YPAn C-tytöille kaksi pistettä kotiturnauksesta

22.1.2018

Voitto Riihimäen Panthersista ja tappio Naantalille

Lauantaina oli vuorossa C-tyttöjen jatkosarjan YPAn kotiturnaus, tällä kertaa kuitenkin Spiral-hallilla. Toimitsijoiden verenpainetta nostatti reaaliaikainen tulospalvelu, joka tälle kaudelle tuli mukaan myös C-tyttöjen kaikkien sarjatasojen peleihin. Todettakoon nyt, että tulospalveluun merkintöjen syöttäminen sujui loppujen lopuksi kivuttomammin kuin paperisen pöytäkirjan pitäminen. Kokemus oli jopa miellyttävä, kunhan verkkoyhteydet ovat kunnossa (onneksi pelit olivat Spiralilla, jonka WLAN-yhteys toimi moitteettomasti).

Ensimmäisessä pelissä vastassa oli SB Naantali, jonka sijoitus sarjataulukossa oli ennen viikonloppua vain yhden pisteen YPAn yläpuolella.  Ottelu alkoi varsin suotuisissa merkeissä, kun Emilia napautti viiden minuutin pelin jälkeen avausmaalin. Liekö liiallista hyvänolon tunnetta, mutta johtoasemaa ei kovin kauaa kuitenkaan saatu pitää, kun jo heti aloituksen jälkeen Naantali pääsi hyökkäykseen ja viimeisteli tasoituksen. Ja eipä kuin reilu minuutti, kun SB Naantalin pelaaja nappasi pallon YPAn puolustajalta laidalla ja lähetti roikkopallon YPAn maalille. Sofia maalilla ei ollut aivan valmistautunut tähän ja kun pallo vielä otti inhottavan pompun puoli metriä ennen maalivahdin aluetta, niin pallo verkkoon ja Naantalilaiset johtoasemaan. Viitisen minuuttia edettiin suht tasaisissa merkeissä, mutta hyvistä vastustajan pään pyörityksistä huolimatta peliä ei saatu tasoitettua. Erän loppupuolella Naantali lähetti purkupallon laidan kautta YPAn päätyyn, johon hieman liian yliaktiivisesti pelannut YPAn pakkikaksikko ei saanut otetta, ja näin SB Naantali pääsi jopa kahdella pelaajalla maalivahtia vastaan. Harkittu harhautus ja ensimmäisen erän loppulukemiksi 3-1.

Toisessa erässä YPAn rynnistys piti pallon pitkiäkin aikoja SB Naantalin päädyssä, mutta kunnon maalintekopaikoille ei tuntunut olevan asiaa. Kunnes viiden minuutin pelin jälkeen YPAn harjoittelema nopea avauskuvio tuotti tulosta. Pakilta pallo Vilmalle, joka vapautti laitasyötöllä Saanan puolittaiseen läpiajoon. Suoraviivainen juoksu kohti maalia ja pallo verkkoon. Loppuerä pelattiin tasaisissa merkeissä pelin aaltoillessa päästä päähän, mutta tulostaululle ei tullut muutoksia. Viimeiseen erään lähdettin siis maalin takaa-ajoasemasta. Peli saatiin pysymään pääsääntöisesti SB Naantalin vaikka kyllä näilläkin paikkansa olivat. Kello kului aivan liian nopeasti, ja ajassa 43:36 YPA otti vielä aikalisän. Viimeiselle puolelletoista minuutille saatiinkin kunnon myllytys Naantalin päähän ilman maalivahtia pelaten. Maalintekopaikkojakin syntyi, mutta niistä ei verkko heilunut, joten 3-2 loppulukemat Naantalin hyväksi.

Useamman tunnin tauon jälkeen kohdattiin sarjan viimeisenä oleva RSS Panthers. Riihimäkeläisten numero 25 tiedettiin taitavaksi ja vahvaksi vääntäjäksi, jonka kanssa saa olla tarkkana. Mutta muutoin joukkueen peliä etukäteen scoutattuna tiedettiin, että vain voitto olisi YPAlle tyydyttävä ratkaisu. Ensimmäinen erä alkoi jälleen suotuisissa merkeissä kun Emilia laukoi pallon maaliin vain 35 sekunnin pelin jälkeen. Loppuerä eteni vaihdikkaasti kelloa pysäyttelemättä, mutta YPA hallitsi palloa vain kunnon maalipaikat puuttuivat. Toisessa erässä Panthers pääsi tasoittamaan vapaalyönnistä juuri maalialueen ulkopuolelta. Muuri oli paikoillaan, maalivahti näki pallon ja kaikki näytti vielä hyvältä. Mutta Panthersin aloittaja siirsi palloa vajaan metrin sivulle, josta lähtikin tiukka lyöntilaukaus yläpesään. Loppuerä pelailtiin jälleen YPAn hallitessa palloa ja Panthersin puolustaessa maalinsa edustaa tiukasti. Kolmannessa erässä "nuorisokentällisemme" näyttivät miksi heidät kannattikin siirtää samaan kentälliseen. Sofianna ja Saila olivat ilahduttavasti löytäneet toisensa kentällä jo aiemminkin pelin aikana, mutta nyt viimeisen erän alkupuolella Sofianna siirsi pallon laidalle Sailalle, joka päätti kokeilla hieman heikommastakin paikasta. Pallo lipui melko helpon näköisesti ohi hölmistyneen Panthers maalivahdin. Ja vain reilu minuutti myöhemmin jo viimeisteltiinkin loppulukemat 3-1, kun kovan maaliedusväännön seurauksena Saana sai toimitettua pallon Kertulle, joka toimitti pallon verkkoon. Viimeiset vajaa kymmenen minuuttia pelailtiin pelikellosta minuutit pois Panthersin saamatta todellista nousuyritystä enää aikaiseksi.

Jotain tämän kauden peleistä kertoo se, että maalivahtimme Sofia on torjuntaprosenteissa sarjan kakkonen. Ja edellä on vain kaksi peliä pelannut Maskun maalivahti, jolle noista peleistä on kertynyt vain yhdeksän torjuntaa ja yksi päästetty maali. Sofian lukemat ovat 145 torjuntaa ja 27 päästettyä kuudessa pelissä. YPA on laukonut kohti vastustajan maalia noissa kuudessa ottelussa 102 kertaa, kun vastustajat ovat laukoneet 172 kertaa. Paria kovinta vastustajaa lukuunottamatta, olemme pääsääntöisesti hallinneet peliä ja pitäneet palloa. Mutta vain laukaukset kohti maalia ja ilmeisesti myös laukausten blokit omassa päädyssä puuttuvat. Tietääpä mihin keskittyä tulevien viikkojen harjoituksissa.