C-tytöille sarjakauden avauksesta mukaan kaksi pistettä

23.10.2017

Avausturnaus Hämeenkoskella

Lauantaiaamuna suunnattiin C-tyttöjen sarjakauden avauspeleihin Hämeenkoskelle. Vastassa oli edelliseltä kaudelta jo ehkä liiankin tuttu SBT PaPo sekä Koovee. Erikoisen menomatkasta teki se, että kuljimme samalla bussikuljetuksella avauspelin vastustajamme Kooveen kanssa. Toisen joukkueen olisi tehtävä paluumatka tappio niskassaan toisesta osapuolesta. Ja vain vajaa pari viikkoa aiemmin YPA oli joutunut taipumaan Kooveelle harjoitusottelussa 4-2 lukemin Ylöjärven Liikuntakeskuksella.

Päivän päätteeksi kotimatkalle lähdettiinkin samat lukemat reaaliaikaisen tulospalvelun syövereihin kirjattuna. Vain ottelun voittaja oli vaihtunut. Ottelun ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä. Muutama hyvä maalintekopaikka kummallakin joukkueella, mutta ei vielä mitään muutoksia tulostaululla. Kooveen huomattiin kuitenkin jo ensimmäisessä erässä tekevän pahoja vaihtovirheitä, YPAn saadessa sisäänlyöntejä Kooveen päädyssä, laidan yli menneen pallon seurauksena. Tätä teroitettiin tytöille erätauolla, että tuollaisiin tilanteisiin pitää iskeä heti. Ja avausmaali syntyi osin juurikin tuollaisesta tilanteesta toisen erän seitsemännellä minuutilla. Emilia haki pallon nopeasti laidan takaa, Kooveen valmentajan komentaessa muutaman tytön vaihtoon. Puolustajaksi tälle kaudelle siirtynyt Veera jäi keskiympyrän yläpuolella aivan vapaaksi, jonne Emilia toimitti pallon. Pari askelta lähemmäs maalia ja kipakka rannelaukaus maalin takakulmaan. Joukkueen kautta aikain ensimmäinen puolustajan tekemä sarjapelimaali oli tosiasia. Peliä jatkettiin varsin tasaisissa merkeissä, mutta vielä hieman ennen toista erätaukoa Emilia löysi Kooveen maalin takakulmalta Saanan, joka pääsi ohjaamaan pallon verkkoon. Ottelun kolmanteen erään Koovee tuli täysin uudessa iskussa ja tasoitti tilanteeksi 2-2 vain kolmessa minuutissa. Erän salama-alku ei kuitenkaan vaikuttanut YPAn motivaatioon, vaan töitä tehtiin ja paikkoja alkoi syntyä myös toiseen päähän. Erän kuluttua jo  kymmenen minuuttia Rosa löysi oikealta laidalta vapaana päivystävän Sailan, jonka tarkka laukaus siirsi YPAn jälleen johtoon. Taistelu jatkui tasaisena hyökkäysten aaltoillessa päästä toiseen. Kolme minuuttia ennen päätössummeria YPA sai vapaalyönnin. Adele toimitti palloa maalille, josta Saana pääsi kuittaamaan aikakirjoihin pelin toisen maalinsa. Kahden maalin johto riitti hyvinkin, varsinkin kun minuuttia myöhemmin Koovee sai jäähyn kädellä pelaamisesta. Loppuaika pelattiin ylivoimaa tuloksetta, mutta se tärkein eli Kooveen rynnistys saatiin pidettyä aisoissa ylivoiman turvin. 2-4 voitto ja ensimmäiset sarjapisteet heti ensimmäisestä sarjapelistä.

Edellisellä kaudellahan SBT PaPolla oli D-tyttöjen sarjassa kaksikin joukkuetta: punainen ja musta, jotka kohdattiin viime kauden aikana yhteensä kahdeksan kertaa. Tuolloin yhtä pelattua ottelua lukuunottamatta kaikki pelit hävittiin, joten hampaankolossa oli paljonkin Parkanolaisille. Tälle kaudelle C-tyttöjen sarjaan PaPo sai kuitenkin koottua “vain” yhden joukkueen, ja jota sitäkin vastaan jo ehdimmekin pelata kuukausi sitten kaksi harjoituspeliä Parkanosssa. Joten vastassa oli siis jo hyvinkin tuttu joukkue. Ensimmäinen erä oli varsin tasaista vääntöä. Viiden minuutin pelin jälkeen Vilma pääsi lyömään pallon tyhjään maaliin Saanan antaessa loistopassin kulmasta. Ottelu näytti jo olevan kääntymässä YPAlle, kun PaPo otti jäähyn väärästä etäisyydestä vapaalyönnissä. Ylivoima alkoikin suht hyvin ja peliä saatiin pyöritettyä vastustajan päädyssä. PaPon pelaajat pääsivät kuitenkin karkaamaan kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen alivoimamaali lopputuloksena. Jäähyä oli jäljellä vielä puolet, ja peli saatiinkin pyörimään taas oikeassa päädyssä, mutta ilman tulosta vielä tällä kertaa. Toiseen erään lähdettiinkin 1-1 tasalukemissa, mutta jo erän kolmannella minuutilla PaPo sai siirrettyä itsensä johtoon ensimmäistä kertaa pelissä. Peliä jatkettiin hyvin tasaisissa merkeissä. Vastustajan maalivahti pelasi todella hyvää peliä. Kun maaleja ei syntynyt hyvistä paikoista huolimatta, lievää turhautumista ja väsymistäkin oli joukkueessa havaittavissa. Kolmanteen erään jouduttiinkin lähtemään yhden maalin takaa-ajoasemasta 1-2 lukemin. Mutta jos väsymystä oli havaittavissa pelaajien elkeissä jo toisessa erässä, niin kolmannessa tällaista alkoi näkyä enemmänkin. Ja siihen paikkaan PaPo iskikin aina muutaman minuutin välein lisäten tasaisesti johtoaan. Kunnes pelin päättyessä taululla komeilivat Parkanolaisittain mukavat 1-6 lukemat. Jotain jäi hampaankoloon kyllä tästäkin pelistä.

Kotimatka Kooveen tyttöjen kanssa sujui hyvin ja asiallisesti pelin lopputuloksesta huolimatta. Seuraavissa sarjapeleissä 12.11. vastaan astelevatkin joukkueet, joita meidän tyttöjoukkueemme ei ole aiemmin kohdannut: LaSB, Steelers II ja RSS Panthers. Kutkuttavaksi tilanteen tekee myös se, että ensimmäisten sarjapelien jälkeen YPA on tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla 3 vain SBT PaPon ja LaSBin takana, ja tarjolla on paikka ylemmässä ylialueellisessa jatkosarjassa. Tuon paikan saavuttamiseksi pitäisi riittää voitot Steelersistä ja Panthersistä, kun Kooveella on edessään myös pelit LaSBia sekä SBT PaPoa vastaan. Mutta se onkin sitten jo toinen tarina...