Miesten edustusjoukkueelle voitto ja tappio. E02-pojille täydet pisteet.

Ylöjärven Pallon miesten edustusjoukkue suuntasi lauantaina keulan kohti Virtain urheilupyhättöä.

Miehet I

Vastassa KU-68 Kangasalta sekä KooVee IV. Ennakkoasetelmat eivät olleet suotuisimmat ylöjärveläisille muutaman poissaolon johdosta, mutta joukkueen ainoana tavoitteena oli tietysti täysi pistepotti.

YPA – KU-68     5-4

Avausottelun alkutahdit määräsi YPA. Pallo pyöri käytännössä koko erän vastustajan puolustuspäässä, mutta pallo ei löytänyt tietään maaliin huonon viimeistelyn ja vaikean parkettialustan tehdessä taikojaan. Sanonta ”kun itse ei tee niin vastustaja tekee” toteutuu 9. peliminuutin jälkeen ja KU-68 siirtyy johtoon ensimmäiselle erätauolle mentäessä.

Valmentaja Paanasen ruoskima YPA jatkaa painostusta toisessa erässä ja vihdoin ajassa 18:11 Heikki Henttonen tasoittaa tilanteeksi 1-1. YPA jatkaa edelleen hyviä otteita pitäen palloa ja luoden maalipaikkoja mutta tuloksetta. Ajoittain laiskasti puolustavaa ylöjärveläisryhmää rokotetaan ja vastustaja siirtyy hetkeksi johtoon erän viime minuuteilla. Vain 7 sekuntia tästä YPA:n Olli Louhimo niittaa pallon maaliin ja viimeiseen erään lähdetään trillerimäisissä 2-2 tasalukemissa.

Päätöserä jatkuu tasaisissa merkeissä. KU-68 nappaa voitosta kiinni tärisevillä ja syksyisen kohmeisilla käsillä tekemällä erän alkuun 3-2 johtomaalin, mutta YPA kuittaa jälleen vain puoliminuuttia myöhemmin ja peli jälleen tasoissa. Pirteällä jalalla liikkeellä ollut joukkueen kapteeni Timo Mäntylä vie YPAlaiset 4-3 johtoon reilu kymmenen minuuttia ennen loppua ja joukkueen kuopus Jere Nenonen kaunistelee vielä lukemiksi 5-3 kun ottelua jäljellä 7 minuuttia.

Kangasalalaiset hakevat kavennusta ilman maalivahtia kahden miehen ylivoimalla YPA:n jäähyillessä ottelun loppuhetkillä. KU-68 kaventaa vielä ylivoimalla tilanteeksi 5-4 vajaa minuutti ennen päätösvihellystä mutta se ei riitä. Pisteet matkaavat Ylöjärvelle.

YPA – KooVee IV 5-6

Tuoreella jalalla vastaan astellut KooVee tuli otteluun hyvällä liikkeellä, johon YPAn oli todella vaikea vastata kapean pelaajamateriaalin johdosta. KooVee hallitsee ottelua ja ajassa 6:22 pallo kaivetaan ylöjärveläisten maaliverkoista KooVeen juhliessa johtoa. Kolme minuuttia myöhemmin YPA saa ottelun juonesta kiinni ja nuori taituri Olli Louhimo laittaa pallon ylähyllylle mummin piparipurkkien viereen ja tasoittaa numeroiksi 1-1.

KooVee rankaisee vielä ylivoimalla, mutta vain sekunti ennen erän päätösvihellystä Heikki Henttonen luuttuaa pallon maaliin maalivahdin jaloista ja tauolle siirrytään tasaisissa 2-2 lukemissa.

Toinen erä ei näytä YPAlaisten lasien takaa hyvältä KooVeen siirtyessä jo 4-2 johtoon vajaassa kolmessa minuutissa. Ylöjärveläisten peli takkuilee kuin Robert Heleniuksen nyrkkeily eikä puhtia tunnu enää riittävän. YPA kuitenkin taistelee pelin tasoihin erän lopussa Timo Mäntylän ja Jere Nenosen onnistuessa mutta KooVee lisää suolaa haavoihin juuri ennen toisen erän päättymistä ja nappaa 4-5 johdon viimeiseen erään siirryttäessä.

KooVee karkaa jo kahden maalin päähän onnistuessaan heti erän alkuun ja YPAn tuskaa lisää puolustajan vääntynyt nilkka ja rosterin kapeneminen kahdeksaan pelaajaan. YPA hakee kavennusta ottamalla maalivahdin pois ja vain 37 sekuntia ennen loppua syntyy kavennus Osku Ollikaisen onnistuttua maalin kulmalta. Viimeiset sekunnit YPA hakee raivoisasti tasoitusta mutta maalihanat pysyvät kiinni kuin Matti Nykäsen korkki.

Väkevästi esiintynyt puolustaja Simo Sinkkonen sai vuolaat kiitokset joukkueelta hyvistä peliesityksistä ja uhrautuvasta puolustamisesta.

E02-pojat

YPA - Steelers 6-2

Ensimmäisessä pelissä vastassa oli Steelers valkoinen. Heti ensimmäisestä vaihdosta näki että YPA on tosissaan liikkeellä. Laurilla oli hienoja riistoja puolustuspäässä ja jopa yksi laukaus kohti maalia. Atella varmoja torjuntoja, vaikka ei pahoja tilanteita päässyt syntymäänkään hienon puolustuspelin ansiosta. Toisessa vaihdossa Lassi riisti vastustajalta pallon useasti ja kapteeni Tomi sai hyvän maalintekopaikan. Vastustaja sai pallon maaliin, mutta se meni korkealla mailalla, joten sitä ei hyväksytty. Jimmy, Onni ja Tuukka saivat hienot vedot ensimmäisen erän puolivälissä, mutta valitettavasti kaikki hieman ohi maalin. Ensimmäisen erän lopussa oli Laurin hyvä purku puolustuspäässä, syöttö Nikolle ja Onni maalaa 1-0.

Toinen erä jatkui samoissa tasaisissa merkeissä. Saimme monia hyviä vetoja kohti vastustajan maalia ja Atte sai tärkeintä torjuntoja. Vastustaja sai tasoitettua tilanteeksi 1-1 tuurilla. Tässä asetelmassa menimmme kolmanteen erään ja joukkueenjohtaja alkoi etsimään nitropurkkia taskuistaan.

Kolmanteen erään lähdettiin yleisön kannustaessa omiaan ja kannustuksen saattelemana Tuukka siivosikin hyvin maalin edestä ja sai hyvän vedon maalille. Steelers siirtyi kuitenkin 1-2 johtoon, mutta loppupeli olikin YPA:n näytöstä. Aten pitkät avaukset suoraan hyökkääjille toivat tulosta. Jimmy, Riku ja Niko viimeistelivät YPA:n selkeät voittolukemat 6-2.

BaldoSport (BS) - YPA 5-9

Toisessa pelissä vastassa oli BaldoSport (BS) Janakkalasta. Me jatkoimme samoilla hyväksi havaituilla kokoonpanoilla kuin ensimmäisessä pelissäkin, mutta kapteenin nauha luovutettiin Manulle. Saimme hyvän alun siirryttyämme nopeasti 0-2 johtoon. Hallitsimme selkeästi peliä, mutta muutaman nukahduksen jälkeen ensimmäinen erä päättyi meidän niukassa johdossa lukemiin 3-4. Toisen erän alussa tilanteeksi tuli jo 4-4, mutta siirryimme heti muutaman sekunnin jälkeen jälleen johtoon. Onni ja Riku jatkoivat maalailua, joten toisella erätauolla valotaululla loisti meidän johtolukemat 4-7. Kolmas erä oli edelleen meidän hallintaa. Jaksoimme pitää kovaa liikettä ja taistelutahtoa yllä, vaikka pieniä torkahduksia tulikin tässä pelissä enemmän kuin ensimmäisessä pelissä. Atte oli maalilla huippuvireessä kuten aina, puolustus hoiti hommansa ja hyökkäyspeli kulki. Voittolukemat 5-9.

D00-pojat

O2 j:kylä vs YPA Lightning -00 tulos: 12-0 (4-0,5-0,3-0)

Vastustaja oli tänään joukkuettamme edellä askeleen jokaisessa osa-alueessa ja emme saaneet peliämme kuntoon missään vaiheessa. Vastustaja vei lähes jokaisen irtopallon ja tuuritkaan eivät olleet puolellamme vaan laukauksemme lähimmillään kolisuttelivat tolppia. Syöttöpelimme oli heikkoa ja terävästi liikkuneiden vieraiden puristuksessa emme hyökänneet terävästi kuten yleensä.Tänään joukkue ei saanut parastaan irti ja valitettavasti kotiluolassamme emme kyenneet haastamaan turnausvierailijaa. Jokunen pelaaja oli toki toipilaana joka heijastui kentälle. Hieman nyt puristamme mailaa liikaa ja syöttömme pitäisi kyllä löytää kaverit paremmin. Välillä hienoja sommitelmia, mutta viimeistelyssä viivettä jolloin vastustajat jo iholla ja maalinteko hankalampaa. Tämän eliittikarsinnan/pelin jälkeen nollasimme karsinnat mielestämme ja jatkamme sarjaturnausavaukseen sisuuntuneena. Pelissämme ajoittain paljon hyvää ja onnistumiset odottelevat esiinmarssia.Sankarinviittaa on nyt tarjolla jatkossa. Uudelleen taas lähdemme kokeilemaan sarja-avaukseen joka todennäköisesti 17.11.

Joukkueen sisäinen piste/tähti/trophypörssi päivityy pian joukkueen omalle sivulle.

Erikoismaininnat: 3 tähteä:Markus Forss  2 tähteä:Antti Huotari 1 tähteä :Pyry Eskola -00 Trophy (joukkueemme peliteemaa parhaiten toteuttanut) :Joakim Hietaniemi

YPA Thunder -00 vs PaPo (Parkano)   tulos: 7-1 (3-0,3-0,1-1)

Toisessa eliittikarsinnan viimeisessä pelissä vastassa PaPo. Ukkoset aloittivat ensimmäisen erän hallinnalla ja Tuomo tykitti Joelin passista komean avausmaalin. Pari minuuttia myöhemmin ylivoimalla Joel sai passin Eetu Periviidalta ja pallo painui PaPon verkkoon vastustamattomasti. Vire syötti vielä Eetu P:n toisen osuman eränloppuvaiheilla. Maalissa Veikka torjui PaPon yritykset upeasti. Toinen erä oli Vireahon Valtterin,Joelin EetuP:n maalishowta ja joiden maaleihin namupasseja jakelivat Marcus V., Konsta ja uusi onnistuja ensimmäisessä pelissään Jussi Teuho. Onnea ensimmäisestä poitsista ensimmäisessä pelissä!. Kolmanteen erään valmennus vaihtoi hyökkääjiä pakkiin ja pakkeja hyökkäämään ja pelasimme viimeisen erän tasan 1-1. Hieno avausvoitto Thunder-joukkueellemme, jonka asenne / peli-into on aina korkealla oli vastassa sitten vastus kuin vastus. Hienoa Thunder!

Pisteet:Eetu Periviita 3+1,Joel Hietaniemi 2+1,Valtteri Vireaho 1+1, Tuomo Tevameri 1+0,Marcus Vuorenmaa 0+1, Konsta Kilholma 0+1 ja Jussi Teuho 0+1

Erikoismaininnat: 3 tähteä:Eetu Periviita, 2 tähteä:Joel Hietaniemi,1 tähteä :Valtteri Vireaho -00 Trophy (joukkueemme peliteemaa parhaiten toteuttanut) :Marcus Vuorenmaa