M II heti pisteiden makuun

10.10.2016

YPA:n miesten kakkosjoukkue avasi kautensa viime lauantaina Kaukajärven Spiral-hallilla. Tuloksena nihkeän esityksen jälkeen tappio ja voitto.

YPA II – SB  Vipers    5-9

Kauden avausottelussa asettui vastaan uusi tuttavuus SB Vipers. YPA sai otteluun loistoalun, kun Tuomo  Aunola täräytti riman alle YPA:n kauden avausmaalin vain parin minuutin pelin jälkeen. Vastustaja tasoitti kuitenkin nopeasti ja sen jälkeen ote siirtyikin koko ajan enemmän ja enemmän Vipersille.  Vipersilla oli riveissään joitakin selkeästi korkeammallakin sarjatasolla pelanneita pelimiehiä, jotka sahasivat muutaman varsin näyttävän maalin. YPA oli välillä melkoisessa pesukoneessa vastustajan myllyn pyöriessä.  Puolivälissä ottelua taululla komeilivat tylyt lukemat 1-7.

Loppua kohti kotijoukkueena esiintynyt YPA:kin sai vähän paremmin juonesta kiinni, mutta ei missään vaiheessa enää päässyt tosissaan taistelemaan ottelun voitosta. Vipersille lopulta selkeä voitto lukemin 5-9.

tehot: Olli Kesäläinen 1+2, Tuomo Aunola 2+0, Sami Pettinen 1+0, Roope Grönlund 1+0,                 Matti Lähteenmäki 0+1

Tuska SB – YPA II   6-7

Myöskään toisen ottelun vastustaja, Tuska SB, ei ollut YPA:lle etukäteen tuttu. Aika pian kävi selväksi, että tämän joukkueen taktiikka perustuisi enemmän juoksuvoimaan kuin taitaviin käsiin. Ottelu oli alusta alkaen YPA:lla varsin hyvin kontrollissa, vaikka vastustaja tekikin ottelun avausmaalin. Tämä tuli kuitenkin nopeasti kuitattua Roope Grönlundin näyttävällä  ” coast to coast ”-maalilla.

Tämän jälkeen YPA lisäsi johtoaan pikku hiljaa maali maalilta. Kun puolen tunnin kohdalla onnistui kapteeni Järä osumaan kaksi kertaa minuutin sisään tutulta paikalta maalin edestä lisäten näin YPA:n johtoa jo lukemiin 2-6, vaikutti peli jo ratkenneen. Näin ei kuitenkaan ollut, vaan vastustaja värkkäsi vajaassa viidessä minuutissa neljä maalia ja tuli kuin tulikin vielä tasoihin. Onneksi vain puoli minuuttia tasoitusmaalista onnistui  ”Akke” Kaivola vahvan yksilösuorituksen päätteeksi karistamaan vastustajan pakin niskastaan ja värkkäämään tärkeän tahtomaalin, joka lopulta jäi myös ottelun voittomaaliksi. Näin tärkeät kauden avauspisteet YPA:lle niukasti tuloksella 7-6.

tehot: Jan-Erik Järä 3+1,  Akseli Kaivola 2+1, Sami Pettinen 1+2, Roope Grönlund 1+0,        Kari Pajula 0+1, Teemu Niemi 0+1