Miesten III joukkue aloitti kautensa

15.10.2012

Tuliaisina Raholasta tasapeli ja tappio. Myös C98-pojille tasapeli.

Miehet III

Kauden avausturnaus pelattiin isojen pelien areenalla, eli Raholassa Nokian KRP:n kotiluolassa. Turnaukseen lähdettiin kahden kentällisen voimin. Hyökkäystriot olivat Järä-Paananen-Vainio ja Henrikson-Heikkilä-Viitanen.Puolustuspäässä luutivat Virtanen-Kemppinen ja Partio-Hiltunen-parit. Maalissa joukkueella pelasi kokenut ja rauhallinen Rauno ”Rane” Myllynen.

Napa10-YPA3 6-6

Ottelu alkoi YPAn komennossa ja ajassa 7.08 Sami Virtanen avasi kauden maalitilinsä tarkalla vedolla. Maaleja tehtiin tämän jälkeen vuorotahtiin siten, että kahden erän jälkeen tilanne oli YPAlle 4-3. Heti kolmannen erän alkuun Napa10 tasoitti. Viime kaudella YPAn miesten ykkösjoukkueessa 16 maalia lingonnut Jan-Erik Järä otti tämän jälkeen tahtipuikon haltuunsa laituripari Vainiolan kanssa. Vainiola sanoi vastustajan miesvartiolle ”KIS-KIS”. Kaksikko viimeisteli kaksi maalia leikitellen vastustajan puolustuksella, ja tilanne oli YPA:lle 6-4. Tämän jälkeen ottelussa YPA:lle vihelletyt seitsemän kahden minuutin rangaistusta tuntuivat painavan. Taistelun kautta kauden ensimmäiset sarjapisteet jaettiin ja ottelu päättyi tasalukemiin 6-6. Yleisönkin mielestä täysiä pisteitä tyrkytettiin YPAlle, mutta turha jäähyily sotki pelin.

Huomionarvoisia asioita olivat ottelussa myös Mika Heikkilän kaksi maalia debyyttiottelussa ja yhden pelaajan kolme kahden minuutin jäähyä ottelussa. Myös Jan Viitanen onnistui heiluttamaan maaliverkkoa ottelussa.

YPA3-LEPO 4-7

Toiseen otteluun saatiin lisää juoksuvoimaa kun työmyyrä Timo Ruohonen pääsi päivän toiseen otteluun.

Ottelu alkoi shokkialulla, kun vieraat tekivät maalin jo ajassa 0,19. Tätä ei jääty YPAn leirissä miettimään sen enempää vaan alettiin tekemään töitä ja pääsimmekin hyvin tasatilanteeseen 2-2 ajassa 8.57. Maalaajina Juha Vainiola ja Samuli Henriksson. Käännekohta ottelussa oli pitkän ja komean Pasi Hiltusen jäähy  tasatilanteessa 2-2 ensimmäisen erän lopussa, jonka aikana LEPO otti taas ottelujohdon. Tästä YPA ei toipunut enää ja loppunumerot kirjattiin 4-7.

Positiivista päivän toisessa ottelussa oli Juha Vainiolan hattutemppu. Mies on valmiina kantamaan isoa ratkaisijan viittaa joukkueessa tulevalla kaudella.

Turnauksen jälkeen joukkueen johtoporras päätti järjestää harjoitusottelun torstaina 18.10, jotta joukkuetyöskentelyä saadaan hioa vielä ennen seuraavaa turvausta kotiareenalla, Ylöjärven liikuntakeskuksella 4.11.

C98 pojat

YPA-FoSu 2-13

Ensimmäisessä erässä pojat pelasivat täysin tasaväkisesti, 1. erän jälkeen peli 2-3 FoSulle. Erätauolla FoSu:lle annettiin kurinpalautusta ja joukkue muutti taktiikkaa. 2. erässä FoSu tuli täysillä päälle. Peli päättyi lopulta siis 2-13

YPA-TFT 5-5

1. erää oli pelattu vain 2:20 kun Leevi pamautti YPA:n 1-0 johtoon TFT tasoitti ajassa 3:30 Eetu vei YPA: jälleen johtoon erän lopussa. Peli oli tosi tasaväkistä ja ajassa 43:18 TFT pääsi tasoittamaan ottelun 5-5 Muut YPA:n maalit tekivät Miro 2 maalia ja Christian 1 maali

Lauantaina tuli onnistumisia laajalla rintamalla joten tästä on hyvä jatkaa positiivisella asenteella.