Miehet II sarjakärkeen kahdella voitolla

16.1.2017

Naisille voitto ja tappio.

MIEHET II

Tuska SB - YPA II                         1 – 3

Vuoden ensimmäiseen otteluun lähdettiin hyvin liikkuvaa Tuska SB:tä vastaan.  Alku oli lähinnä pyörimistä omassa päässä. Takaiskuilta kuitenkin säästyttiin, kun Ville-Veikko Puntalo torjui rangaistuslaukauksen ja sitä seuraava alivoimakin selvitettiin. Maalihanat aukaisi Tuomo Aunola tinttaamalla takanurkkaan Kari Pajulan siirrosta. Matti Lähteenmäki lisäsi johtoa kauniin omasta päästä lähteneen hyökkäyksen päätteeksi. Kolmaskin maali oli lähellä, mutta tuomari näki peliajan päättyneen ennen maalin syntyä.

Peli jatkui vastustajan pitäessä palloa. Vaarallisia tilanteita omiin tuli harvakseltaan YPA:n puolustaessa keskustaa tiiviisti. Tilanne alkoi vaikuttaa hyvältä, kun Roope Grönlund purjehti omasta päästä maalintekoon. Kolmannen erän puolivälissä vastustaja sai viimein murrettua nollan. Varsinaista hätää ei ottelun lopussa tullut, joten pisteet YPA:lle.

Ottelun viralliset: Matti Lähteenmäki 1+0, Roope Grönlund 1+0, Tuomo Aunola 1+0, Teemu Niemi 0+1, Kari Pajula 0+1.

YPA II – SB Vipers         8 – 7

Toisen ottelun vastustaja SB Vipers majaili sarjassa toisella sijalla, ja otteluun lähdettiin revanssimielellä. Alku sujui YPA:lta mainiosti, kun ensimmäisessä pelissä nollille jääneet Olli Kesäläinen ja Sami Pettinen tekivät toistensa syötöistä maalin mieheen. Toisen erän alussa Vipers kavensi, mutta heti perään Matti Lähteenmäki lisäsi johtoa. Vipersin jälleen kavennettua Pettinen iski minuutin sisään kaksi maali Kesäläisen syötöistä. Maalitehtailu jatkui edelleen Kesäläisen ja Lähteenmäen toimiessa viimeistelijöinä. Tilanne vaikutti selvältä, kun kolmannen erän alussa Kesäläinen vei YPA:n jo neljän maalin karkumatkalle. Vipers kavensi ylivoimalla, ja kahden viimeisen minuutin ajalle saatiin kuin saatiinkin vielä aikaan kunnon mylläkkä. YPA:n lähinnä ihmetellessä vieressä teki vastustaja kaksi maalia pelatessaan ilman maalivahtia. Vain sekunteja ennen loppua pääsi vastustaja laukomaan estelyittä paraatipaikalta, mutta maalivahti Puntalo nappasi torjunnan ja näin YPA:n voittoputki sai jatkoa.

Ottelun tehopisteet: Olli Kesäläinen 3+3, Sami Pettinen 3+1, Matti Lähteenmäki 2+0, Teemu Niemi 0+1, Akseli Kaivola 0+1, Tuomo Aunola 0+1.

NAISET I

Naisten edustus kävi lauantaina 14.01. Jyväskylässä pelaamassa kauden 6. turnauksensa.

Jo ennen turnausta YPA sai huonoja uutisia, kun joukkueen kaikki maalivahdit ilmoittivat olevansa estyneitä joko työkiireiden tai sairastumisten vuoksi. Pikahälytyksellä YPAn maalille saatiin hommattua vielä viime kaudella joukkueen puolustajana pelannut, hieman maalivahtikokemusta omaava, Hannele Mäki-Äijö.

Mutta vaihteeksi myös jotain positiivistakin Ylöjärveläisten kokoonpanoon, kun joukkue vahvistui uudella puolustajalla Tiia Rajalalla juuri ennen Jyväskylän turnausta. Päivän ensimmäisessä pelissä vastaan asteli MIG. Edellisessä keskinäisessä pelissä YPA kärsi tylyn 7-1 tappion. Maalivahti tilanteesta johtuen YPA joutui lähtemään peliin hieman normaalia puolustavammin, mutta oli siitä huolimatta tässä ottelussa  vaarallisempi joukkue. Ylöjärveläiset puolustivat hienosti läpi ottelun ja Hannele pelasi maalissa lähtökohtiin nähden upeasti. Ylöjärveläisten uusi vahvistus Tiia Rajala pelasi upean ottelun ja toi YPAn peliin tarvittavaa uudenlaista vaarallisuutta. Tiialla meni 10:36 avausmaalinsa tekemiseen, jossa ensin poikkisyöttö pakkipari Elina Haikoselta, lyhyt kuljetus kohti maalia ja laukaus tarkasti etukulmasta sisään, tilanne tässä vaiheessa 1-1. Ensimmäinen erä meni Tamperelaisille 2-1. Toisen erään YPA sai unelma alun tehden kaksi maalia kun erää oli pelattu vain 1.01. Kolmanteen erään lähdettiin lukemista 3-3, MIGin tehdessä harmittavasti vanhanaikaisella tasoituksen toisen erän loppupuolella. Päätöserässä YPA meni ensin 4-3 johtoon, mutta MIG tuli vielä kerran tasoihin. Kun peliä oli jäljellä enää 1.11, niin YPA sai hyökkäysalueen vaparin ja tässä kohtaa Ylöjärveläiset ottivat aikalisän ja juonivat vaparikuvion kuntoon. Vain 5 sekuntia myöhemmin Johanna Mäkinen teki YPAlle voittomaalin Essi Nurmen syötöstä. Näin YPA otti upean, ja ennen kaikkea tärkeän, voiton Tamperelaisista.

Tehot: Johanna Mäkinen 2+1, Tiia Rajala 1+1, Essi Nurmi 1+1, Iiris Pyykkö 1+0, Elina Haikonen 0+1

Toisessa pelissä vastaan asteli sarjakärki Riihimäen RSS Panthers, edellisessä kohtaamisessa Ylöjärveläiset innostuivat tekemään maaleja ja voittivat pelin 7-3. Tällä kertaa vaikeista lähtökohdista peliin lähtenyt YPA ei pystynyt haastamaan sarjakärkeä vaan Riihimäkeläiset veivät peliä lähes mielin määrin. Läpiottelun Panthers blokkasi YPAn laukauksia kiitettävällä prosentilla ja näin Riihimäkeläisten maalivahti pääsi pelissä aivan liian helpolla. Kaiken kukkuraksi Ylöjärveläiset saivat peliin umpisurkean alun kun Panthers teki avausmaalin heti ensimmäisellä laukauksellaan. Ensimmäinen erä meni 3-0 sarjakärjelle. Toisessa erässä YPA alkoi vähitellen lämpiämään peliin ja saivatkin luotua muutaman maalipaikan ihan vastustajan maalin edustalle, mutta vastustaja blokkasi loistavasti laukauksia ja toisaalta Ylöjärveläisiltä puuttui terävyys viimeistelystä. YPA taisteli ja pääsääntöisesti puolusti hyvin, mutta henkilökohtaiset virheet johtivat tällä kertaa usein vastustajan maaliksi. Peli päättyi lopulta Panthersin 6-0 voittoon ja näin YPAn mahdollisuudet päästä mukaan sarjan kärkikamppailuun heikkenivät entisestään. Seuraava turnaus pelataan sunnuntaina 12.02. Riihimäellä