C03-pojille voitto ja tappio

23.2.2018

Kotiturnauksesta pisteitä

YPA-Kapa65 2-4 (0-0)(1-3)(1-1)

Helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna pelattiin Ylöjärven liikuntakeskuksella C2 kilpasarjan lohko B:n turnaus. YPAn olisi voitettava molemmat pelinsä, jotta teoreettinen mahdollisuus jatkopeleihin säilyisi. Kokonaan omissa käsissä jatko ei enää olisi vaan lohkokärjen Kapa65:n pitäisi lisäksi hävitä osa lopuista neljästä pelistään. Joka tapauksessa ja kunnian nimissä pelit olisi kivampi voittaa ja vielä suuremmalla syyllä nyt kun pelattiin kotona.

Päivän ensimmäisessä pelissä kohdattiin sarjakärki Kapa65 Kalannista, Uudenkaupungin kupeesta. Vastus tiedettiin aktiiviseksi ja nälkäiseksi, mutta kohtaaminen oli historian ensimmäinen kyseistä porukkaa vastaan. YPAn miehitys oli edellisestä turnauksesta hiukan muuttunut, kun Albert oli tutustumassa alppilajeihin ja vuotta nuorempien joukkueesta mukana olivat Valtteri, Onni, Kasperi ja Joona. Siivikkalasta oli mukaan tarttunut myös Hans-Eeti. Vahvuus kaksi ketjua ja maalissa Joona ja Petteri.

Peli alkoi Kapan kovalla karvauksella todella syvältä. YPAn 03 ketjun lähtö omista oli kovassa prässissä vaikeaa ja avauksia ei tahdottu saada perille. Puolustaminen kuitenkin maistui ja maalipaikat olivat tosi vähissä. Onnin, Valtterin ja Kasperin ketju painoi pelin lähes joka vaihdossa Kapan päätyyn, mutta maalia ei vaan syntynyt. YPAlle erän loppuun vielä kakkonen. Erä päättyi maalittomaan tasapeliin.

Toinen erä lähti käyntiin 4 vs.4 - tutusti hyvällä jalalla ja molemmat joukkueet tiesivät, että kyseessä oli tietyllä tavalla ratkaiseva erä. Myös Kapa jäähyilee ja YPA pääsee rankaisemaan Valtterin viimeistellessä Onnin syötöstä 1-0. Pelin vauhti kasvaa entisestään ja maalipaikkoja syntyy. Kuin vahingossa pääsee löysä kuti yllättämään Joonan ja peli tasoittuu. Vain hetkeä myöhemmin hyökkäyspään virhe, jota jäätiin harmittelemaan samalla kun Kapa käänsi tilanteen nopeasti hyökkäyssuuntaan. Tilanne 1-2. YPA painosti ja haki maalia vimmalla. Selkäranka sai jo murtuman, kun kovan YPA-prässin päätteeksi Kapa lisäsi johtoaan 1-3 ja Kapa sai otteen pelistä.

Kolmannessa erässä YPA jatkaa hyvää hyökkäyspään pelaamistaan mutta mv pitää Kapaa pystyssä. Varsinkin nuorempi ketju pitää Kapan puolustusta todellisessa pinteessä. Vain viimeistelyssä jäi toivomisen varaa. YPAlle ylivoima, jonka lopuksi Onni kuitenkin linkosi pallon ylämummoon ja antoi YPAlle vielä toivoa. Tilanne 2-4. YPA taisteli, väänsi ja yritti. Kova lataus kostautui viimeisillä minuuteilla otettuun jäähyyn ja takaa-ajo oli ohi. Samoin kuin haaveet jatkopaikasta. Helpolla ei YPA kuitenkaan pisteitä luovuttanut – siitä hatunnosto pojille. Vilkaisu tilastoihin paljastaa kuitenkin pelin hengen - tasaviisikoin YPA oli pulassa ja hävisi sen tilaston puhtaasti 0-4.

Taistelijoiden tilastot: Onni 1+1, Valtteri 1+0

4.2.2018 klo 16.00

Karhut-YPA 2-6 (0-4)(2-0)(0-2)

YPAn aamupelin hieno koko joukkueen taistelu ja hurja, vaikkei niin tehokas peli-ilme oli vain muistojen kultaa, kun iltapäivän peliin kaukaloon hyppäsi Karhut porista. Karhujen 2003 pojilla oli osunut sm sarjan pelit samalle päivälle, joten liikkeellä oli kaksi puoliksi jäljelle jääneistä pojista ja tytöistä koottua ketjua.

Pelin henki oli alusta asti selvä. YPAn siirteli palloa mielin määrin ja piti peliä hallinnassa. Ensimmäinen erä YPAlle puhtaasti 0-4. Maalit viimeistelivät Hirvonen, Ruohonen, Alho ja Nieminen.

Toiseen erään YPAn asenne ja samalla vauhti loppui lähes kokonaan ja Karhut otettiin peliin mukaan. Erä Karhuille lahjaksi 2-0.

Kolmanteen erään rivejä saatiin kasattua sen verran, että säilytettiin tässä selvässä pelissä kuskin paikka. Kuskina oli tässä kohtaamisessa kiistatta YPA. Kolmannessa erässä verkkoa heilutettiin vielä kahdesti. Heiluttajat Onni ja Valtteri. Varsin erikoinen peli, joka oli kuitenkin selvästi omissa käsissä. Hymyä oli nähtävissä poikien kasvoilla, kun jo ties kuinka monetta kertaa saatiin päivälle edes se yksi voitto.

YPAn tehopisteet olivat tässä pelissä aiempia laajemmalla rintamalla: Valtteri 2+1, Hape 0+2, Artturi 0+2, Hirvonen 1+0, Rampe 1+0, Severi 1+0, Onni 1+0, Aleksi M 0+1.