C03-pojat Vaajakoskella

15.1.2018

Tuliaisina tasapeli ja tappio

YPA-KaKo 3-6 (0-2)(2-0)(1-4)

Joulunaika onnellisesti takana. Sopivasti lepoa ja kovatempoisia treenejä. Kaikki valmista sisäsuomen ylialueellisen kilpasarjan B-lohkon turnaukseen. Aamuherätys ja yhteinen bussimatka seuran B junioreiden kanssa kaukaa Pirkanmaalta Keski-Suomeen Vaajakoskelle. Ensimmäisenä vastaan tuli uusi tuttavuus salibandykentillä, kun peli Säkylän karhukoplaa vastaan pyörähti käyntiin. Miehitys oli kahta vaille täysi, kun Veeti paranteli kotona flunssaansa ja Hape kiekkopelissä saamaansa tälliä. Paikkaamassa jälleen tutut vahvistukset Dani ja Ilari. Vahvuus tasan kaksi ketjua ja maalissa Petteri.

Peli alkoi kovalla sykkeellä, joka tasoittui hyvin pian karhukoplan repiessä rajusti ja sekoittaessa YPAn peliä onnistuneesti. Aika ajoin YPA sai runnottua pallon KaKon päätyyn, mutta varsinaisia maalipaikkoja oli vähän ja vastustaja puolusti organisoidusti sumputtaen maalintekosektoria ja peittäen laukausyritykset hyvällä prosentilla. Ilari raastoi ja repi ansiokkaasti taas puolta isompia ja kolme vuotta vanhempia puolustajia vastaan. Pallo liikkui kuitenkin pääsääntöisesti sellaisilla alueilla mistä ratkaisuyrityksiä saatiin vähän, jos ollenkaan. YPAn hieman tuskastuessa sai KaKo yhä useammin palloa myös YPAn alueelle. KaKo pakki oli viivassa pulassa, eikä löytänyt avointa syöttölinjaa – heitti toivotaan-toivotaan tyyppisen roikun maalille, ja hiuksen hienosti Petterin käsien yli maaliin. Psykologisesti iso maali ja palkinto KaKolle – todellinen kylmä suihku YPAlle. Petteri sisuuntui ja paransi entisestään otteitaan maalilla, kun KaKo painoi peliä YPAn päätyyn. Todellinen haamujalkatorjunta lähes spagaattiin venyneeltä Petteriltä tuo uskoa hyvin liikkuvalle YPAlle. Vain hetkellinen valojen sammuminen YPAn puolustuksessa sai aikaan pompun omalle maalille – josta vastustajan karvaaja työntää pallon sisään ohi hämmentyneen Petterin. Todellinen isku erän loppuun. Tilanne jo 0-2. YPA lisäsi tästä vauhtia ja poikien silmissä säkenöi erän lopun raivoisa takaa-ajon ilme.

Toinen erä jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi eli YPAn hyvään ilmeeseen ja kovaan työntekoon. Työnteko tuotti tukun hyviä maalipaikkoja, joista ensimmäinen Hirvoselle – Aleksi latasi tajuttoman pommin suoraan maalivahdin maskiin – PAM. Nyt kyllä sattui..  Peli kääntyi kovan työnteon ansiosta pikku hiljaa YPAn suuntaan. Pallo purettiin YPAn kenttäpuoliskolle ja Petterin nopeasta oivalluksesta avaus Danille jonka jalat toimivat ja silmät löysivät maalilta Santerin ja kavennus oli tosiasia. Peli oli 1-2. KaKo vieraili tasaisin väliajoin YPAn maalilla, mutta Petterin työskentely oli vuorenvarmaa ja hyvä liike myrkkyä KaKo-hyökkääjille. Erän loppuhetkillä aukesi vetopaikka Aleksi M:lle, joka tälläsi pallon huikeaan lentoon aivan maalin ylähyllylle ja YPA riemukkaasti tasoihin 2-2.

Kolmas erä kertoisi totuuden joukkueiden välisestä paremmuudesta. Erä alkoikin vauhdilla ja kovalla asenteella puolin jos toisinkin. Kylmä suihku tuli jo erän 1 minuutin kodalla, kun KaKo unohdettiin maalille yksin ja tilanne 2-3. YPAn heräsi taas taistelemaan ja taistelu palkittiin Hirvosen komealla tasoitusmaalilla 3-3. YPA saa erikoisentuntuisen jäähyn, mutta av kestetään niukasti. Liekö alivoima vienyt voimat vai saiko KaKo yv:stä lisää virtaa, mutta 10 minuutin paikkeilla ote siirtyi kuin taikaiskusta vastustajalle ja maaleja alkoi tulla tasaisesti kuin liukuhihnalta, vaikka Petteri venyi jatkuvasti aivan huikeisiin huipputorjuntoihin. Lopputulos oli lopulta selkeä häviö 3-6.

Vaikeassa pelissä pisteet harmittavasti Säkylään. YPAn tehot: Aleksi M 1+0, Aleksi H 1+0, Santeri 1+0, Dani 0+1.

Happee-YPA 2-2 (1-0)(1-1)(0-1)

YPAn aamupelin tappio karhukoplalle oli vain kaukainen muisto, kun päivän toisessa pelissä vastaan tuli paikallinen Happee. Eväät oli syöty ja ulkoiltu raittiissa ja hapekkaassa suojasäässä.

Peli käynnistyi vauhdikkaasti ja erityisesti Happee oli matkassa selvästi tuoreemmalla jalalla. Jalan tuoreuteen oli toki syynsäkin. Happee oli pelannut ensimmäisen pelinsä aamulla klo 10 ja penkillä oli kokonaiset 3 ketjua pelimiehiä. YPAlla kaksi ketjua ja edellisen pelin päättymisestä aikaa 1 tunti. YPAn valopilkkuna jo 3 viimeisessä pelissä olleelta 2006 syntyneeltä Ilarilta oli lupa odottaa nytkin hienoja otteita. Happeen jalka oli YPAlle myrkkyä, vaikka kyydistä ei jäätykään missään vaiheessa. YPA joutui pelaamaan koko pelin fyysisesti äärirajoilla, mikä toi mukanaan sen, että pieninkin nukahdus aiheutti todella vaarallisen tilanteen omassa päädyssä. Happeen hyvä syke ja herkeämätön vääntö palkittiin, kun YPAn nukahduksesta syntyy avausmaali 1-0. Loppuerä väännetään puolin ja toisin kovaa, mutta YPA oli kuitenkin hienoisesti niskan päällä erän lopussa.

Toisessa erässä YPA pyrki ottamaan otetta, mutta Happeen tuoreus ja kovempi halu palkittiin 2-0 maalilla puolustuksen pienestä virhearvioinnista. Peli oli raakaa. YPA oli kuitenkin päättänyt, että kaikki jäisi kentälle. Tasainen vääntö ja kova työ palkittiin huikealla tavalla, kun Mark raatoi hyökkäyspäässä ja valmisteli Ilarille oivan paikan tehdä uran avausmaali 03 sarjoissa. Ja Ilari kiitti hyvästä passista tekemällä kavennuksen 1-2. Todella tärkeä maali koko joukkueelle ja toi YPAn jälleen mukaan myöhäisiltapäiväpeliin. Petteri intoutui maalissaan huimiin torjuntoihin ja herätteli joukkuetta vielä kovempaan lentoon. Paikkoja tuli ja meni, mutta tulosta ei tuntunut tulevan millään.

Kolmas erä alkoi ja oli heti selvää, että Happee ei tulisi helpolla antamaan yhtään pistettä. Maalivahdit ottavat isoa roolia molemmissa päissä. Happee näytti voittavan ison osan kaksinkamppailuista pelissä, jossa testosteronia oli vaikka muille jakaa. YPAn pojat eivät antaneet periksi milliäkään, kun Petteri otti joukkueensa reppuselkään pitämällä erän nollilla. YPA pääsi myös kokeilemaan ylivoimaa, mutta kunnon paikoille ei päästy. Kuin varkain syntyi tilanne kun Severin ankara taistelu vastustajan maalin takana ja pallo lavasta Santerille, joka nautiskeli 2-2 tasoituksen. Iso maali jälleen ja loppu kovaa taistelua – lopputuloksen pistejako tämän niin vaikean päivän päätteeksi.

YPAn tekijämiehet tässä pelissä olivat: Ilari 1+0, Santeri 1+0, Severi 0+1, Mark 0+1