O2-pojille voitto ja tappio

8.2.2018

Tmpereen Spiral-hallilta

YPA:n 02-poikien tämän vuoden kolmas turnaus pelattiin Spiral-hallilla. Vastassa FBC Turusta ja SB Luja Luopioisista. Ensimmäinen vastustajamme FBC on sarjassamme toisena, joten helppoa vastusta ei ollut tiedossa. Turkulaisilla oli hyvää pallon hallintaa ja he käyttivät maalipaikat hyvin hyväkseen, siispä ensimmäisen erän jälkeen turkulaiset johtivat jo 0-3. Kahdessa seuraavassa erässä FBC teki vielä kaksi maalia erää kohti, joten YPA:lla ei tällä kertaa ollut mahdollisuutta tosissaan haastaa turkulaisia. Kolmannessa erässä saimme kahdella maalilla kaunisteltua loppulukemiksi 2-7, mutta sarjapisteet menivät tällä kertaa paremmalle joukkueelle länsirannikolle. Positiivisena asiana tästä pelistä jäi tyhjä rangaistussarake, joten siistiä peliä molemmilta joukkueilta.

Toinen peli olikin sitten mielenkiintoisempi, sillä olimme kohdanneet SB-Lujan jo tammikuussa. Tammikuun peli oli meidän pojilta aivan luokaton esitys vaikka mahdollisuudet oli voittoonkin. Lujan joukkue on mielenkiintoinen, sillä heillä oli tälläkin kertaa liikkeellä ainoastaan 10 pelaajaa, joista kaksi oli tyttöjä. Meillä oli paljon suurempi joukkue, joten tarkoituksena oli pitää kovaa tempoa yllä. Hyvinhän meidän strategia purikin, sillä ensimmäinen maali tuli jo 17 sekunnin pelin jälkeen ja ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli meille 1-4. Toinen erä olikin sitten maaliton, joten luottavaisin mielin kolmanteen erään. Kolmannen erän alkupuolella oli kuitenkin synkkä 5 sekuntia, jonka aikana vastustaja ehti yllättämään meidät kahdesti. Tilanteeksi olikin siis nopeasti tullut 3-4 ja kun YPA:n mies astui rangaistusaitioon, niin hyvät neuvot olivat tarpeen. Hyvänä lääkkeenä tähän tilanteeseen oli alivoimamaali, jonka turvin siirryimme taas turvallisen tuntuiseen kahden maalin johtoon. Kun pelikellossa oli viisi minuuttia jäljellä niin Luja kavensi tilanteeksi 4-5. Lopussa Luja otti maalivahtinsa pois ja saimme viime sekunneilla omasta päästä vedon kohti tyhjää maalia. Ennen kuin pallo ylitti vastustajan maaliviivan niin loppusummeri soi, joten maalia ei hyväksytty. Jotkut tarkkaavaiset katsojat alkoivat kuitenkin huutamaan tuomareille, että pelikello oli ollut käynnissä silloin kun ei olisi pitänyt. Tuomareiden neuvotellessa ja yleisön huutaessa tultiin siihen tulokseen, että maali hyväksyttiin ja peliaikaa olisi vielä kolme sekuntia jäljellä. Kolmessa sekunnissa ei maaleja tehty, joten tällä kertaa YPA:lle voitto lukemin 4-6. Hienoa peliä koko joukkueelta!