Naisten edustusjoukkue heti pisteille

8.10.2012

Naiset I ja II joukkueet voittoihin. Miesten edustukselle tasapeli ja tappio. C97 pojille kirjattiin keskeytysvoitto.

Naiset I

Lauantaina 6.10. Naisten III-divari pyörähti käyntiin.

Gunners-YPA 2-1

Ensimmäisessä pelissä vastaan asteli IV-divarista noussut Tampereen Gunners. Etukäteen vastustaja tiedettiin hyökkäjä Marjo Niemisen vaarallisuus sekä maalivahti Saila Niinimäen taidot, onhan Saila pelannut aikanaan muutaman liigapelin. Ottelu oli alkuvihellyksestä loppuvihellykseen aivan yhden joukkueen show, niin ylivoimainen YPA kentällä oli. Mutta valitettavasti salibandy on maalitekopeli, joka Ylöjärveläisillä kauden avausottelussa tökki, ja pahasti. Ensimmäisen erän laukaukset oli noin 25-2 YPAn hyväksi, mutta tauolle mentiin kuitenkin Gunnersin 1-0 johdossa, kun YPAn puolustajan huolimaton pelaaminen aiheuttaa sen, että Gunners pelaaja pääsee maalipaikkaan ja hieman onnellakin saa YPA-vahdin torjunnan läpi ujutettua pallon maaliin.

Toisessa erässä peli oli vieläkin selvemmin, jos se edes oli enää mahdollista, YPAn hallussa ja maalia haettiin hanakasti. Kun peliä oli takana 25.19, kun noin 50. laukaus toi vihdoin tulosta.

Tanja Pesonen onnistui reabound-tilanteesta vihdoin ohittamaan aivan uskomattoman pelin pelaanneen Gunners-vahdin, esityön maaliin teki Laura Lahtinen. Erätauolle mentiin 1-1 tilanteessa.

Kolmaserä ei myöskään paljoa poikennut kahdesta ensimmäisestä, vaan YPA dominoi kenttäpeliä ja laukoi ahkerasti. Ajassa 38.35 Gunners kaatoi kylmää vettä Ylöjärveläisten niskaan. YPAn pelaajille tulee kohtalokas merkkausvirhe ja syöttö kulmasta löytää maalin eteen vapaaksi jääneen pelaajan, joka saa rauhassa laittaa pallon tyhjiin. Loppu pelin aikana YPA jatkaa samaa peliä mitä se esitti koko pelin ajan, mutta valitettavasti Gunners-vahti Saila Niinimäen ohittamiseen ei löytynyt avaimia. Näin Tamperelaiset kirjaimellisesti ryöstivät YPAlta pisteet 2-1 voitolla.

Laukaukset pelissä menivät YPAlle noin 70-10, joista maalia kohti noin 35-4.

Tanja Pesonen 1+0, Laura Lahtinen 0+1

YPA-FoSu 4-0

Tässäkin pelissä YPA oli kokopelin hallitsevampi osapuoli, mutta myös FoSu pystyi luomaan vaarallisia paikkoja nopeiden hyökkääjiensä ansiosta. Ajassa 8.51 FoSu sai rangaistuslaukauksen, kun YPAn Saila Lammi joutui rikkomaan läpiajoon päässyttä Forssalaista. FoSun viimekauden paras maalintekijä Roosa Kankare otti kovan vauhdin rankkariinsa ja yritti suoralla laukauksella yllättää YPA-vahti Elina Pohjoisahon, mutta Elina torjui helposti alanurkkaan suuntautuneen yrityksen. Tästä torjunnasta YPA sai lisäpuhtia ja kun jäähy oli tapettu, niin samantien verkko heilui FoSun päässä. Maalista vastasi Outi Paldanius joka pääsi vapaasti maalinedestä laittamaan Riikka Lehtisen nappisyötön maaliin. 1-0 oli myös erätauko tilanne. Toinen erä oli pitkään todella tasaista vääntämistä, jossa molemmilla oli paikkansa. Pelikellon näyttäessä 27.32 Helena Kiviranta teki taululle 2-0, Riikka Lehtisen syötöstä. Ja heti seuraavassa vaihdossa, ajassa 28.11, Tanja Pesonen pääsi herkuttelemaan tyhjään maaliin, kun Elina Haikosen viivasta lähtenyt laukaus pomppasi takalaudasta takatolpalle unohtuneelle Tanjalle. Ajassa 29.50 YPA sai vielä vaparin  hyökkäysalueella, jossa pallo pelattiin Saila Lammelle viivaan, veto meni etukulmasta ohi, mutta Helena Kiviranta laukoi laidaista kimmonneen pallon verkkoon ohi hölmistyneen FoSu-vahdin.

Tauko tilanne 4-0. Kolmannessa erässä YPAn taktiikka oli pelata pitkiä hyökkäyksiä ja kuluttaa mahdollisen paljon aikaa kellosta. Taktiikka onnistui hyvin. FoSu pääsi vain pari kertaa vaarallisesti kohti YPAn maalia, mutta Elina Pohjoisaho hoiti hänelle tulleet vedot tyylillä ja varmuudella.

YPAlle tarjottiin erässä todella hyvää paikkaa kaunistella lukemia, kun Ylöjärveläiset pääsivät pelaamaan 1.30 kahden pelaajan ylivoimaa. Ylivoimakuviot olivat vielä pahasti ruosteessa ja niinpä lisämaaleja ei enää nähty.

Helena Kiviranta 2+0, Riikka Lehtinen 0+2, Tanja Pesonen 1+0, Outi Paldanius 1+0, Elina Haikonen 0+1, Saila Lammi 0+1

Seuraava turnaus pelataan 28.10. hieman lähempänä, Pitkäjärven Koululla Kangasalla.

Miehet I

Miesten edustusjoukkue aloitti kautensa tasapelillä Soittorasiaa vastaan. Toisessa ottelussa Classic II oli parempi 2-5.

SR IV – YPA 5-5

Kauden avausottelun jännitys näkyi pienessä parkettikaukalossa melkoisena pomppu- ja miekkailupelinä. Ottelun ja kauden avausmaalin teki YPA:n Mikko Ollikainen suoralla laukauksella Tuomo Aunolan poikkisyötöstä. Soittorasia tasoitti kolmen minuutin kuluttua ja meni 2-1 johtoon. Topi Mäkinen tasoitti tilanteeksi 2-2, mutta Soittorasia meni kahdella nopella maalilla johtoon 4-2.

Ottelun puolivälissä YPA kiri rinnalle Akseli Kaivolan ja SR:n oman maalin turvin. Heti maalin jälkeisessä vaihdossa SR maalasi jälleen johtoon. Ottelun hahmo Mikko Ollikainen tasoitti ajassa 37.20. Lopussa oli vielä molemmilla loistavat maalipaikat ottelun voittoon.

YPA – Classic II 2-5

Toinen ottelu pelattiin Classicin nuorta joukkuetta vastaan. Classic hallitsi pallollista peliä, mutta lukuisista pallonriistoista YPA rakenteli riittävästi maalipaikkoja voittoonkin asti. Mutta viimeistely ontui, joten Classicille voitto. YPA:n maalit tehtaili Akseli Kaivola ja Olli Louhimo, syöttöpisteet merkattiin Tuomo Aunolalle ja Sami Pettiselle.

Naiset II

YPA 2 - SB Ontto    1 - 1

YPA 2 Naiset sarja-avaus luopioisista tuotti 3 pistettä. Eka peli lähti liikkeelle pienellä jännityksellä kun kyseessä oli sarja-avaus, mutta kyllä se pelaaminen parani loppua kohden paremmin ja paremmin. Vastustaja teki kyllä avaus maalin mutta uskottiin vaan omaan tekemiseen ja tuottihan se sen tasoitusmaalin 3 erän loppu puolella. Vähän ennen maalin syntyä kavensimme rosterin 2 ketjuun ja tulostahan se tuotti. Saimme vaparin joku 10m maalin edestä ja siittähän se tasoitus syntyi Henna Marjakosken upeasta syötöstä YPAn 2 joukkueen superjunnun Milla Välisaaren laukauksesta . Laukauksen edessä oli hirveä suma pelaajia jostain pienestä raosta se vaan sisään meni hyvä niin.

Tasaista vääntö oli muuten peli. Hyvä aloitus kaudelle.

Nops - YPA 2    0 - 3

Toinen peli lähti taas aivan toisella tavalla liikkeelle kuin eka peli . Kaikilla oli tässä pelissä hirveä näyttämisen meininki kun pikkasen jäi pelaajille ekasta pelistä hampaankoloon. Peli oli meidän hallussa alusta alkaen eikä voittajasta mitään epäselvää. Ja maalivahti Lea Kämäräinen oli loistava nää kaksi peliä 1 päästetty selän taakse ei huono avaus , mutta pitää myös muistaa että koko joukkueen puolustus peli erittäin hyvää. Maali paikkoja luotiin kiitettävä määrä molemmissa peleissä , vielä vaan huolellisempi seuraavissa peleissä maalipaikkojen käyttämisen suhteen.  Kohti seuraaviin otteluihin hyvällä mielellä ja sillä omalla pelillä.

Tehopelaajat . Milla Välisaari 1+0 , Henna Marjakoski 0+1 , Katri Ilomäki 1+0 , Lea Kämäräinen 0+1 , Jenna Huotari 1+0 , Johanna Mäkinen 0+1 , Terhi Jarkko 1+0 , Sanna Huoponen 0+1

C97 pojat

YPA – Classic 0-12

C97 pojat pelasivat 6.10. Iittala hallissa. Turnauksessa oli yhteensä viisi peliä ja näistä neljä päättyi 0-12 tai 12-0. Myös YPAn molemmat pelit päättyivät 0 - 12 !

Ensimmäinen peli oli YPA - Classic , ajassa 19.32 Classic laukoi 12. maalinsa.

KooVee mustat – YPA 0-12

Toinen peli oli KooVee mustat - YPA. Tämä peli päättyi 0 - 12 kolmannen erän lopussa ajassa 39.07. Niko oli tuttuun tapaan ensimmäisen pelin maalissa ja torjui monta maalia hienosti. Toiseen peliin vaihdettiin molse kun Mikko tahtoi maaliin ensimmäistä kertaa peliurallansa ja Niko pitkästä aikaa kentälle. Niko pelasi komeesti ja sai syöttöpisteen, monta maaliakin oli lähellä tulla...

Mikko torjui komeasti nollan! Ensimmäinen kerta kun YPA -97 on saanut pelin päättymään ennen varsinaista peliaikaa!

Johannes 3, Samuli 2 + 3, Joonas 2 + 2, Topias 2, Jalmari 1 + 2, Eetu 1 + 1, Elias 1 + 1, Niko V. + 1

D1 99-pojat

D1-poikien sarjapelit alkoivat

Viikonlopun aikana pelattiin Ylöjärvellä eliittisarjan karsintaturnaus kahdessa lohkossa. YPan 99-syntyneiden poikien lohkossa olivat Classic, Happee ja PaPo.

Lauantaina kohdattiin ennakkoon pahimmat vastustajat Happee ja Classic. Happeeta vastaan pysytiin yksi erä menossa mukana ja omaakin peliä onnistuttiin rakentamaan. Tiitus Toivosen tehdessä maalin olivat luvut eka erän jälkeen vasta 2-1 Happeelle. Lauantain peleissä ei sitten enää maalinteossa onnistuttukaan. Happee vei lopulta pelin keskeytykseen kolmannnen erän puolivälissä. (12 maalin ero) ja Classic kolmannen erän viime minuuteilla.

Sunnuntaina ainoa ottelu pelattiin Parkanoa vastaan. Edellisellä kaudella oli joka ottelussa hävitty harmittavasti. Lukuisista pelaajien poissaoloista huolimatta onnistuttiin kahdella kentällisellä pelaamaan hyvä taistelupeli, jossa voitto meni käsistä väsymyksen painaessa jaloissa.

Kolme minuuttia ennen ottelun loppua onnistuttiin siirtymään ylivoimalla jopa 6-3 johtoon, mutta kylmäpäisyys ei kestänyt loppuun asti. PaPon tasoitusmaali tuli rankkarista ajassa 45.00.

Ottelu oli koko  joukkueelta hyvä taistelu ja hienoa oli huomata uusien pelaajien Miro Auvisen, Nuutti Koskisen ja Leevi Venerannan pärjäävän hyvin joukkueessa. Miro teki ottelussa hattutempun. Kun joukkueen sairastupa saadaan tyhjäksi on lupa odottaa jatkossa mielenkiintoisia pelejä kolmannen mahdollisen kentän myötä.

Parkano-ottelun pisteet menivät Miro Auviselle 3+0, Tiitus Toivoselle 2+0, Leevi Ruuhikorvelle 1+1, Nuutti Koskiselle 0+1 ja loistavasti pelanneelle maalivahti Mikael Juntuselle 0+1. Erityismaininnan ansaitsee myös vieraalla paikalla laiturina pelannut Eetu Vainionpää.

Sisä-Suomen eliittisarjasta pois tippuneet joukkueet jaetaan seuraavaksi kolmeen neljän joukkueen lohkoon, jotka pelaavat kaksinkertaisen sarjan. Lohkojen kaksi parasta jatkavat sitten kilpasarjassa ja hävinneet haastajasarjassa.

00-pojat

KU-68 - YPA Lightning  2-14 (0-6,2-5,0-3)

Kauden avausturnaukseen Tampereen tenniskeskukselle lähdimme hakemaan hyvää kauden avausta, josta olisi mukava ponnistaa eteenpäin. Ensimmäisessä pelissä vastaan astui Kangasalan KU-68. Kun pallo putosi kenttään otimme pelin heti hallintaamme syöttöpelimme ja terävästi liikkuneiden jalkojen ansiosta sekä lisäksi lauoimme laadukkaasti. Kun ensimmäinen erä oli ohi niin taululla komeili 0-6 johtomme.Toinen erä oli hallinnassamme ja KU-68 joutui puolustuskannalle, mutta teki ajoittain nopeita vastahyökkäyksiä kerran niistä onnistuen. Veikka maalilla torjui ottelussa mallikkaasti pelastaen jokusia kiperiäkin tilanteita. Hieman välillä jopa molarin keskittyminen pääsi herpaantumaan torjuntatöiden puutteeseen, kun kenttäpelaajamme vyöryttivät pelin kerta toisensa jälkeen vastustajan päätyyn. Pakit liikuttivat peliämme myös mallikkaasti. Ennen kolmatta erää tilanne 2-11 ja Kolmas erä hoidettiin sitten vielä kunnialla pois alta ja näin kauden avauspeli päätettiin ennen täyttä peliaikaa 12 maalin voittoomme. Hieno asenne ja huikea kauden avaus!  Näimme salamoivan kauden avauksen joukkueeltamme ja Joel, Niko H (Hirvo),Veli ja Eetu P paukauttivat hattutempun pelimieheen ja loput pari maalia viimeisteli Joakim. Eetu P:lle upeasti hattutemppu ensimmäisessä sarjaturnauksessa ja ennakkoluulotonta pelaamista hienosti.Pakeilta myös upea peli!

Joukkueen sisäinen piste/tähti/trophypörssi päivityy pian joukkueen omalle sivulle.

Pisteet:Joakim Hietaniemi 2+4, Veli Uosukainen 3+2, Joel Hietaniemi 3+2, Niko Hirvonen 3+2, Eetu Periviita 3+0, Eetu Kuusimäki 0+2, Antti Huotari 0+1 ja Valtteri Vireaho 0+1

Erikoismaininnat: 3 tähteä:Joakim Hietaniemi, 2 tähteä:Antti Huotari 1 tähteä :Joel Hietaniemi -00 Trophy (joukkueemme peliteemaa parhaiten toteuttanut) :Eetu Periviita

YPA Lightning - FBC Dux  2-9 (1-2,1-1,0-6)

Toisessa vastassa Jyväskylästä Dux joka meille aiemmin tuntematon vastus. Peli alkoi tasaisesti ja asetelmia haettiin. Sitten vastustaja onnistui kahdesti erän puolivälin nurkilla. Taistelimme kuitenkin kovasti ja saimmekin paikkoja ja kavennuksen ensimmäiseen erään iski Joel. Toisessa erässä kavensme pian tilanteeksi 2-2 Eetu P:n osumalla. Puolustajat mm.Valtteri Vireaho, Markus F ja Antti puursivat välillä kolmeen mieheen upeasti. Harmiksi vastustaja pääsi vielä tuikkaamaan yhden Veikan selän taa. Kolmanteen lähdimme maalin takaa-ajossa, mutta hieman etäisyydet kasvoivat liikaa,kun koitimme saada rakennettua paikkoja jopa hieman riskilläkin ja joista vastustaja rankaisi meitä hurjalla prosentilla. Kova vastus oli hyvä mittari myös meille. Tälläkertaa Jyväskylään pisteet. Hyvä peli & tsemppi silti meiltä ja kolmen viikon päästä taas "salamoi" eli seuraavaksi kotiturnausta kohti !

Pisteet:Joel Hietaniemi 1+0,Eetu Periviita 1+0, Veli Uosukainen 0+1 ja Eetu Kuusimäki 0+1.

Erikoismaininnat: 3 tähteä:Markus Forss, 2 tähteä:Juhani Koivisto,1 tähteä :Eetu Periviita -00 Trophy (joukkueemme peliteemaa parhaiten toteuttanut) :Valtteri Vireaho

YPA Thunder- SCU  4-10 (0-3,2-4,2-3)

Toisen ikäluokkammejoukkueen Thunderin kauden avaus Janakkalassa. Aamuisen bussimatkan (Atro Vuolle) jälkeen vastaan asettui SCU ja maaliin tälläkertaa Joel ensimmäiseen sarjapeliinsä. Vastus tuttu meille aimmilta kausilta ja tiedettiin liikkuvaksi ja taitavaksi joukkueeksi. Aluksi yritimme puolustuksen kautta pelata hieman erilaista taktiikkaa, mutta vastus otti komennon ja pian taululla 0-3. Pelimiehistömme osittain kokematon sarjapelistä,mutta hienoa kuitenkin huomata, että asenne auttaa ja pelaajat blokkasivat ja ahersivat mallikkaasti. Pelissä mm. Eetu P.,Tomas ja Tuomo uusistamme heiluttivat verkkoa hienoilla osumilla. Maalivahti Joel torjui vastustajan rankkarin sekä hyökkäyksessä mm. Joakim vauhdillaan vei ajoittain pelin armotta vastustajan päätyyn ja onnistui myös rystyltä "don`t go there" harhautuksen jälkeen rankkarista. Pakkimme uurastivät myös komeasti ja uhrautuvasti.Syöttöpelimme ja jalanliike välillä kunnossa mutta välillä jäimme hieman odottelemaan liikaa, joihin vastustaja iski kiinni. Nyt vastustajan juoksupeli oli hieman liikaa meille vielä. Toinen ja kolmas erä meiltä kuiten pelillisesti parempaa kuin ensimmäinen erä ja saimme kummassakin pari maalia aikaiseksi.Kassun,Justuksen ja Eetu P:n kenttä oli pirteällä pelipäällä.Myös Juhani hyökkäyksessä ja Valtsu puolustuksessa hoitivat tonttiaan varmoin ottein. Irtopalloihin kovuutta ja uskallusta niin hyvä tulee koko joukkueelle. Vastustajalle pisteet tästä pelistä. Joukkue pelasi tosi hienolla asenteella koko pelin.

Pisteet:Joakim Hietaniemi 1+1,Eetu Periviita 1+0, Tomas Estovirta 1+0 , Tuomo Tevameri 1+0, Kasperi Kulo 0+1 ja Valtteri Vireaho 0+1

Erikoismaininnat: 3 tähteä:Veli Uosukainen, 2 tähteä:Tomas Estovirta,1 tähteä :Justus Myllyniemi -00 Trophy (joukkueemme peliteemaa parhaiten toteuttanut) :Kasperi Kulo

YPA Thunder - PirPi  3-8 (0-2,2-1,1-5)

Toisessa vastassa tuorein jaloin PirPi. Maaliin tällä kertaa Veikka. Aluksi puolustuksella yritimme vaimentaa vastustajan hyökkäyksiä ja osin onnistuimmekin.Hetkittäin saimmekin vastustajan nopeat pitkät puolustuksen aukaisevat avaukset poikki ja käännettyä nopeasti peliä. Ensimmäinen erä kuitenkin parilla osumalla vastukselle. Toiseen erään nostimme hieman karvausta ja saimme vastahyökkäyksiin hieman tehoja. Toinen erä meille 2-1. Kolmas erä oli yritystä saada kavennnettua ja saimmekin PirPiä ahtaalle. Meillä oli paikat kaventaa ja jopa kääntää mahdollisesti peli, mutta ylivoimamme aikana PirPi iski kahdesti alivoimalla ratkaisevasti ja sen jälkeen emme saaneet enään kirivaihdetta päälle. Puolustus oli silti meillä tänään hyvää A-luokkaa mm. Velin, Antin, Markuksen sekä Konstan ahertaessa ja vielä kun päästään kääntämään peliä nopeammin ja varmemmin hyökkäys suuntaan, niin saadaan järjestelmällisempiä hyökkäyksiä aikaiseksi ja maalipaikkoja silloin helpommin. Joukkueen maalintekijät tässä pelissä Tomas, Eetu P ja Joakim, jotka mm. pelasivat pirteästi. Syöttöpisteen saalisti Justus ja Tuomo. Joukkue pelasi hienolla asenteella tämänkin pelin. Tänään ei "ukkostanut" sarjapisteiden merkeissä joukkueellemme,mutta kolmen viikon päästä jälleen kohti seuraavaa turnausta.

Pisteet:Tomas Estovirta 1+1,Eetu Periviita 1+0, Joakim Hietaniemi 1+0,Tuomo Tevameri 0+1 ja Justus Myllyniemi 0+1

Erikoismaininnat: 3 tähteä:Tomas Estovirta, 2 tähteä:Tuomo Tevameri,1 tähteä :Veikka Havu -00 Trophy (joukkueemme peliteemaa parhaiten toteuttanut) :Joakim Hietaniemi