YPA:n 02-pojat eliittisarjaan

6.11.2017

Ratkaisevasta turnauksesta voitto ja tasapeli

Eliittisarjan karsinta koostui kahdesta turnauksesta, joista jälkimmäinen pelattiin Mynämäellä 4. marraskuuta. Eliittisarjaan pääsisivät jokaisen alkusarjan kaksi parasta joukkuetta. Ennen turnausta olimme alkusarjamme toisena, joten meillä oli hyvät mahdollisuudet nousta eliittisarjaan.

Ensimmisessä pelissä vastassa oli SBS Wirmo. En tiedä jännittivätkö pojat vai mistä johtui, mutta pelin alku oli huonointa salibandya mitä tältä joukkueelta oli tällä kaudella nähty. YPA ei liikkunut totutulla tavalla ja Wirmo menikin nopeasti 0-2 johtoon. YPA sai rangaistuslaukauksella kavennettua erän päätöslukemiksi 1-2. Toiseen erään saatiin sitten jo vaihde silmään ja alettiin kiriä kiinni Wirmon johtoa. Hyvinhän se sitten lähti liikkeelle kun vauhtiin päästiin, vastustajan maaliverkko soi tasaiseen tahtiin ja oma puolustus hoiti hommansa kunnialla. Toisen erän lopussa YPA johti jo 5-2 ja lopussa valotaululla YPA:n 9-3 voittolukemat.

Ensimmäinen peli olikin ennakkoarvioiden mukaan se helpompi vastustaja ja toisessa pelissä vasta ratkaistiin eliittisarjan joukkueet. Vastassa oli MäntU ja tämän pelin voittaja todennäköisesti menisi eliittisarjaan. Panokset olivat kovat, joten maaleilla ei tässä pelissä mässäilty. Ensimmäisessä erässä tuli enemmän rangaistuksia kuin maaleja, mutta onneksi erätauolle mentiin YPA:n 1-0 johdossa. Toisessa erässä jäähypenkki tuli taas tutuksi, mutta maaliverkko ei heilunut kummassakaan päässä. Kolmannessa erässä YPA:n veljet pitivät rangaistuspenkkiä jälleen lämpimänä, kun yksi lähtee pois penkiltä niin toinen tulee tilalle. Mänttäläiset kiittivät siirtymällä kahdella maalillaan 1-2 johtoon. Saatiin kuitenkin viime minuuteilla tasoitettua loppulukemiksi 2-2. Eliittisarjaan pääsy oli enää kiinni mänttäläisten viimeisestä pelistä, jossa he kuitenkin joutuivat tyytymään tasapeliin, joten YPA marssi eliittisarjaan.