Naisille ja miesten II:lle voitto ja tappio

1.12.2016

Molemmat joukkueet kärjen tuntumassa

NAISET I

Lauantaina 26.11. YPA:n naisten edustusjoukkue matkasi Saarijärvelle pelaamaan sarjan häntäpään joukkueita vastaan.

Ensimmäisessä pelissä vastassa oli sarjajumbo KooVeen kakkosjoukkue. YPA oli koko ottelun ajan parempi, aktiivisempi ja vaarallisempi, mutta viimeinen terävyys maalipaikoissa loisti poissaolollaan. Ja vaikka ylöjärveläiset loivat moninkertaisesti enemmän loistavia paikkoja, niin tästä huolimatta Tamperelaiset aiheuttivat YPA:lle nöyryyttävän 3-1 tappion. YPAlaisista osui vain Iiris Pyykkö Essi  Nurmen syötöstä.

Toisessa pelissä vastaan asteli toiseksi viimeisenä oleva Luopioisten SB Luja. Ylöjärveläisten ainoa tavoite tässä ottelussa oli kasvojen pesu Kooveelle kärsityn tappion jälkeen, ja siinä YPA myös onnistui. Tässäkin pelissä parempi, aktiivisempi ja vaarallisempi ylöjärveläisjoukkue oli nyt myös terävämpi. Ottelu päättyi YPA:n 4-1 voittoon. Koska kärkipään joukkueet pelasivat ristiin, niin YPAlla olisi ollut mahdollisuus kiilata itsensä kärkipäähän taulukossa, mutta nyt ero säilyi 5 pisteessä.
Tehot: Jokinen Jenna 1+0, Mäkinen Johanna 1+0, Nurmi Essi 1+0, Savukoski Anu 1+0, Haikonen Elina 0+1, Mäenpää Susanna 0+1, Sutinen Johanna 0+1
Seuraava turnaus pelataan Lauantaina 17.12. Ylöjärven Liikuntakeskuksella.

MIEHET II

Pirhi – YPA II   6-9

Ensimmäisessä ottelussa oli vastassa pirkkalalainen PirHi.  Ottelun kuva oli selvä heti alusta lähtien. Pallonhallinta oli täysin YPA:lla vastustajan keskittyessä vastaiskuihin. Ensimmäisessä erä ehti vanheta seitsemän minuuttia, kun Matti Lähteenmäen tarkka laukaus maalivahdin längistä löysi ensimmäisen kerran tiensä PirHin verkkoon.  PirHi tasoitti kuitenkin nopeasti vastaiskun päätteeksi. Erän lopulla PirHi pääsi jopa johtoon YPA:n karmeasta merkkausvirheestä. Tilanne tasoittui kuitenkin heti seuraavasta tilanteesta, kun Roope Grönlundin lähes puolesta kentästä lähettämä komea kierrelaukaus painui riman alle. Näin ensimmäisen erän jälkeen oltiin tasalukemissa 2-2.

Toinen erä oli selkeästi YPA:n heiniä . Tuloksena neljä maalia.  Verkkoa pöllyttelivät  järjestyksessä Grönlund, Järä, Pajula ja Aunola. Vastustajan onnistuessa vain kerran mentiin toiselle erätauolle lukemissa 3-6.

Kolmannen erän alussa YPA vaikutti ratkaisevan homman lopullisesti. Ensin Järä onnistui kahdesti vain runsaan kymmenen sekunnin sisään. Kun heti perään myös Olli Kesäläinen sai onnistumisen, näytti peli jo selvältä. PirHi onnistui kuitenkin hilautumaan vielä kolmen maalin päähän ja sai  ajassa 40:45 vielä rankkarinkin. Maalissa kauden avausottelussaan muutenkin hyviä otteita esittänyt Klaus Niinimäki kuitenkin nollasi PirHin pelätyn maalintekijän Timo Asellin. Lopun YPA puolusti mallikkaasti ja kuittasi oikeutetusti pisteet lukemin 6-9.

tehot: Jan-Erik Järä 3+1, Kari Pajula 1+2, Roope Grönlund 2+0, Akseli Kaivola 0+2, Olli Kesäläinen 1+1,

Matti Lähteenmäki 1+1, Tuomo Aunola 1+0, Teemu Niemi 0+1

YPA II –EPA II 5-7

Toisessa ottelussa tuli vastaan sarjan kärkijoukkue Ekumeeninen Pallo. Ottelu oli alusta lähtien täysin päinvastainen kuin PirHi-matsi. EPA piti järkyttävän kovaa tempoa yllä ja olikin yllättää YPA:n housut kintuissa heti alussa. EPA sai alussa paikkoja aivan liukuhihnalta ja YPA saikin olla tyytyväinen, että pallo löytyi omasta verkosta tämän alkumyllytyksen aikana vain kahdesti. Erän loppua kohti YPA:kin sai juonesta kiinni ja peli alkoi tasoittua. YPA sai tärkeän onnistumisen erän loppuun, kun Olli Kesäläinen löysi napakalla laukauksella yläkulmasta tilaa.  Erätauolle mentiin lukemissa 1-2.

Toisessa erässä EPA meni ensin 3-1 johtoon. Tämän jälkeen maaleja tehtiin tasatahtiin. Ensin Järä onnistui lyömällä ilmasta karat sisään. Nopeasti perään onnistui Kesäläinen toistamiseen napakassa ylänurkkalaukauksessaan tasoittaen pelin lukemiin 3-3. Tämän jälkeen EPA siirtyi jälleen johtoon. Erän lopulla Kesäläinen onnistui vielä täydentämään hattutemppunsa. Tauolle mentiin tasalukemissa 4-4.

Kolmannessa erässä EPA onnisti heti alussa. YPA kuittasi kuitenkin nopeasti Sami Pettisen maalilla. Loppu oli hyvin tasainen ja olisi voinut päättyä miten vain. EPA sai harmittavan johtomaalin tasavajaalla ja puolusti johtoaan lopussa onnistuneesti, vaikka YPA saikin ilman maalivahtia  pelatessaan lopussa vielä useammankin paikan. Loppulukemat syntyivät loppusummerin soidessa tyhjään maaliin. Tappiosta huolimatta YPA pelasi kauden parasta peliään ja pysyi hyvin kovassa vauhdissa mukana. Pisteet kuitenkin siis vierasjoukkueelle loppulukemin 5-7.

tehot: Olli Kesäläinen 3+1, Sami Pettinen 1+1, Akseli Kaivola 0+2, Jan-Erik Järä 1+0, Matti Lähteenmäki 0+1