02-pojille täysi pistepotti. Miehille II voitto ja tappio

13.3.2017

Voitot Urhosta ja kooveestä. YPAn miesten kakkosjoukkueen kausi jatkui viime lauantaina Raholassa. Tuloksena oli voitto ja tappio.

02-POJAT

Lauantaina 11.3. YPA -02 suuntasi Janakkalaan, jossa edessä oli ehkä tähän asti tärkein peli tällä kaudella. Ensimmäisessä pelissä oli kysessä sarjan kärkikamppailu, jossa meitä vastaan asettui Urho Äänekoskelta. Koska moni poika tuli turnaukseen suoraan rippikoulusta, niin voidaan olettaa että ainakin henkinen valmistautuminen peliin oli onnistunut täydellisesti. Ensimmäinen maali syntyi alle minuutin pelin jälkeen Urhon pelaajien toimesta omaan maaliin, joten ehkä sillä rippikoululla oli tähän jotain vaikutusta. Tällä kaudella on pelattu turnaukset lähinnä parkettilattialla, joten Janakkalan liikuntahallin lattiassa oleva matto oli meille paljon tutumpi ja mukavampi vaihtoehto. Peli sujuikin hyvällä alustalla pääosin meidän komennossa, vaikka Urho ei kauas jäänytkään. Urho pyöritti peliä välillä pelottavan hyvin ja meidän pelaajat alkoivat käymään hieman ylikierroksilla, joten rangaistuspenkkikin tuli tutuksi. Ensimmäisen erän jälkeen johdimme peliä 3-2 ja toisen erän jälkeen 5-3, joten kaikki oli auki vielä kolmannen erän alussa. Vaikka vastustaja yhden maalin saikin rangaistuslaukauksella, niin pääosin saimme pidettyä tunteemme kurissa. Urhon yksi rangaistuslaukausmaali kolmannessa erässä ei riittänyt meidän neljää maalia vastaan, joten loppussa valotaululla meidän voittolukemat 9-4.

Toisessa pelissä olikin sitten vastassa Koovee keltaiset, joka ei tässä sarjassa ollut saanut vielä yhtään sarjapistettä. Joukkueessa pelaa paljon tuttuja, joten YPA:n piti näyttää miten palloa pelataan. Ensimmäisen erän jälkeen johdimme 0-5, toisen erän jälkeen 1-11 ja peli keskeytettiin kun valotaululla oli meidän voittolukemat 2-14. Monesti Kooveeta vastaan olemme kuitenkin pelanneet tiukkoja pelejä, mutta tällä kertaa Kooveella taisi olla hieman huonompi päivä.

MIEHET II

YPA II – PirHi         11-7

Ensimmäiseen otteluun YPA lähti selvänä ennakkosuosikkina. Peli alkoikin YPA:n selvällä hallinnalla. Taululla oli jo viiden minuutin jälkeen 3-0. ”Maalareina”kunnostautuivat Akseli Kaivola, Matti Lähteenmäki ja Jan-Erik Järä. PirHi onnistui kaventamaan erän lopussa ja näin ensimmäiselle erätauolle mentiin lukemissa 3-1.

Toinen erä oli tasaisempi. Maaleja syntyi tasatahtiin. Molemmat joukkueet onnistuivat kolmesti. YPA:n ikinuori Tuomo Aunola  antoi lämärinsä puhua kahteen otteeseen.  Varsinkin ensimmäinen lähti todella kaukaa, lähes puolesta kentästä painuen komeasti riman alle. Myös Sami Pettinen onnistui erässä kertaalleen tutkaparinsa Olli Kesäläisen syötöstä.

Kolmannen erän alku oli vielä suhteellisen tasaista. Maaleja tehtiin tasatahtiin ja lukemat pysyivät suhteellisen tiukkoina. YPA:sta onnistuivat maalinteossa Roope Grönlund, Kari Pajula, Valtteri Virkkunen sekä Akseli Kaivola, joka pääsi lopussa lyömään vielä tyhjiin täydentäen näin samalla myös hattutemppunsa täyteen.  Pisteet siis YPA:lle lukemin 11-7.

tehot: Akseli Kaivola 3+2, Roope Grönlund 1+2, Matti Lähteenmäki 1+2, Sami Pettinen 1+2, Tuomo Aunola 2+0, Olli Kesäläinen 0+2, Jan-Erik Järä 1+0, Kari Pajula 1+0, Valtteri Virkkunen 1+0

EPA II – YPA II   6-3

Toisen ottelun panokset olivat selvät. Ottelun voittaja varmistaisi käytännössä nousunsa 5.divariin. Häviäjä taas olisi lähes yhtä varmasti ulkona nousukahinoista. En tiedä johtuiko panoksesta vai mistä, mutta ensimmäisessä erässä kentällä ei ollut käytännössä kuin yksi joukkue. EPA vei peliä aivan mielin määrin YPA:n jäädessä aivan telineisiin. Erä päättyi lukemiin 4-0.

Toinenkin erä alkoi samoissa merkeissä. YPA:lta ei onnistunut mikään ja vastustaja taas pelasi erinomaisesti hyödyntäen omat paikkansa kovalla prosentilla. Erän puolivälissä taululla olivat peräti lukemat 6-0. Tämän jälkeen YPA:kin alkoi saada vähän juonen päästä kiinni ja onnistui tekemään pari kavennusmaaliakin Kaivolan ja Järän onnistuessa pöllyttämään verkkoa. Lopussa myös Pettinen onnistui Kesäläisen syötöstä (kuinkas muutenkaan). Kunnon iskuetäisyydelle YPA ei kuitenkaan enää päässyt vaan EPA korjasi pisteet ja käytännössä myös paikan 5.divariin loppulukemin 6-3. Kun muut kärkijoukkueet voittivat omat ottelunsa, tiesi tulos YPA:lle nousumahdollisuuksien kariutumista. Kauden päätösturnauksessa 8.4 pelataan YPA:n osalta siis enää kunniasta.

tehot: Jan-Erik Järä 1+1, Akseli Kaivola 1+0, Sami Pettinen 1+0, Olli Kesäläinen 0+1, Teemu Niemi 0+1