YPAn D-Tytöt vei, muut vikisi

13.3.2017


Sarjakauden toiseksi viimeiseen turnauspäivään lähdettiin sarjataulukon näyttäessä YPAn D-tyttöjen joukkueelle sijoitusta kolme.

 Kärjessä parin pisteen erolla meidän joukkueeseemme porskuttivat SBT PaPon kaksi joukkuetta, PaPo Punainen ja PaPo Musta, joista jälkimmäisen tulisimme kohtaamaan heti päivän ensimmäisessä ottelussa. Toisena joukkueena kohtaisimme sarjan jumbona majailevan Nokian KrP:n, jota vastaan emme olekaan ennen pelanneet. Molemmat PaPot olimme kohdanneet tällä kaudella jo niin moneen kertaan, että tiesimme heidän vahvuutensa (ja heikkoutensa). Kaikista aiemmista PaPo-kohtaamisista (PaPo Punainen 4 peliä, PaPo Musta 2 peliä) olimme joutuneet poistumaan tappio niskassamme. Ja kun noissa joukkueissa peluutetaan osin samoja pelaajiakin, niin tasoero Mustan ja Punaisen välillä on aika häilyvä.

YPA - SBT PaPo Musta 3-1
Joukkueemme sai kerättyä hyvän latauksen ensimmäiseen peliin hyvän ja suunnitelmallisen alkulämmittelyn kautta ja heti ottelun alussa oli nähtävissä, kumpi joukkue peliä vie ja kumpi on ottavana osapuolena. Laukauksia sateli hyviltä paikoilta PaPon maalivahdille, mutta tuo maalivahti hoiteli kyllä omaa tehtäväänsä kovalla varmuudella. Ja kuin vastauksena oman maalivahtinsa työskentelyyn ajassa 7:50 PaPon harvat hyökkäykset tuottivat viimein tulosta: 0-1. Hieman jo vaihtoaitiossamme alkoi huolestuttamaan, että emmekö saa mitään sisään ja maalittomuuteenko tämä peli taas kaatuu. Mutta ajassa 9:28 alkoi tapahtua, kun vastustajallemme tuomittiin 2min jäähy puolustajan pelatessa palloa kädellä päänsä yläpuolelta ja saimme samalla vapaalyönnin hyvältä paikalta suoraan maalin edustalta. Seitsemän sekuntia myöhemmin pelikello pysäytettiin jälleen Emilian tulittaessa jo ohi maalista, kun PaPon puolustaja ystävällisesti päätti itse avata henkisen lukkomme sähläten pallon omaan maalin. Kyseinen maali oli samalla myös joukkueemme historian ensimmäinen ylivoimamaali.

Toiseen erään lähdettiin tasatilanteessa 1-1. YPA vyörytti jälleen ja laukaisukartalla alkoi näkyä yhä enemmän ja enemmän merkintöjä vastustajan päähän. Maalimerkintöjä ei kuitenkaan tuossa erässä tullut, joten kolmannesta erästä oli muodostumassa trilleri. Mutta heti päätöserän alkuun (30:42) YPA onnistui maalinteossa, kun Julia pyöräytti kulmasta lähes täydellisen namusyötön Sailalle, joka pääsi tykittämään suoraan syötöstä pallon maaliin. Ja jos olimme jo koko pelin ajan laukoneet tuplasti vastustajaamme enemmän, sama hurlumhei jatkoi läpi kolmannen erän. Ajassa 36:54 Saana sinetöi loppunnumeroiksi 3-1 rystyohjauksella maalin takakulmalta Emilian antamasta namupassista. Maalipaikkoja oli molemmilla joukkueilla loppusummeriin asti ja PaPokin sai luotua vaarallisia tilanteita siinä määrin, että vaihtoaitiossakin jouduttiin vakavana jännittämään aivan viime sekunneille. Summerin pärähtäessä huutometakka YPAn kenttäpäädyssä oli melkoinen. Kaikki pelaajat (ja toimihenkilöt... ja kannattajat) ymmärsivät voiton merkityksen ottaen huomioon alkuasetelmat. Loppuun mainittakoon maalivahtien torjunnat: PaPo Musta 17/20 ja YPAn maalissa Sofia 6/7. Laukaisulukemat kertovat jo pelin kulusta paljon.

Nokian KrP - YPA 1-2
Tämän pelin ennakko-odotuksissa hieman huolta nostatti se, että päivän ensimmäisessä ottelussaan sarjajumbo Nokian KrP oli onnistunut pelaamaan 2-2 tasapelin sarjakärki PaPo Punaisen kanssa. Mutta päivämme jatkui silti hyvin samanlaisena kuin mihin PaPo pelissä oli jo totuttu. Loimme tilanteita jatkuvasti vastustajan maalille ja lauoimme paljon. Maalitilanteita YPAlle alkoi syntyä laajalla rintamalla, ja jokainen kentällisemme sai aikaan paniikkia vastustajan puolustuksessa. Ensimmäistä maalia saatiin taas odottaa tovi, mutta kellon näyttäessä aikaa 13:53 Laura L tykitti pallon puoliksi tyhjään maaliin. Ensimmäinen erä päättyikin 0-1 johtoomme. Toinen erä alkoi hyvin samoissa merkeissä ja jälleen laukaisukartta alkoi osoittaa huomattavasti enemmän merkintöjä vastustajan maalilla kuin omassa päässä. Kunnes ajassa 24:04 Laura N sai pallon puoliksi vahingossa maalin takaa maalin kulmalle kiertäneenä ja maalivahdin ollessa vielä torjumassa edellistä laukausta oli helppo työ tökätä pallo maaliin. Mutta tässä vaiheessa seeprat puuttuivat pelin kulkuun ja päättivät pitää pelin jännittävänä hyläten maalin pelaajan muka ollessa maalivahdin alueella (maila oli, kengät ei!!!). Jopa toimitsijat olivat ehtineet kirjata maalin syntyajan ottelupöytäkirjaan ennen kuin tuomarit hylkäsivät maalin!

Toinen erä päättyi maalittomana ja jälleen oli trillerin aineksia ilmassa yhden maalin johdossa kolmanteen lähdettäessä. Mutta jos edellisessäkin pelissä toinen erä päättyi maalittomana, niin jotain samaa kolmannen erän alussakin oli. Kentälle marssittiin aloitukseen ja minuutin pelin jälkeen Emiliina sai napattua maalin takaa tulleen pallon maalin kulmalta sisään. Tilanne 0-2, ja koska KrP oli loppujen lopuksi yrittänyt pysyä YPAn kyydissä aika aseettomana, tuo maali toi jo helpotuksen tunnetta. Tilanteet jatkoivat vyörymistään KrP:n maalille ja erän puolessa välissä aloimmekin jo jännittämään josko joukkueemme historian ensimmäinen nollapelikin olisi kohta tosiasia. Mutta eipä tuo vielä ainakaan toteutunut, kun vain 1:10 oli pelikellossa aikaa jäljellä, pääsi KrP:n suhteellisen vapaasti nousemaan laidaltaan kohti YPAn maalia. Ja hieman etukulman ollessa auki, kavennusmaali oli tosiasia ja nollapeli rikkoontui. Erä pelattiin loppuun eivätkä Nokialaiset saaneet enää kunnollista rynnistystä aikaiseksi. Ja juhlat YPA-leirissä saivat jatkoa. Maalivahtien torjunnat Nokian KrP 20/22 ja YPAn Sofia 13/14. Molemmissa peleissä maalivahtien torjunnat kertovat kieltään miksi YPA tänään voitti ja kertovat kyllä ihan täysin koko pelin kuvankin: Olimme hallitsevampi ja palloa järjestelmällisesti liikuttelevampi joukkue ja voitot olivat täysin ansaittuja.

Tämä oli ensimmäinen sarjapelipäivä kun joukkueemme onnistui voittamaan päivän molemmat ottelut! Ja mielenkiintoisemmaksi päivän teki se, että molemmat PaPot "hukkasivat" pisteitä niin Kooveelle kuin KrPllekin pelaten pelkkiä tasapelejä näiden kanssa. Ja nyt sarjataulukon ykkösenä ovat PaPo Punainen ja YPA tasapisteissä. Viimeisiin sarjapeleihin aprillipäivänä jääkin siis vielä jännitettävää pitääkö PaPo Punainen paikkansa vai kiilaako YPA vielä ohi (vai nouseeko PaPo Musta molempien ohi). Tämän alemman jatkosarjan voittajahan etenee karsimaan paikasta ylialueelliseen loppuhuipentumaan ylemmän jatkosarjan kakkossijoitetun joukkueen kanssa, joten panoksia olisi saada jotain extraakin loppukaudelle. Mutta riippumatta viimeisien sarjapelien lopputuloksista YPAn D-tyttöjen joukkue on tekemässä huimaa tasollista nousua ylöspäin, kun joukkue on perustettu vasta reilu vuosi sitten ja tämä on ensimmäinen sarjakautemme. Alkusarjassa saimme kaikissa otteluissa takkiin (molemmilta PaPoiltakin), ja nyt taistelemme jatkosarjan voitosta. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. HIENOA TYTÖT!