosta!! Näin kaksinkertainen ESPT hopea kirkastui kullaksi.