02-pojat pronssille

12.4.2017

YPA -02 suuntasi lauantaina 8.4. C2-haastajasarjan ylialueelliseen loppuhuipentumaan Pöytyälle

Ensimmäinen peli oli välierä, jonka voittaja menisi finaaliin ja häviäjä pronssipeliin. Kuten monesti ennenkin tällä kaudella, myös tällä kertaa osa pelaajista jäi Ylöjärvelle rippikoulutouhuihin.

Välierässä meitä vastassa oli FBC Turku, jota vastaan emme olleet aikaisemmin pelanneet. Saimme hyvän alun kun Onni teki ensimmäisen maalin heti 16 sekunnin pelin jälkeen. Pelissä oli vauhti päällä ja tilanteita tuli molempiin päihin. Tuomareilla oli pillit herkkinä ja molemmat joukkueet tutustuivat rangaistuspenkkiin jo ensimmäisessä erässäkin. Eipä tuonne loppuhuipentumaan huonot joukkueet pääse, joten turkulaiset tasoittivat ylivoimalla tilanteeksi 1-1 yhdeksän minuutin kohdalla. Turku jatkoi maalin jälkeen hyvää pyöritystä, mutta Miika sai Lassin syötöstä siirrettyä meidät taas 2-1 johtoon. Vaparikuvioita oli harjoiteltu ja tulosta syntyi kun ensimmäisen erän loppulukemiksi Roni syötti vaparista Fransille joka niittasi 3-1.

Toiseen erään lähdettiin turvallisen tuntuisista johtolukemista, mutta Turku palautti meidän maan pinnalle kun toista erää oli pelattu 51 sekuntia. Atte sai ensimmäisen vedon kyllä torjuttua hienosti, mutta ei saatu purettua tilannetta, joten toinen veto sitten jo upposi. Vaikka katsomosta kuului hyvä kannustus lähes koko pelin ajan niin Turun 3-3 tasoitusmaalin jälkeen tuntui siltä, että katsomo oli täysin hiljaa. Katsomossakin alkoi jännitys kohoamaan ja näistä 3-3 tasalukemista mentiin kolmanteen erään.

Kolmannen erän alku oli synkkä, sillä kahden ensimmäisen minuutin aikana turkulaiset tekivät kaksi maalia kun meillä oli hieman huonoa tuuriakin. Aikalisällä yritettiin saada peli jälleen kasaan ja kyllähän aikalisän jälkeen meillä olikin hyvää peliä. Frans sai tykitettyä 5-4 kavennusmaalin, mutta loppukiri ei riittänyt ja turkulaiset suuntasivat finaaliin meidän mennessä pronssipeliin.

Pronssipelissä vastassa oli kotikentällään pelaava Pöytyän Urheilijat. YPA sai tähänkin peliin salama-alun, sillä kellossa oli 14 sekuntia kun Onni sai maalattua Miika P:n syötöstä. Heti meidän maalin jälkeen oli vaarallinen tilanne meidän maalilla, vaikka siitä ei maalia tullutkaan. Pöytyä sai syötettyä meidän maalin takaa maalin eteen, josta tasoittivat kuitenkin pian 1-1 lukemiin. Ensimmäisestä erän perusteella odotettavissa oli paljon maaleja ja maalipaikkoja. Roni kävi laukomassa vastustajan maalivahdin kypärään ja vastahyökkäyksestä Pöytyä siirtyi 2-1 johtoon. Vapaalyönnin jälkeen YPA taas tasoitti 2-2, Pöytyä siirtyi 3-2 johtoon ja Miika P. tasoitti lukemiksi 3-3. Erän loppuun Pöytyä takoi vielä kaksi maalia, joten ensimmäiselle erätauolle Pöytyän 5-3 johdossa.

Toisessa erässä jäähypenkki tuli tutuksi, ensin YPA, sitten Pöytyä ja vielä YPA. Näiden rangaistusten aikana ei kuitenkaan tullut maaleja. Pöytyä sai kuitenkin kuudennen maalinsa, joten ottelun puolessa välissä tilanne 6-3 näytti huolestuttavalta. YPA:n kiri alkoi kun Onnin syötöstä Miika P:n tarkka ja rauhallinen sijoitus maalivahdin ohi kavensi tilanteen lukemiksi 6-4. Frans veti vaparista kaukaa meidät mukaan peliin kaventaen lukemiksi 6-5. YPA:n seuraavan rangaistuksen aikana pöytyäläiset kilistelivät tolppaan ja mekin saimme hyvän alivoimahyökkäyksen, mutta maaleja ei tullut. Toiselle erätauolle Pöytyän johtolukemissa 6-5.

Kolmen erän alussa Roni syötti Elmerille maalin kulmalle, josta Elmeri ei erehtynyt. Tasalukemissa 6-6 Pöytyä kilisteli jälleen tolppaan ja sai toisenkin hyvän paikan, mutta ei onneksi maalia. Pöytyä siirtyi vaihteeksi seuraamaan peliä rangaistuspenkin puolelta, joten Onnilla oli tilaa esittää tuttu kuvionsa jossa hän kiertää reunasta keskelle ja tarkka veto soittaa vastustajan maaliverkkoa. Elmerin syötöstä Onni teki meille vielä kahdeksannen maalin, johon Pöytyä ei enää pystynyt kirimään, vaikka maalin päähän pääsikin. Pronssimitalit suuntasivat Ylöjärvelle ja sarjakausi oli mukava päättää voittoon.