C 02-pojilla värikäs aloitusturnaus

10.10.2017

Tuloksena voitto ja tappio

Sarjakausi lähti käyntiin kotiturnauksella lauantaina 7.10. Ylöjärven liikuntakeskuksella. Edessä oli eliittisarjan karsinta siten, että jokaisesta neljästä ylialueellisesta karsintalohkosta kaksi ensimmäistä nousisi eliittisarjaan. Meidän lohkossamme pelaavat meidän lisäksemme Urho Äänekoskelta, MäntU Mäntästä, USB Uudestakaupungista ja SBS Wirmo Mynämäeltä. Ensimmäisessä turnauksessa vastassamme olivat Urho ja USB, jotka me ennakkoon arvioimme pahimmiksi vastustajiksi.

Ensimmäisessä pelissä kentän toista puolta kansoittivat punavalkoraidalliset Urhot. Urho oli meille tuttu vastustaja viime kaudelta, jolloin taistelimme heidän kanssaan haastajasarjan voitosta. YPA oli hyvin hereillä pelin alusta lähtien, sillä ensimmäinen maali tuli jo puolen minuutin pelin jälkeen. Ensimmäinen erä päättyi meidän 3-0 johtoon ja toisen erän jälkeen peli oli jo meidän lähes ylivoimainen 1-6 johto. Kolmannen erän alussa vielä alivoimalla seitsemäs maali, joten voitto oli jo lähes varma. Sitten alkoi Urhon nousu. Loppusummeri onneksi pysäytti Urhon loppukirin lukemiin 4-7, joten sarjapisteet tästä jäivät Ylöjärvelle. Meidän seitsemässä maalissa oli jokaisessa eri tekijä, joten hienosti saatiin laajalla rintamalla onnistumisia.

Toisessa pelissä vastassa oli etukäteen sarjan kovimmaksi joukkueeksi arvioitu USB, joka oli päivän ensimmäisessä pelissä jo voittanut mänttäläiset. USB:n ensimmäisessä pelissä katsomossa ja vaihtopenkillä oli jo kovaäänistä huutelua, joten odotettavissa oli että meitä vastaankin pelatessa tunteet olisivat pinnassa. Ennen peliä katsomoon alkoi kerääntymään ylöjärveläistä nuorisoa kannustamaan YPAa rummut ja megafonit mukanaan, joten edessä olisi äänekäs peli. Ensimmäinen erä oli toimitsijoiden kannalta helppo, sillä pöytäkirjaan merkittiin ainoastaan yksi kahden minuutin rangaistus. Siitä se meno sitten kiihtyi ottelun loppua kohti. Hallissa oli ääntä varmaan enemmän kuin koskaan aikaisemmin ja pelaajat yrittivät pitää päänsä kylmänä. Valitettavasti pientä ylikuumenemista oli puolin ja toisin, sillä YPA ansaitsi pelin aikana yhteensä 19 rangaistusminuuttia ja USB sai myös osansa kun heidän valmentajansa siirrettiin kahvilan puolelle. Kentällä peli oli tasaista ja YPA:lla olisi ollut mahdollisuudet voittoonkin, mutta rangaistuspenkiltä maalien tekeminen ei meiltä tällä kertaa onnistunut. Tappio niskassa luvuin 5-3 kohti kotia kylmään suihkuun.