YPA:n Naiset 3 Vexve-areenalla

21.11.2017

Tuliaisina kokemusta ja tiukkoja tilanteita

YPA:n naisten 3-joukkue suuntasi kahden kentällisen voimin Vammalan Vexve-areenalle aikomuksena parantaa heikosti menneen Luopioisten turnauksen jälijiltä.

YPA 3 - Ässee
 Ensimmäiseen otteluun kentälle asteli paikallisvastustaja Ässee. Ajoissa paikalle saapumisesta ja hyvästä lämmittelystä huolimatta vastustaja pääsi heti toisessa vaihdossa yllättämään Nurtsin maalilla. Erän edetessä painopiste siirtyi okhti Ässeen maalia, mutta kahdesta harhasyötöstä vastustaja pääsi rankaisemaan ja tauole siirryttiin 0-3 lukemissa. Toinen erä jatkui samalla teemalla vastustajan pysyessä tiiviisti omalla puoliskollaan. Valitettavasti vaan palloa kaivettiin kaksi kertaa omasta verkosta ennenkuin erän lopulla Mervin tulinen laukaus tolpan juureen yllätti vastustajan hyvin pelanneen maalivahdin.
Kolmas erä jatkui vielä näkyvämmin samalla teemalla, vastustaja laahusti väsyneillä jaloilla perässä mutta Ypan laupauksen osui maalista ohi tai maalivahtiin. Kun vielä yksi kaukolaukaus pääsi yllättämään Nurtsin oli lopputuloksena taululla pelin tapahtumia kuvaamattomat lukemat 1-6.

Pirkat 2 - YPA 3
Toinen ottelu oli aloitukseltaan ensimmäisen peilikuva kun hetoi toisessa vaihdossa Kirstin tarkkalaukaus upposi etukulmasta sisään. Jatkoa saatiin heti seuraavaan vaihtoon kun Anniina ohjasi pallon maaliin. Tässä vaiheessa toinen tuomareista päätti ettei sarjajohtaja voi hävitä ottelua, niinpä Ypa joutui alivoimalle. Tästä selvittiin mutta pian jäähyn jälkeen pallo pomppi epäonnisesti maaliin. Myös toisesta alivoimasta selvittiin tiiviillä puolustuspelillä. Erätauolle siirryttiin alivoimalla kun vastustaja palkittiin omasta mailan nostamisesta ylivoimalla.
Myös tämä ylivoima selvitettiin kunnialla, mutta ylimääräinen rasitus väsytti jalkoja. Tämän PIrkat käytti erän aikana hyödykseen rankaisten pallonmenetyksistä tehokkaasti neljä kertaa. Toki he saivat myös käyttää huoletta mailaa kun pillin soidessa suunta oli aina sama.
Kolmas erä aaltoili tasaisesti molempiin suuntiin kunnes puolivälissä vastustaja riisti keskialueella pallon ja laukoi saman tien takanurkkaan. Tässä vaiheessa otettiin aikalisä ja vaihdettiin hieman koostumuksia. Erän lopussa uusitun 1-kentällisen jokainen pelaaja toimitti pallon vastustajan verkkoon. Valitettavasti vaan Havaijitunnelman johdosta myös pari kertaa pallo oli omassa maalissa. Näin lopputuloksena oli sarjataulukkoon nähden hyvä tulos 8-5.
Turnauksen kokonaissaldo oli siis 0 pistettä, mutta paremmalla viimeistelyllä ja tasapuolisemmalla tuomarilinjalla molemmista otteluista niitä olisi ollut otettavissa. Varsinkin kun otteluiden päällekkäisyyksien takia Pirkat oli tavanomaista heikommalla materiaalilla liikkeellä.

Tehot: Mervi 2+2, Merja 1+2, Eepu 1+1, Anniina 1+0, Kirsti 1+0 ja Maija 0+1