B-pojilla kolmen pisteen lauantai

28.11.2017

B-pojille kilpasarjaan oiva startti

Lauantaiaamuna suuntasimme kohti Muuramea ja B-poikien kilpasarjan ensimmäisiä sarjapelejä. Vastustajiksi ilmoittautuivat edellisiltä kausilta hyvinkin tutut Pirkkalan Pirkat ja SBT PaPo. Eliittisarjan karsintapelien perusteella arvioiden, nämä kaksi olisivat mahdollisesti myös ne joukkueet joiden kanssa YPA tulisi kauden aikana kamppailemaan samoista sarjasijoituksista. Joten panostakin oli heti ensimmäisissä peleissä.

Ensimmäisessä ottelussa maalinteon avasi Pirkat ja inhottavasti vain 21 sekuntia ennen ensimmäisen erän loppua ylivoimalla. Toinen erä alkoikin sitten YPA-merkkisesti kun Jere laukoi puolesta kentästä onnenkantamoisen Pirkkojen puolustajan jalan kautta maaliin. Viitisen minuuttia ehti maalin jälkeen kellossa vierähtää, ennen kuin Joel ja Eetu päästettiin irti kahleistaan. Kaksi peräkkäistä maalia, molemmat Joelin lavasta ja molemmat Eetun syöttäminä. Eroa noilla kahdella maalilla oli vain seitsemän sekuntia! Kahden maalin johto tuntui ehkä liiankin turvalliselta ja valitettavasti toisen erän loppuun Pirkat iski kaksi nopeata maalia. Viimeiseen erään lähdettiin tasatilanteesta. Kolmannessa erässä maalinteon aloitti jälleen YPA Nikon iskiessä pallon vastustamattomasti maaliin. Mutta tässä vaiheessa tahtipuikkoa päättikin heilutella Pirkat tekemällä seuraavat kaksi maalia. Kun pelikellossa oli enää viisi minuuttia jäljellä, Saku latasi - hieman onnekkaastikin itselleen tulleen - pallon Pirkkain verkkoon. Jälleen oltiin tasatilanteessa, mutta tuosta vain hetkeä myöhemmin Pirkoille ylivoima ja johtoasema. Puolitoista minuuttia ennen pelin loppua YPA otti aikalisän, pienen hengähdystauon ja teki suunnitelman maalinvahdinkin vaihtamisesta kenttäpelaajaan. Vaan eipä ehditty maalivahtia vielä ottaa ulos, kun vain 1:06 ollessa pelikellossa jäljellä Joel pääsi viimeistelemään hattutempun täyteen Tuomon syötöstä. Pelikello kulutettiin loppuun, pisteet jakoon ja panosta jäi joukkueiden seuraavaankin kohtaamiseen.

Päivän toisen pelin alla pojilla oli selvästi nälkää ottaa voitto PaPosta. Ensimmäinen erä olikin silkkaa YPAn näytöstä Parkanolaisten hädin tuskin päästen edes omalta alueeltaan pois. Erätauolle siirryttiinkin mukavassa 0-4 johdossa Riston, Valtterin, Juhon ja Santerin maalein. Ensimmäinen näistä tuli ylivoimalla Nikon ensin ampuessa ohi maalin, mutta maalin takaa kulkemaan Riston pyöräyttäessä pallon toiselta puolelta tyhjään maaliin. Tauolla pojat jo vitsailivat hieman, että nyt vedetään rumat lukemat taululle. Vaan henkseleiden paukuttelu yleensä kostautuu, ja niin meinasi käydä nytkin. PaPon pelaajat heräsivät viimein pelaamaan, kun heti 11 sekunnin pelin jälkeen ensimmäinen kavennusmaali syntyi. Toisen erän veikin PaPo 3-1 (YPAn maalista vastasi Santeri). Tosin hieman tuomarinkin avustaessa Parkanolaisia hyväksyen ylärimalaukauksen maaliksi. Siitä viis, PaPo sai uutta virtaa aikaan saamastaan kavennuksesta ja kolmannessa erässä kolme seuraavaa maalia tulivatkin taas PaPolaisten mailoista. YPAn 4-0 johtoasema oli kääntynyt maalin tappioksi 6-5 ja aikaa jäljellä alle viisi minuttia! Parkanolaisilla oli nyt ollut momenttinsa, joten oli sitten YPAn vuoro herätä. Ja herättelyä haettiin taas aikalisän kautta, ja herääminen tapahtui. Aikalisän jälkeen Santerin (hattutemppu kasaan) sekä Valtterin takomien nopeiden maalien turvin YPA nousi uudestaan johtoasemaan. Eipä lannistunut PaPo tuostakaan vielä vaan sai räävittyä tasoituksen vielä kerran, kun erää oli jäljellä enää kaksi minuuttia. Vaan loppun asti ei Parkanolaistenkaan nousu kestänyt. Koko pelin pääsääntöisesti ohimenneitä laukauksiaan sadatellut Niko pamautti kaukolaukauksen ohi PaPon maalivahdin, kun kellossa oli jäljellä enää 30 sekuntia! Koko YPAn vaihtopenkki räjähti huutoon ja suhteellisen helpottuneen ja tyytyväisen oloinen maalintekijäkin saateltiin vaihtopenkille. Paljon makeampaan paikkaan ei voittomaalia voine tehdä. Game over!

Ainakin viikonlopun pelien perusteella oli nähtävissä, että YPAn B-pojista löytyy tiukoissa tilanteissa mahtavasti taistelutahtoa ja niitä arvokkaita sarjapisteitä napsitaan niistä tiukimmistakin peleistä. Lisäksi mainittakoon, että tämän joukkueen yhteishenki ja yleisfiilis on parasta mitä heidän valmentajansa on vuosien varrella nähnyt. Hienoa pojat!