03-pojille voitto ja tasuri

22.1.2018

Ulvilan turnauksessa kaatui 02-Jyväskylästä ja tappio tuli Nakkilan joukkueelle

YPA-O2 JKL 5-0 (2-0)(1-0)(2-0)

Edellisestä turnauksesta oli kulunut vain viikko, kun taas pakattiin eväät reppuun ja lähdettiin retkelle, joka suuntautui tällä kertaa länsirannikolle Ulvilaan. Edellinen turnaus jätti vähän hampaankoloon ja viikko oli hiottu sekä fysiikkaa, että taktisia kuvioita. Ensimmäisenä vastaan tuli vanha tuttu O2 Jyväskylästä. Tätä vastustajaa vastaan YPA oli pelannut aina vahvasti, eikä pisteitä oltu jouduttu luovuttamaan koko kauden aikana ainoatakaan. Miehitys oli edellisestä turnauksesta tuttu. Vahvuus kaksi ketjua ja maalissa Petteri.

Peli alkoi kovalla sykkeellä, joka tasoittui alkuminuuteilla hetkeksi YPAn saadessa kakkosen. O2 ei päässyt pelin päälle, kun YPA pelasi aggressiivista ja nopeaa peliään molempiin suuntiin. Petteri torjui varmasti Jyväskylän poikien harvat ja hieman epätoivoiset yritykset. YPAn kova rynnistys palkittiin pian, kun Dani tarjoili hienosti Santerille avopaikan ja tilanne oli ansaitusti YPAlle 1-0. YPAn ote tiivistyi entisestään ja kovan prässin päätteeksi Rampe taisteli maalin edestä YPAlle 2-0. Artturille kirjattiin tästä syöttöpiste. Artturi ja Rampe tekivät tässä ketjussa kovaa ja arvokasta työtä laitureina rouhien palloa kulmista maalintekosektorille. Toisessa ketjussa työroolia otti selvästi eniten Dani. YPA pitää hyvän sykkeen erän loppuun asti.

Toinen erä lähti käyntiin hyvällä jalalla ja molemmat joukkueet tiesivät, että kyseessä olivat tietyllä tavalla ratkaisun hetket. O2 pääsee muuttamaan mehukkaaseen paikkaan, mutta Petteri napsi vuorenvarmasti pallot parempaan talteen. Pelin virtaus hidastui hieman, kun YPA veti henkeä. Pallo viivaan Hirvoselle ja maskimies oli paikallaan. Hieno ranneveto ylänurkkaan ja tilanne mukavan tuntuisesti 3-0. Syke laski tästä edelleen, mutta työnteko jatkuu. Mark raastoi ja näytti esimerkkiä joukkueelle. Artturi oli päättänyt jättää myös kaikki kentälle. Kova työnteko palkittiin ylivoimalla, mutta yhtään järkevää maalintekopaikkaa ei pystytty rakentamaan. Erä päättyi sekaviin tunnelmiin, kun Artturi lensi kulmasta ulos väkevän taistelun päätteeksi. Onneksi tilanteesta selvittiin säikähdyksellä.

Kolmannessa erässä vauhti hiipui lisää ja maalipaikat olivat molemmilla kortilla. Peli kuitenkin eteni lievässä YPAn hallinnassa ja hyökkäyspään pyörityksessä Aleksi M sai pallon Rampelle, jonka puolittainen one timer huonosta asennosta yllätti maalivahdin ja YPA jo 4-0 johtoon. Hetkeä myöhemmin Severi antoi kulmalyönnin ja haistoi takatolpalle hiipineen Danin ja taululla komeilivat hienot 5-0 lukemat. Aivan erän lopussa YPA hölläsi lisää ja O2 muutama vaarallinen hyökkäys, mutta Petteri selvitti nämä vaivatta. Vielä 12 sekuntia ennen loppua YPAlle 2 min rangaistus, mutta aikaa oli niin vähän ettei takaiskuja ehtinyt tulla. Yksi kauden ehjimmistä ja työteliäimmistä peleistä koko joukkueelle ja Petterille hieno sulka hattuun - nollapeli.

Työmiesten tilastot: Rampe 2+0, Dani 1+1, Santeri 1+0, Hirvonen 1+0, Artturi 0+1, Severi 0+1, Aleksi M 0+1

NTK Nakkila-YPA 3-1 (1-1)(0-0)(2-0)

YPAn aamupelin hieno koko joukkueen taistelu ja hurja, vaikkei niin tehokas peli-ilme oli vain muistojen kultaa, kun iltapäivän peliin kaukaloon hyppäsi vaikea vastustajamme Nakkilasta. Vaikea siitä syystä, että aiemmin oltiin heille hävitty niukasti ja nyt edessä olisi pakollinen ryhtiliike, jos pisteet meinattiin ottaa oikeampaan osoitteeseen. Peliin saatiin yksi mies kokoonpanoon lisää, kun Ilari puki myös haalarit päälleen.

Peli käynnistyi verkkaisesti, vaikka hienokseltaan YPAn hallinnassa. YPA pääsi heti pelille ja hyvin kuskin paikalle, kun Rampe tarjosi Hirvoselle paikan ja viivasta pommi ylös tutulla kaavalla. YPA johti 1-0, kun peliä pelattu 1.45. Ilari taisteli mallikkaasti ja näytti isommilleen mallia. Pelin koko kuvaan sopien pallo pomppi YPAn alueella maalia kohti ja onnekkaasti Petterin jalan yli kuin varkain ja tilanne oli tasan 1-1. YPAn kone alkoi yskiä jo tässä kohtaa tosi pahasti. Hurja määrä harhasyöttöjä ja hävittyjä kaksinkamppailuja. YPAlla oli valtavasti epäonnea viimeistelyssä ja vastustajalla maalivahti, jolla tuntui olevan elämänsä suurin päivä juuri tänä sunnuntaina. Esimerkkinä Rampen tyhjään maaliin sijoittama pallo, jonka mv torjui jalallaan heittäytyen ilmasta. Erän lopulla YPA hallitsi kyllä peliä ja Artturi teki, jopa maalin – joka hetkeä myöhemmin kuitenkin hylättiin maalivahdin alueelta tehtynä. Erä päättyi kirjavan esityksen jälkeen 1-1.

Toisen erän vauhti oli YPAlta, jos mahdollista vielä rauhallisempi. Peli aaltoili päästä päähän, ja YPAlla oli vaarallisimmat paikat, jotka kilpistyivät jo seinäksi kasvaneeseen vastustajan maalivahtiin. Petteri piti joukkuetta vielä mukana erän lopulla, kun YPA pelasi alivoimalla. Huonoimmilla hetkillä pallo pomppi kolmen tolpan kautta ulos ja erä päättyi hieman onnekkaasti tasatilanteeseen.

Kolmas erä oli YPAn kannalta harmittava. Vain muutama pieni virhe puolustuspäässä ja tehottomaksi muodostunut hyökkäys maksoivat kaksi herkullista sarjapistettä, kun Nakkila onnistui rankaisemaan kaksi kertaa ja YPA ei onnistunut kertaakaan. Todella harmittava tulos ja totaalisen eri näköisellä peli-ilmeellä kuin aamupelissä. Jostain syystä peli ei maistunut pojille ja onnistumisia ei osunut tähän peliin tarpeeksi. Lisäksi on myös pakko nostaa esille vastustajan maalivahdin lähes käsittämätön suoritus välillä hurjassakin pommituksessa.

YPAn onnistujat tehopisteiden valossa: Hirvonen 1+0, Rampe 0+1