YPA-04 Sininen taisteli jälleen tiensä 04-ikäluokan Eliittisarjaan.

13.11.2016

04-pojat kovasta lohkosta eliittisarjaan.

Eliittisarjan sarjajärjestelmässä oli kaksi seitsemän joukkueen lohkoa. Kaksi parasta kummastakin lohkosta pääsisi Sisä-Suomen ja Länsirannikon yhteiseen eliittisarjaan. YPAn lohkoon viidestä ennakkoon kovasta joukkueesta arpoutui kolme.

Karsinnat alkoivat 8.10. Hämeenlinnassa Jukolan koululla. Ensimmäisessa pelissä vastassa oli Pirpi Blue.  Meidän osaltamme peli ei oikein lähtenyt käyntiin totutusti. Pirpi karvasi lujaa ja oli liikkeellä liikkuvalla ja fyysisellä joukkueella. Meidän pelin avaaminen hieman tökki ja avaussyötöt eivät oikein löytäneet omia pelaajia. Myöskään syöttöpeli ei ollut tarpeeksi nopeaa ja usein pallo viipyi lavassa sekunnin liian kauan ja vastustaja ehti iholle häiritsemään. Johdimme peliä jo 3-0, mutta muutaman lepsun vaihdon suerauksena peli hieman tasoittui  ja Pirpi kiri melkein rinnalle. Loppua kohden parannettiin ja avauspisteet tulivat meille numeroin 7-4.

Toinen peli oli RSS PANTHERS:ia vastaan. Hidastempoisesta pelistä 10 – 0 voitto. Ei niin huikealla pelillä, mutta pisteet kotiin kuitenkin.  Huonoa näissä hieman tukkoisissa peleissä oli se, että jäimme heti kättelyssä maalisuhteessa jälkeen Classic Whiteä ja Steelersiä.

Seuraava turnaus oli 22.10. Kaukajärven Spiral hallilla. Ensimmäisessä pelissä vastassa oli Vesvi Mustat, joka selkeästi panosti tässä pelissä puolustamiseen. Meidän maalivahdille ei montaa torjuntaa tässä pelissä kirjattu. Tiivis viisikkopuolustus kesti noin puolitoista erää, mutta sitten repeäminen tapahtui ja saimme selkeän 12 -1 voitton.

Toinen peli oli sitten yksi kauden tähän mennessä tärkeimmistä. Pelissä oli isot panokset sillä voittaja parantelisi asemiaan merkittävästi karsinnoissa. Classic White on hurjan taitava joukkue, jossa pallo vaihtaa omistajaa nopealla tahdilla ja taidon määrä on huikea. Lisäksi Classic oli vahvistunut viimevuotisesta. Joukkueessa oli mukana viimevuonna Classic Ruotulassa pelanneita jääkiekkoilijoita ja myös muutamia pelaajia vuotta vanhempien peliryhmästä. Taitoa löytyy meiltäkin ja henkinen yliote, sillä Classicille emme olleet viime vuosina sarjapelejä hävinneet. Peli oli tasaista, ja tarkkaa puolustamista. Pitkiä hyökkäyksiä ei nähty ja tila ja aika oli vähissä kummassakin päässä. Classic aloitti maalinteon ja tasatahtiin mentiin 4-4 tilanteeseen. Kolmannessa erässä Classic kuitenkin pääsi karkaamaan 6-4 johtoon. Tässä vaiheessa jo hieman valmennukselta rupesi usko loppumaan, sillä syysloman ja loukkaantumisien takia peliryhmä oli kutistunut yhdeksään pelaajaan. Olimme jo pelanneet vajaa miehityksellä toisesta erästä lähtien. Tässä erittäin kova tempoisessa pelissä se rupesi näkymään, joten aikalisä otettiin puhtaasti huilihetkeksi pelaajille kolmannen erän puolivälissä. Pieniä säätöjä ketjuihin ja takaa ajoon, oli motto aikalisällä. Ensin Onnin hieno veto keskeltä maalin ylänurkkaanja vielä vain viisi sekunntia ennen päätös summeria Eeron huikea tasoitus Artun esityöstä. Upea nousu ja ansaittu tasoitus numeroihin 6-6. Hyvää pelissä oli huikea taistelu ja mahtava nousu vajaa miehisenä kahden maalin takaa. Huonoa oli virheiden iso määrä, sillä valtaosa Classicin maaleista tuli meidän karkeiden virheiden seurauksena.

Toisen turnauspäivän jälkeen olimme lohkossa kolmentena tasapisteissä Clasicin kanssa. Steelers johti sarjaa puhtaalla pelillä.

Kolmas ja ratkaiseva turnaus pelattiin viime lauantaina Spiral halleilla. Ensimmäinen peli oli heti Steelersiä vastaan. Tässä pelissä olimme pakkovoiton edessä. Tästä ei kuitenkaan taktiikkapalaverissä puhuttu. Ohjeistimme vain keskittymään aina vain seuraavaan vaihtoon ja oman parhaansa tekemiseen. Steelers on ollut meille vaikea vastus ja useamminkin Steelers on meidät eri turnauksissa tiputtanut jatkosta. Tänään kuitenkin tahti oli eri. Loimme tukun hienoja paikkoja ja karkasimme nopeasti 2-0 johtoon. Tästä Steelers ei kuitenkaan hätkähtänyt, vaan kampesi väkisin toisessa erässä tasoihin. Pystyimme kuitenkin edelleen luomaan vaarallisia paikkoja Steelerssin maalille ja karkasimme taas johtoon 5-2 toisen erän jälkeen. Kolmannessa erässä osuimme vielä kerran ja lopun puolustimme tiiviisti viisikkona. Voitto meille 6-2 ja eliittisarja paikka oli yhden askeleen lähempänä. Avaimet voittoon tässä pelissä oli ykkösketjun hurja vire (Kaka 2+3, Eero 3+1 ja Valtteri 1 + 2), koko joukkueen tiivis ja antaumuksellinen puolustus ja maalivahdin (Joonan) huikea peli.

Kun myös Classic voitti Steelersin ja KOOVEE Punaiset, meidänkin eliittisarja paikka varmistui ennen viimeistä ottelua. Lähdimme viimeiseen peliin KOOVEE Punaista vastaa hieman testailemaan eri ketju koostumuksien toimivuutta. Pelistä ei kovin kummoista muodostunut. 14 – 2 komeilivat taululla kolmannen erän lopulla. YPA Sininen nähdään siis kolmannen kerran peräkkäin SS + LR Eliittisarjassa.

HIENOA YPA- SININEN!! Muut eliittisarjaan selvinneet joukkueet Sisä-Suomesta ovat Classic White, Pirpi White ja KOOVEE Mustat.