12.12.2016

Joukkue jatkaa sarjan kärkikahinoissa

MIEHET II

SC Weikot 2 - YPA II                   0 – 12

YPA II lähti vuoden viimeiseen turnaukseen hankalista asemista. Sairastelut ja henkilökohtaiset esteet olivat kutistaneet kokoonpanon pieneksi. Ensimmäiseen otteluun lähdettiin kolmella vaihtomiehellä. Alusta asti kävi kuitenkin selväksi, että YPA oli askeleen tai pari vastustajaa edellä. Ensimmäinen maali syntyi jo viiden sekunnin kohdalla, kun hävityn aloituksen jälkeen Olli Kesäläinen nappasi pallon ja vapautti Sami Pettisen maalintekoon. Ensimmäisessä erässä maaleja paukuteltiin tasaiseen tahtiin, ja erätauolle siirryttiin YPA:n johtaessa 5 – 0.

Toisessa erässä alkoivat varsinaiset maalikarkelot. Ottelun katkaissut kahdestoista osuma syntyi Akseli Kaivolan lavasta neljä sekuntia ennen toisen erän päättymistä. Vastustajan harvat paikat poiminut Ville-Veikko Puntalo nappasi tililleen harvinaisen nollapelin. Ottelun varsinainen hahmo oli kuitenkin Sami Pettinen, joka sai tililleen tehot 5+1. Kuudeskin maali oli tuloillaan, mutta vastustajan pakin leukaperien kautta lauottu osuma merkittiin omaksi maaliksi. Näin YPA:n yhden ottelun maaliennätys jäi edelleen yksin Kapteeni Järän nimiin.

Ottelun viralliset tehopisteet: Sami Pettinen 5+1, Akseli Kaivola 3+3, Olli Kesäläinen1+3, Jan-Erik Järä 1+2, Matti Lähteenmäki 1+0, Valtteri Virkkunen 0+1, Tuomo Aunola 0+1.

YPA II - Visars                               7 – 3

Toiseen otteluun kokoonpano kapeni entisestään. Maalivahti Puntalo sai ottaa mailan käteen, ja silti penkillä istui vain kaksi vaihtomiestä. Peli lähti mainiosti liikkeelle, kun ensin Roope Grönlund sivalsi kierteisellä laukauksella avausosuman, ja hetken kuluttua Kaivola lakaisi Aunolan laukauksen karat verkon perille. Visarsin kavennettua erätauolle siirryttiin lukemissa 3 – 1, kun Puntalo avasi maalitilinsä ylivoimalla maalin edestä.

Heti toisen erän alussa Grönlund nykäisi jälleen suorin polvin pallon verkon perille. Tilanne alkoi näyttää hyvältä, kun Matti Lähteenmäki siirsi YPA:n jo neljän maalin johtoon. Tämän jälkeen YPA:n liike loppui, ja loppuerä pyörittiin lähinnä omassa päässä. Erätauolle siirryttiin tilanteessa 5 – 3.

Kolmanteen erään päätettiin lähteä pitämään palloa ja kuluttamaan aikaa. Erä eteni pitkään maalittomana, kunnes loistavasta kahden suunnan pelistä tunnettu Teemu Niemi avasi viimein kauden maalitilinsä. Loppuerän YPA puolusti uhrautuvasti omaa maaliaan ja maalivahti Klaus Niinimäki poimi harvat maalille asti päässeet vedot eleettömästi.  Viimeisellä minuutilla Pettinen kaunisteli lukemia ylivoimalla Kaivolan loistokkaan syötön jälkeen. Näin YPA korjasi ensimmäistä kertaa kaudella täydet pisteet turnauksesta.

Ottelun tehopisteet: Teemu Niemi 1+2, Roope Grönlund 2+0, Sami Pettinen 1+1, Akseli Kaivola 1+1, Matti Lähteenmäki 1+1, Ville-Veikko Puntalo 1+1, Tuomo Aunola 0+1.