YPA 04-Sininen: Eliittisarja käyntiin kahdella voitolla, tasapelillä ja tappiolla

14.12.2016

YPA-04 sinisten eliittisarja alkoi 19.11 Mynämäellä SBS-Wirmon isännöidessä turnausta.

04-POJAT SININEN

Ensimmäisessä pelissä meillä oli heti vastassa kovin mahdollinen vastustaja SBS Masku. Masku voitti viime vuonna Eliittisarjan ja alkukaudesta pelatun MestarienCup:n.

Tässä pelissä jokaisen pitäisi onnistua täydellisesti, jos pisteille haluttaisiin. Peli alkoi vauhdikkaasti ja heti ensimmäisessä vaihdossa Maskulaiset kilauttivat tolppaan. Tästä ei kuitenkaan hätkähdetty ja vielä saman vaihdon aikana pallo kulki hienosti Kasperi, Valtteri ja Eero -akselilla ja johtoasema oli meillä. Alku tunnustelun jälkeen pelin ote siirtyi Maskulle ja vaarallisia tilanteita alkoi tulla meidän päähän. Pian tilanne oli jo 2-1 Maskulle. Valmennus päätti tässä tilanteessa kokeilla ”uutta” taktiikkaa, jota ei vielä oltu kunnolla harjoiteltu. Tämä oli heikko ratkaisu, sillä tämä aukaisi Maskulle lisää tilaa keskustaan ja pian Maskulaiset onistuivat maalinteossa kahdesti. Toisen erän jälkeen Masku johti 4-1. Kolmanteen erään lähdettiin kirimään eroa umpeen. Tapahtumat kentällä tasoittuivat, mutta emme enää oikein päässeet kunnollisille maalitekopaikoille. Masku onnistui vielä kerran, joten pisteen Maskulle 5-1. Tässä pelissä olimme hieman jäljessä kaksinkamppailuissa ja pallollinen pelimme tökki. Toisin sanottuna emme saaneet oikein omaa peliämme käyntiin ollenkaan.Tämä johtui ainakin osittain erittäin hyvästä vastustajasta. Hienoa oli, että kaikki taistelivat loppuun asti ja ilman ensimmäisen erän lopun taktiikka hölmöilyjä, peli olisi varmaankin  pysynyt tiukempana.

Seuraava peli oli TPS:ää vastaan. Aikaa pelin alkuun  oli vain tunti, joten heti piti ruveta syömään ja juomaan eväitä. Pieni verryttely ulkona ja sitten peli jo alkoikin. Tässä pelissä maalivahtipeli ja viisikkopuolustus toimivat upeasti, niin kuin lopputulos 5 - 0 voitto kertoo. TPS:llä oli myös omat paikkansa, ja olimme jopa hieman onnekkaita nollapelin pitämisessä. Parannettavaa jäi vielä pallolliseen peliin, joka oli hieman hermostunutta ja hätäilevää. Harhasyöttöjä ja pallonmenetyksiä tuli vielä aivan liikaa. Tämä varmaankin johtui osittain, siitä että emme olleet täysin palautuneet Masku pelistä. Hieno esitys väsyneeltä joukkueelta!

Seuraava turnaus oli kotiturnaus, joka pelattiin Ylöjärven Liikuntakeskuksella 9.12. Vastassa meillä oli kivenkova KooVee ja Tampereen ylpeys Classic.

Ensimmäinen peli oli KooVee:ta vastaan. Peli alkoi tunnustelevasti ja virheitä välteltiin kummassakin päässä. Peli oli todella tarkkaa ja maalipaikat olivat todella vähissä. KooVee onnistui kuitenkin kerran ja näin ollen johti ensimmäisen erän jälkeen 1-0. Toisessa erässä pelin ote siirtyi YPA:lle. Maalipaikkoja rupesi syntymään ja pian tasoitus oli tosiasia. Onnistuimme myös toisenkin kerran ja siirryimme johtoon. Toinen erä oli selkeästi YPA:n hallintaa ja paikkoja olisi ollut useampaankin maaliin, mutta KooVeen maalivahti piti joukkuettaan hengissä toisessa erässä. Kolmanteen erään siis 2-1 meidän johdossa. Kolmas erä oli taas niinkuin ensimmäinenkin. Kumpikin pelasi tarkkaa peliä, joten maalipaikat olivat vähissä. KooVee onnistui kuitenkin kerran tasoittaen pelin. Tämä oli myös pelin lopputulos, pisteet siis jaettiin 2-2 tuloksella. Meidän olisi pitänyt kääntää peli eduksemme toisessa erässä, jolloin meillä oli selkeä hallinta. Loppujen lopuksi piste oli hyvä saavutus, sillä lopussa peli olisi voinut myös kääntyä KooVee:lle.

Seuraavaksi vastassa oli Classic. Tässä pelissä hallitsimme pallollista peliä ja loimme tukun hienoja maalipaikkoja. Classic oli myös erittäin vaarallinen vastaiskuissa ja maalivahtimme Lassi joutui tekemään usemmankin paraatipelastuksen. Käänsimme pelin eduksemme juuri pallon hallinnan avulla. Rupesimme myös onnistumaan maalinteossa ja kasvatimme johtoamme tasaisesti aina 7-1 tilanteeseen asti. Viimeisellä viidellä minuutilla Classic kavensi numeroiksi 7-3. Peli oli meiltä hyvä ja ehjä suoritus. Puolustus pelasi väkevästi purkaen ajoittaisen Classikin prässin hienosti. Myös hyökkäys oli myös tehokasta ja mikä hienointa onnistumisia tuli nyt laajalla rintamalla.

Tästä on hyvä jatkaa sarjaa, joka tulee olemaan jälleen erittäin tasainen. Olemme tällä hetkellä toiselle sijalla paremman maalisuhteen turvin. Tosin kärkiviisikko on neljän pisteen sisällä, joten kaikki on vielä sijoituksien suhteen täysin auki.