Miesten II joukkue päätti kautensa voittoihin

2.5.2017

YPA:n miesten kakkosjoukkueen sai kautensa päätökseen 8.4. Kaukajärven Spiral-hallilla. Tuloksena kaksi voittoa.

Visars - YPA II  7-11

Asetelmat kauden viimeiseen turnaukseen olivat selkeät. Varsinaista panosta ei enää ollut. Tämä näkyikin selkeästi siinä, että kentällä puolustettiin normaaliakin laiskemmin ja kaikki energia käytettiin hyökkäyspeliin.

Visars-ottelun ensimmäinen erä oli vielä tasainen. Erätauolle mentiin lukemissa 2-2. Ottelua ratkesi toisen erän alussa, kun YPA onnistui heiluttamaan verkkoa viiden minuutin tehojakson aikana tasan yhtä monta kertaa. Karkelot aloitti kapteeni Järä ”tavaramerkkimaalillaan” eli yhden käden ohjauksella selän takaa. Erityisesti maalitalkoissa kunnostautui kuitenkin Olli Kesäläinen, joka onnistui tämän ”suonenvedon” aikana kolmesti ja koko ottelussa peräti viidesti. Toiselle erätauolle mentiinkin lukemissa  7-2.

Kolmas erä oli enemmän tai  vähemmän pelailua. Maaleja tehtiin vuorotahtiin. Summerin soidessa taululla komeilivat lukemat 7-11.

tehot:  Olli Kesäläinen 5+0, Sami Pettinen 0+3, Kari Pajula 1+2, Jan-Erik Järä 2+0, Akseli Kaivola 1+1, Roope Grönlund 1+1, Tuomo Aunola 1+1, Matti Lähteenmäki 0+1, Teemu Niemi 0+1, Valtteri Virkkunen 0+1

Koko kauden viimeisessä pelissä oli vastassa sarjan lohkon ”pisteautomaatti” SC Weikot II Valkeakoskelta. YPA veikin peliä alusta asti ihan miten tahtoi. Alkutahdit löi Akseli Kaivola vain 22 sekunnin pelin jälkeen. Tästä homma jatkui niin, että viiden minuutin kohdalla taululla oli jo lukemat 5-0. Tämän jälkeen myös Weikot pääsi iskemään muutaman kerran vastaan  YPA:n älyttömän ylihyökkäämisen seurauksena onnistuen maalinteossakin. Erän loppua vei jälleen YPA ikinuoren Tuomo Aunolan viimeistellessä jäätävällä rankkarilla erätaukolukemat 9-3.

Toinen erä oli kissa ja hiiri –leikkiä siitä, missä vaiheessa YPA saisi aikaan ottelun ennenaikaiseen keskeytykseen vaadittavan  12 maalin eron.  Nopeassa tahdissa YPA iski kolme maalia lisää. Ensin Kari Pajula onnistui taitavasti osumaan maalin takaa maalivahdin selän kautta. Tämän jälkeen iski Sami Pettinen numeron kolme yhteensä neljästä maalistaan. Seuraavaksi onnistui Matti Lähteenmäki, joka viimeisteli niin ikään hattutemppunsa täyteen. Erän lopullakin YPA onnistui vielä kahdesti. Kauden viimeiselle erätauolle lähdettiin lukemista 14-4.

Kolmatta erää ei ehditty kauaa pelata, kun YPA:n ”ykkösnyrkki” päätti antaa Weikoille lopullisen kuoliniskun. Nopeassa tahdissa onnistui ensin Pettinen näyttävällä lämärillä suoraan Roope Grönlundin tarjoilemasta loistavasta poikittaissyötöstä. Viimeisen niitin ajassa 33:14 iski Kaivola. Loppulukemat siis YPA:lle katkaisulla 16-4.

Viimeisen turnauksen täysi pistepottikaan ei siis riittänyt YPA:lle nousuun. Lopputuloksena oli tasaisessa ja kärjen osalta myös suhteellisen kovatasoisessa lohkossa neljäs sija kahden pisteen erolla lohkon toiseen sijaan, joka olisi oikeuttanut nousuun sarjaporrasta ylemmäs.  YPA:n kakkosjoukkue jatkaa näin ollen siis ensi kaudellakin 6.divarissa.

tehot: Sami Pettinen 4+2, Matti Lähteenmäki 3+1, Akseli Kaivola 3+1, Kari Pajula 1+3, Olli Kesäläinen 1+2, Roope Grönlund 0+3,  Jan-Erik Järä 2+0, Tuomo Aunola 1+0, Teemu Niemi 1+0, Valtteri Virkkunen 0+1