Naisille tappiot ja M II:lle voitto ja tappio

13.2.2017

Kevätkausi pyörähti käyntiin.

NAISET I

Naisten Edustus kävi sunnuntaina 12.02. kauden 7. turnauksessa Riihimäellä. YPAn naiset saivat huonoja uutisia jo ennen turnaukseen lähtöä kun selvisi, että joukkue joutuu lähtemään turnaukseen ainoastaan 10 kenttäpelaajalla, joista yksi joutui vielä paikkaamaan maalivahtien poissaoloa. Näistä haastavista lähtökohdista YPA kohtasi kaksi kärkipään joukkuetta, O2-Jyväskylän kakkosjoukkueen sekä SBS Tampin. Ensimmäisessä pelissä vastassa oli O2-Jyväskylän kakkosjoukkue. Ottelu oli alusta asti todella tasaista vääntöä kahden hyvän joukkueen välillä. Kokoonpano-ongelmista johtuen Ylöjärveläiset joutuivat antamaan Jyväskyläläisille pelin aloitteet keskittymällä puolustamaan omaa maaliaan ja antamaan kaiken mahdollisen avun maalivahdilleen. Tästä huolimatta YPA sai ottelussa luotua enemmän maalintekopaikkoja, mutta tällä kaudella todella pahasti vaivannut tehottomuus vaivasi Ylöjärveläisiä myös tänään.  Ottelu päättyi lopulta O2-Jkl kakkosen 3-1 voittoon.

Tehot: Paldanius Outi 1+0, Ruohomaa Sini 0+1

Toisessa pelissä vastaan tuli Tamperelainen SBS Tamppi. Ylöjärveläiset saivat otteluun heikon startin ja Tamperelaiset menivätkin ensimmäisessä erässä 2-0 johtoon. Toisessa erässä pienellä kokoonpanolla pelannut YPA sai pelistä paremmin kiinni ja pääsi paremmin myös maalintekopaikoille. Tasaisen toisen erän jälkeen tilanne oli 4-2 Tampin hyväksi. Kolmannessa erässä Tamperelaiset selvästi alkoivat puolustamaan omaa johtoaan ja siitä johtuen Ylöjärveläiset ottivat otteen pelistä. Vaikka pelitilanteiden valossa Ylöjärveläiset olisivat ansainneet jopa tasoittaa pelin, niin valitettavasti YPA sai tehtyä vain yhden maalin ja näin ottelu päättyi SBS Tampin 4-3 voittoon. Näiden tappioiden myötä YPA menetti viimeisetkin mahdollisuudet päästä mukaan kärkikamppailuun tällä kaudella. Kauden seuraava turnaus pelataan lauantaina 04.03. Kaukajärvellä.

Tehot: Mäkinen Johanna 1+0, Nurmi Essi 1+0, Ruohomaa Sini 1+0, Haikonen Elina 0+1, Savukoski Anu 0+1

MIEHET II

Dolphins - YPA II  3 – 8

YPA II lähti jatkamaan voittoputkeaan Dolphinsia vastaan. Totutusti vastustaja rankaisi heti ottelun alussa ohjauksella maalin edestä. Ensimmäinen erä sujui tasaisissa merkeissä. Juuri ennen erätaukoa Olli Kesäläinen tasoitti ottelun Akseli Kaivolan passista. Toisessa erässä YPA otti pelin paremmin haltuunsa. Ensin Sami Pettinen sai Kesäläiseltä vapauttavan syötön takatolpalle ja siirsi YPA:n johtoon. Tämän jälkeen Kari Pajula iski pari maalia peräkkäin.

Kolmannessa erässä Dolphins kavensi ylivoimalla Valtteri Virkkusen kärsiessä kaksiminuuttista. Peli jatkui tasaisena, kun Kesäläinen lisäsi johtoa, mutta Dolphins maalasi heti perään. Lopullisesti ottelu ratkesi, kun Virkkunen karvasi pallon ja täräytti verkot tötterölle tulisella laukauksella. Pajula sai vielä täydentää hattutemppunsa rangaistuslaukauksella eksytettyään maalivahdin klassisella rystyharhautuksella.

Ottelun tehopisteet: Olli Kesäläinen 2+2, Kari Pajula 3+0, Sami Pettinen 2+1, Akseli Kaivola 0+2, Valtteri Virkkunen 1+0 Matti Lähteenmäki 0+1.

YPA II – Torpedo    6 – 9

Toisen kamppailun vastustajaksi asettui sarjakärki Torpedo. Ottelu oli alusta asti vauhdikasta ja tasaista vääntöä. YPA joutui jälleen alussa tappioasemaan. Tasoitus syntyi nopeasti Tuomo Aunolan tarjoiltua Sami Pettiselle lätyn takatolpalle. Arto Paananen siirsi YPA:n johtoon napautettuaan irtopallon ilmasta sisään. Maalitalkoot jatkuivat ensimmäisessä erässä, kun Torpedon tasoitettua YPA teki kolme maalia peräkkäin. Erätauolle siirryttiin tilanteessa 5 – 3.

Toisessa erässä kumpikin joukkue tiivisti puolustuspelaamistaan. Ainoasta maalista vastasi Vipers YPA:n kestettyä mm. yhden alivoiman. Maalivahti Ville-Veikko Puntalo pelasti erässä monta tilannetta tiputtelematta palloja maalin edessä päivystäville vastustajille.

Kolmannessa erässä Vipers aloitti hurjan kirin ja siirtyi nopeasti johtoon Ypalaisten pöllytettyä lähinnä hallin takaseinää. Pettinen toi vielä YPA:n maalin päähän, mutta pisteet karkasivat Vipersille lopulta luvuin 6 – 9.

Ottelun tehopisteet: Sami Pettinen 2+2, Olli Kesäläinen 1+1, Matti Lähteenmäki 1+1, Tuomo Aunola 0+2, Arto Paananen 1+0.