03-pojille pisteitä Uusikaupungista

5.1.2018

Tuliaisina voitto ja tappio

17.12.2017 klo 11.00 YPA-NTK Nakkila 2-4 (1-0)(1-2)(1-2)

Joulunalusturnausta varten matkustettiin Uuteenkaupunkiin asti. Pelimiehiä oli joukkueesta poissa kaksi, kun Rampe ja Santeri aloittivat joulun vieton hieman etuajassa. Lomalaisia tuuraamaan saatiin vanhat tutut kaverit Ilari, Hape ja Dani, joten jalkeille saatiin aivan kelpo Vilperiryhmä. Kun edellisestä turnauksesta oli plakkarissa kaksi mukavaa voittoa, voitiin jouluturnauksesta odottaa hyvää tulosta ja ennen kaikkea ehjää peliä, ennakolta karvan verran heikompia vastuksia vastaan. Toki lähes kaikki vastukset olivat ns. uusia tuttavuuksia, joten asenteen työntekoon tiedettiin olevan avainroolissa pisteitä jaettaessa. Oman mausteensa sekä asenneosastolle, että itse peliin antoi aina mukava ja lajille niin sopiva parkettialusta.
Liekö aikaisella sunnuntaiaamun herätyksellä ja pitkällä ajomatkalla ollut myös vaikutusta, mutta peli käynnistyi varovasti tunnustellen ja se paljon puhuttu ja treenattu liike oli todella kortilla. Pallon hallinta kuitenkin hienokseltaan Ypalla ja Mark yllätti Nakkilan kassarin rennolla rannevedolla ajassa 2.30. Ypa johtoon 1-0.  Maali näytti antavan harhaista hyvänolon tunnetta ja oman pään pelaaminen jäi todella laimeaksi. Hetken pelailun jälkeen Nakkila säikäytti Ypan päädyssä pompottamalla pallon tolpasta tolppaan, mutta Ypan onneksi viimeinen kimmoke suuntautui kentälle päin. Erä päättyi lopulta hieman onnekkaastikin Ypalle 1-0.
Toisen erän alkajaisiksi Ypa tarjoili pelin hallintaa vastustajalle, kun omassa päässä pallo hukkui hetkeksi ja vastustajalla oli helppo työ nostaa tasoitus ohi, moisesta vielä hämillään olevan Petterin. Tilanne tasan 1-1. Virhe selvästi harmitti Ypaa ja sai aikaan hetkeksi lisää liikettä ja motivaatiota tilanteisiin menoissa. Artturi otti vastuuta ja yritti herätellä 2-1 maalillaan. Ypa heräsi taistelemaan, mutta jostain syystä lisäpuristus purkautui odottamattoman harkitsemattomina virheinä kentällä – toisin sanoen turhina jäähyinä. Jäähyjen aikana vastustaja lisäsi otettaan pikkuhiljaa - salakavalasti. Alivoimaa pelattiin aktiivisesti, mutta Nakkila rankaisi heti pienestä notkahduksesta ja toisen erän jälkeen peli oli taas alkupisteessään, kun tilanne kirjoitettiin tasan 2-2.
Kolmanteen erään lähdettiin muuttamaan pelin virtausta toiseen suuntaan. Kylmää vettä ropsahti kuitenkin heti erän alkuun kun keskittymisen fokus unohtui hyökkäämiseen. Peli Nakkilalle 2-3. Ypa sai helpon jäähyn, mutta alivoima kestettiin hyvällä asenteella. Tästä saatiin hieman lisää virtaa ja pallo vastustajan maaliin Hapen mahasta. Maali hylättiin ja tilanne edelleen 2-3. Alholan nuorempi salibandylupaus Ilari – on muuten 3 vuotta muita nuorempi – herätteli joukkuetta kolmannen erän jälkimmäisellä puoliskolla pompottelemalla palloa vastustajan maalin tolppaan. Tasoitusmaali todellakin roikkui ilmassa. Vääntö oli hurjaa – vaikka ihan täyttä ei saatukaan koneesta irti. Erän lopussa otettiin maalivahti pois ja yritetään tasoitusta kuudella. Erikoistilanteessa ei pallo lähde liikkumaan mieheltä toiselle kuten pitäisi ja mahdollisuus takaa-ajoon hukattiin pallon mukana. Vastustaja niittasi ratkaisun tyhjiin 2-4.
Vaikeassa pelissä pisteet siis Nakkilaan ja niukat tehot jakaantuivat Ypan osalta seuraavasti: Mark 1+0, Artturi 1+0, Albert 0+1.

17.12.2017 klo 14.00 YPA-O2 Jyväskylä 9-4 (3-0)(5-3)(1-1)

Ypan aamupelissä kärsitty kirvelevä tappio NTK Nakkilalle otti joukkueelle todella koville ja valmistautuminen päivän toiseen peliin tehtiin huolella ja hyvällä asenteella. Aamupelin heikkoudet ja kehittämiskohteet oli tunnistettu. Sekä pallon, että miesten liikettä lähdettiin parantamaan ja loppusummerin soidessa joukkueelle ei kelpaisi muunlainen tulos kuin täysi pistesaalis.
Pelin käynnistyttyä oli täysin selvää, että kentällä oli täysin eri Ypa kuin aamupelissä. Ilari säväytti heti alkuminuuteilla tarjoilemalla avopaikan Hapelle, joka vei Ypan hallitusti 1-0 johtoon. Molempien pelimiesten ensimmäiset tehopisteet tälle kolmannelle adventille. Ypa piti otetta kovalla liikkeellä ja määräsi virtauksen suunnan hallinnallaan. Mark purjehti kentän läpi hyvällä jalalla ja sai laastaria tukkoisessa ensimmäisessä pelissä saamiinsa haavoihin. Tilanne Ypalle ansaitusti 2-0. Vain muutama minuutti ja Mark repi, raastoi ja pilkkoi pallon itselleen ja sen jälkeen vastustajan maalin perukoille. Tilanne 3-0 ensimmäisen erän jälkeen ja kuskin paikka tukevasti Ypalla.
Toiseen erään saatiin vastaan sisuuntunut ja repivä O2. Ypa ei antanut kuitenkaan tämän hämätä ja lisää herkkua tarjoili Hirvonen kultaiselta tarjottimelta antamalla unelmien avaussyötön Danille, joka kiitti sijoittamalla pallon rauhallisesti pesään ja tilanne mukavasti 4-0. Syke laski tästä hieman ja vastustajan repivä pelityyli aiheutti Ypalle jäähyn, josta O2 kavensi 4-1. Ypa painosti ankarasti ja pallo liikkui vastustajan maalin ympärillä. Hape kiersi näyttävästi ja laukoi nätisti 5-1 Ypalle. Pallo liikkui näyttävästi mieheltä toiselle ja Albertin komean avauksen myötävaikutuksesta Mark viimeisteli tähän otteluun itselleen hattutempun ja joukkueelleen jo 6-1. Hape ei halunnut olla naapuriaan huonompi ja latasi oman hattunsa Hirvosen tyylikkään esityön seurauksena 7-1. Se kuuluisa hyvänolon tunne ja vastustajan herkeämätön raasto sai aikaan vielä orastavan takaa-ajon, kun vastustaja kavensi oman pään uinahduksen seurauksena 7-2. Hirvonen vetäisi hirmu kudin torjuntaan, josta pompanneen pallon Veeti nosti maalin edestä 8-2. Aleksi ”syöttökone” Hirvoselle tämä oli päivän kolmas syöttöpiste eli tässä lanseerattava ns. Vilpereitten ”passihattu”. Testosteroni suorastaan tihkui kentällä ja O2:n taistelu palkittiin erän loppuun 8-3 kavennuksella.
Kolmanteen erään Ypa korjasi jälleen ilmettään ja O2 jatkoi hurjaa takaa-ajoaan. Hape testaili heti erän alkuun maalivahdin refleksejä, mutta tuloksena hieno jalkatorjunta. Heti seuraavassa Hape 2 min jäähylle hieman kiekkomaiselle haiskahtavalla ”bebataklilla”. Ypan alivoima kuitenkin kesti tämän. Ajassa 37.06 O2 ottaa 2 min jäähyn ja Ypa pääsi vuorostaan koittamaan ylivoimaa. Jotain mystistä tapahtuu, kun peli pyörii ylivoimalla omassa päädyssä. Tuloksena 8-4 kavennusmaali O2:lle. Vastustaja sai tästä kaipaamaansa boostia ja taistelu oli valmis. Ypan jäähyily ei yhtään helpottanut syntyttä oman pään painetta. Petteri kesti maalillaan varmasti ja komeasti taistellen. Severi helpotti painetta vielä 9-4 maalillaan ja sai heitettyä niskassaan majailleen gorillan pois niskastaan. Loppu pelailtiin Ypan päädyssä, mutta kello oli armoton takaa-ajajalle. Lopputulos Ypalle komea 9-4 voitto ja täysi pistesaalis kotiin viemisinä.
Pelin kapellimestarit pisteiden valossa olivat: Hape 3+1, Mark 3+0, Hirvonen 0+3, Dani 1+1, Veeti 1+0, Severi 1+0, Ilari 0+1 ja Albert 0+1. Rangaistukset Ypa 8 min ja O2 2min.