Salibandynaiset porskuttavat sarjan kärjessä.

2.12.2012

Miehille täydet pisteet Sastamalasta. B-pojille kaksi tasapeliä. F04-pojille 2 voittoa, tasapeli ja tappio.

Naiset I

YPA- KU-68  8-3

Päivän ensimmäisessä ottelussaan YPA kohtasi sarjanousija KU-68 Kangasalta. Ylöjärveläiset aloittivat ottelun tehokkaasti. Pelikellon näyttäessä aikaa 3.17, taululla oli jo lukemat 3-0. Helppo alku vähän sekoitti YPAn peliä ja ajatukset alkoivat harhailemaan. KU-68 pysyi pelissä mukana vain meidän omien virheiden vuoksi, ja niitähän tässä pelissä riitti. Mutta onneksi maalinteko onnistui tässä ottelussa. YPA voitti pelin lopulta lukemin 8-3, mutta ottelu oli ylivoimaisesti tämän kauden huonoin.

Tehopelaajat: Elina Haikonen 2+2, Tanja Pesonen 1+2, Laura Lahtinen 2+0, Leena Vuori 1+1, Riikka Lehtinen 1+0, Elina Vuoristo 1+0, Helena Kiviranta 0+1, Mervi Lehtiniemi 0+1, Mira Syrjälä 0+1.

YPA-SB Pommak  2-1

Toisessa pelissä vastaan asteli, niin ikään nousijajoukkue Jyväskylästä, SB Pommak. Ensimmäisen ottelun epävarmuus näkyi läpi ensimmäisen erän YPAn otteissa, näin Pommak oli erässä painostavampi osapuoli. Pommak voitti ensimmäisen erän 1-0. Toisesta erästä lähtien alkoi Ylöjärveläiset heräämään tähän päivään ja peli alkoi näyttämään taas siltä miltä sen kuuluukin näyttää. YPA vyörytti hyökkäyksiä vastustajan päähään ja haki nälkäisesti maaleja. Ajassa 25.36 YPA tuli tasoihin todellisella taistelu maalilla, jossa vastustajan maalivahti venyi ensi pariin upeaan torjuntaan ennenkuin Mervi Lehtiniemen veto reaboundiin upposi sisään. Kolmannen erän ensimmäiset 10 minuuttia oli YPA merkkiset, jonka aikana Elina Vuoristo teki 2-1 voittomaalin Rosa Kivelän upean esityön jälkeen. Ajassa 40.17 Pommak otti aikalisän ja viimeiset 5 minuuttia olivat hienokseltaan Jyväskyläläisten hallintaa, jota osin helpotti Johanna Lindellin saama jäähy. Pommak yritti raivokkaasti päästä tasoihin, mutta YPA näytti venymiskykynsä blokkaamalla kaikki laukaukset ilman, että maalivahti Maiju Torvisen tarvitsi edes torjua niitä. Loistava taisteluvoitto YPAlle ja tärkeät pisteet kotiin.

Tehopelaajat: Mervi Lehtiniemi 1+0, Elina Vuoristo 1+0, Rosa Kivelä 0+1, Riikka Lehtinen 0+1

Seuraava turnaus pelataan lauantaina 15.12. Forssassa.

YPA – Ropo II 13-4

Vammalan hornankattilassa keiteltiin lauantaina maalirikasta soppaa YPA:n salibandymiesten toimiessa pääkokkeina. Avausottelun vastustaja Ropo oli täysin aseeton YPA:n pitäessä palloa lähes koko ottelun ja luoden jatkuvasti vaarallisia maalipaikkoja.

Ylöjärveläisten maalijuhlat starttasivat vajaan 5. minuutin kohdalla kapteeni Mäntylän toimesta. Lisää vettä kiukaalle tarjoili puoli minuuttia myöhemmin ottelussa miehekkäät tehot kerännyt Olli Louhimo (3+4). Ensimmäinen erä ylöjärveläisille puhtain 4-0 lukemin Olli Kesäläisen ja ennakkoluulottomasti debytoineen Totte Taavitsaisen onnistuessa.  Toten tyylikäs ”jousi-ampuja”-tuuletus sai Sylvään koulun tuhatpäisen yleisön haukkomaan henkeään.

Toinen erä oli suoraa jatkoa ensimmäisen erän ilotulitukselle. Pirteästi pelannut tuore isä Sami Pettinen taituroi ottelussa tehot 2+2 ja lisäsi YPA:n johdon jo viiteen maaliin heti erän alussa. Pukukoppihuhujen mukaan Pettinen viihtyy nykyään äärimmäisen hyvin myös joukkueen harjoituksissa. Toisen erän päättyessä taululla oli jo komeat 9-1 lukemat.

Päätöserä oli liikaa vastustaja Ropolle,  joka sortui jatkuvaan sikailuun. YPA käytti vastustajan turhautumista hyväkseen ja maaliverkkoja pöllyytti erän alkuun Roope Grönlund. Ropo onnistui kahdesti ylivoimalla allekirjoittaneen nauttiessa viiden minuutin rangaistusta vaarallisesta pelistä ja Ropo kavensi lukemiksi 10-3. Ottelun lopussa osuivat vielä Mäntylä, Kaivola ja Pettinen sekä kertaalleen vastustaja Ropo. Loppulukemat 13-4 ylöjärveläisten hyväksi.

Ottelusta harvinaislaatuisen teki YPA:n onnistumiset laajalla sektorilla. Joukkueen jokainen pelaaja pois lukien maalivahti kirjautti tililleen vähintään yhden tehopisteen ottelussa.

YPA – Punakone II 3-1

Toisen ottelun vastustaja Punakone tuli otteluun huomattavasti paremmalla liikkeellä kuin ensimmäisen ottelun vastustaja Ropo. YPA:n liike ja viimeistely eivät olleet samaa luokkaa kuin avausottelussa. Avausmaalia saatiin odotella lähes 13 minuuttia, kunnes Jere Nenonen laukoi ylivoimalla komean vedon ylähyllylle ja YPA siirtyi 1-0 johtoon. Ylöjärveläisten johto ei kauaa kestänyt, kun huolimaton erän loppu kostautuu ja Punakone tasoittaa taukolukemiksi 1-1 vain 4 sekuntia ennen erän loppua.

Toisessa erässä YPA painostaa hyvin, mutta maalihanat eivät tunnu aukeavan ja vedot painuvat takaseinän puolapuihin. Ajassa 28:13 ylöjärveläisten piinaa helpottaa luottopuolustaja Simo Sinkkosen 2-1 johto-osuma. Näissä lukemissa mentiin myös viimeiselle erätauolle.

Kolmas erä etenee YPA:n hienoisessa hallinnassa. Helpottavan tuntuinen 3-1 osuma syntyy kymmenen minuuttia ennen loppua Oskari Ollikaisen onnistuessa maalin edestä. Lisäosumia ei ottelussa nähdä ja täysi pistepotti lähtee ylöjärveläisten matkaan.

Päivän leijonapalkinnot ansaitsevat ”goottiduo” Kesäläinen-Pettinen sekä nuori debytantti Totte Taavitsainen joka todisti pysyvänsä edustusjoukkueen vauhdissa paremmin kuin hyvin.

B-pojat

YPA - KU-68 5-5

B-poikien kiireinen syksy päättyi Pitkäjärvelle pelattuun turnaukseen. Varhain sunnuntaiaamuna, auringonnousun aikoihin pallo tiputettiin kenttään isäntäjoukkuetta vastaan. Peliä ei ehditty pelata kuin 11 sekuntia kun Samuli laukoi pallon maaliin Joonaksen syötöstä. Pali jatkui Ypan hallinnassa ja erän puolivälissä Ramses laukoi ensimmäisen maalinsa kotijoukkuene puolustuksen haparoidessa. Harmilliesti ennen erätaukoa KU pääsi käyttämään hyväksi oman puolustuksen harhasyötön ja kaventi taukotilanteeksi 2-1.

2. erä alkoi ensimmäistäkin nopeammin kun Samuli laukoi toisen maalinsa Nikon pystysyötöstä. Tätä iloa kesti kuitenkin vain hetki kun "tarkkaa" työtä tehneet toimitsijat huomasivat syöttäjän puuttuvan pöytäkirjasta, näin lähti miestä pihalle ja isännille 5:n minuutin ylivoima joka hyödynnettiin yhden maalin arvoisesti.

Kun jäähy oli saatu tapetuksi siityi ottelun paine taas oikeaan päähän ja Toni napautti Santerin syötöstä mukavan tuntuiset 4-1 lukemat. KU kuitenkin käytti tehokkaasti paikkansa ja laukoi harmillieti tasoitusmaalit vähän ennen erätaukoa.

3. erän alku olikin aikaisempien peilikuva kun 40 sekunnin jälkeen palloa otettiin pois väärästä verkosta. Tästä sisuuntunut Ypa-miehistö kuitenkin taisteli itsensä takaisin tasatilanteeseen Tonin laukoessa helpottavan tasoitusosuman Toten syötöstä. Harmillisesti viime hetken taistelu voittomaalista tuhoutui varsin kevyeen jäähyyn jolla Ypa pelasi ottelun loppuhetket vajaalla.

SCU - YPA 2-2

Päivän toinen ottelu ei ollut ennakolta yhtään edellistä helpompi kun vastaan tuli sarjajohtaja jolle edellinen ottelu hävittiin käytännössä 1:ssä vaihdossa.

Niinpä tähän otteluun lähdettiinkin varsin tarkalla pelillä. Erän puolivälissä karvauspeli tuottikin tulosta kun Topi riisti puolustajalta pallon ja roikutti sen näppärästi vastaan syöksyvän maalivahdin yli takanurkkaan.

2:ssa erässä nähtiinkin päivän urheilullisesti komein suoritus Topin lähettäessä Tommin vauhdikkaaseen pystyjuoksuun josta pallo takakulmaan. Tähän perään vaaimattomasti flik-flaksarja volttipäätöksellä. Mikäli tuomarit olisi jotain urhjeilusta ymmärtäneet niin olisivat palkinneet tämän 2:n maalin arvoisena.

3. Erä alkoikin sitten pelätyn huonosti kun SCU-hyökkääjä karkasi suoraan aloituksesta maalintekoon. Tämän jälkeen alkoi mielenkiintoisten päätösten sarja kun ensin puhtaan pallonriiston jälkeen YPa-puolustajan jalkoihin juossut hyökkääjä palkittiin ylivoimalla. Kun tästä jäähystä oli selvitty laukoi Santeri vaihtoaition edestä pallon tyhjänä olleeseen takanurkkaan. Jostain syystä tämä päätettiin hylätä vaikkei selkeää rikettä tilanteessa ollut.

Erän puolivälissä SCU sitten niittasi loppulukemat maalin edestä kun tilannetta ei saatu turvallisesti purettua.

Turnauksen tehot: Samuli Segerman 2+0, Toni Latosaari 2+0, Topi Ahvenisto 1+1, Ramses Paalanen 1+0, Joonas Suvela 0+1, Santeri Tervonen 0+1, Totte Taavitsainen 0+1