Miesten I-joukkue neljän ottelun voittoputkessa.

9.12.2012

YPA:n naisten II-joukkueelle voitot ja paikka 4. divisioonan kärjessä. C97-pojille voitto ja tasapeli.

Miehet I

KU-68 – YPA 4-5

Avausottelun vastustaja isäntäjoukkue KU-68 tarjosi ylöjärveläisille kovan vastuksen. Lukuisista poissaoloista kärsivä YPA ei saanut otteluun unelma-alkua muutamista maalipaikoista huolimatta. Avausmaalia saatiin odotella reilu seitsemän minuuttia kunnes häkki heiluu – YPAlaisten kannalta väärässä päässä. Lisää vettä kiukaalle tarjoaa KU-68 viisi minuuttia myöhemmin ja siirtyy ottelussa jo 2-0 johtoon. Hieman sekavan oloinen ensimmäinen erä kirkastuu hieman kun minuutti ennen erän päätöstä Akseli Kaivola kaventaa taukolukemiksi 2-1.

Toiseen erään viimeisetkin unihiekat pyyhkinyt sinikeltainen YPA aloittaa terävästi ja tasoittaa ottelun vain 48 sekunnin pelin jälkeen, asialla Jere Nenonen. YPAlle tarjottiin mahdollisuutta johtoon ylivoimalla, mutta pallo ei löytänyt tietään verkon perukoille. Tasainen erä päättyy lukemiin 2-2.

Päätöserän kolmannella minuutilla alkaa tapahtua. KU-68 siirtyy ottelussa 3-2 johtoon YPAn pienestä nukahduksesta, mutta vain 25 sekuntia myöhemmin palloa kaivetaan kangasalalaisten maalista Roope Grönlundin kaukovedon yllättäessä maalivahdin. Erästä mainoslausetta lainaten – eikä tässä vielä kaikki! YPAn tasoituksesta vain puoli minuuttia ja pallo on jälleen maalissa ja KU-68 nappaa pisteisiin kiinni – tilanne 4-3 kangasalalaisille.

Ilmassa on todellista trillerin tuntua ja tunteet kuumenevat puolin ja toisin. Viimeisen viisiminuuttisen käynnistyessä YPAn painostus palkitaan kun Sami Pettinen lakaisee munkin pussiin ja tasoittaa lukemiksi 4-4! YPA hakee vielä täyteen pistepottiin oikeuttavaa voittomaalia raivokkaasti. Viimeisellä minuutilla KU-68 toimittaa pallon tolppaan asti, mutta lopullinen riemu ratkeaa 2 sekuntia ennen päätösvihellystä Nenosen viimeistellessä voittomaalin ylöjärveläisille! Huikea fiilis, huikea voitto!

YPA – TMT 5-1

Toisen ottelun vastustaja TMT oli YPAlle tuttu vastustaja vuosien varrelta ja lukuisista keskinäisistä harjoitusotteluista. Kahden kapean pelajaarosterin kohtaaminen ei tarjonnut yleisölle järin suurta viihdettä kankean pelinopeuden ja olemattoman karvaamisen johdosta. TMT antoi ylöjärveläisten pitää palloa käytännössä koko erän ja itse iskeä vastahyökkäyksillä. YPA avaa maalihanat kuuden minuutin pelin jälkeen Sami Pettisen loistavalla osumalla. Tämä jäi myös erän ainoaksi maaliksi.

Toinen erä on suoraa jatkoa ensimmäisen erän passiivisuudesta. TMT karvaa flegmaattisesti antaen YPAn pyörittää peliä haluamallaan tavalla. Maalijuhlia ei silti tänään tulla näkemään ja näyttää siltä että ylöjärveläisten sihdillä tuskin osuisi edes  futismaaliin. Erän ainoan osuman tekee YPAn Olli Kesäläinen ”timosusimaisella” kääntölaukauksella. Viimeiseen erään YPAn 2-0 johdossa.

Karvausta viimeiseen erään nostanut TMT laittaa jalat liikkeelle ja saa luotua maalipaikkoja, mutta tolppien välissä päivystänyt Topi Levomaa on kuin muuri. YPA sen sijaan onnistuu; Jere Nenonen nakuttaa taululle 3-0 ja Olli Kesäläinen lisää johdon jo neljään maaliin. TMT ei tästä suosta enää noussut edes kunnon taisteluun ja päivän kolme leijonaa ansainnut Roope Grönlund suuppaisee taululle 5-0. TMT romuttaa loistavasti pelanneen Levomaan nollapelin viimeisellä minuutilla kaventaessaan loppulukemiksi 5-1.

Pirteistä otteista ensimmäiset suihkuvuorot anstaitsivat ensimmäisen ottelun maalivahti Ville Jokela, toisen ottelun torjunut Topi Levomaa sekä tehot 2+2 puolustajan tontilta kerännyt Roope Grönlund.

SR IV               10             7              2          1            65           34           16

SBT PaPo       10             7              1          2            64           36           15

Classic II        10             6              2          2            62           48           14

Koovee IV       10            7              0          3            52           36           14

YPA                  10             6              1          3            54           34           13

TMT                 10             5              0          5            60           39           10

KU-68               9              4              0          5            50           46             8

KilMy               10             2              0          8            45           69             4

Punakone II     9              1              0          8            30           59             2

RoPo II            10             1             0           9          24            105            2

Naiset II

Ilves - YPA II 1 - 6

Luopioisissa pelatussa turnauksessa vastaan asettui sarjajumbo Ilves. Ennakkoon heikompaa joukkuetta vastaan valmennusjohto laati onnistuneen taktiikan, jolla karvattiin ylhäältä ja estettiin vastustajan pelinrakentelu. Vastustaja oli aseeton hyvän karvaus- ja puolustuspelin edessä. Ilves sinnitteli vielä toisen erän jälkeen pelissä mukana, vaikka YPA hallitsikin kenttätapahtumia. Viimeisen erän 4-0 voitto sinetöi ottelun YPA:lle.

YPA II – Kosby 4 - 1

Toisen ottelun vastustaja KosBy Nokialta osoittautui astetta kovemmaksi vastustajaksi. Ottelu pysyikin tiukkana viimeiseen erään saakka. Jälleen päätöserä oli YPA:n. Sen voitto 2-0 takasi YPA:lle täydet pisteet ja sarjan kärkipaikan.

Turnauksen tehopelaajat: Julia Peltonen 2+2, Merja Ahvenjärvi 3+0, Sanna Huoponen 2+1

SP-Luja - YPA 5 - 5.

YPA johti peliä jo 0-3 kunnes SP-Luja teki ensimmäisen maalinsa ajassa 20.59.

Elias 1 + 1, Johannes 1+0, Janne 1+0, Joona 1+0, Joonas 1+0, Jalmari 0+2, Samuli 0+1, Tommi 0+1

YPA - SC Läsimäki  13 - 7

Toista peliä YPA hallitsi alusta asti ja ensimmäinen maali tuli ajassa 0.09. Ensimmäinen erä päättyi 6-1 lukemiin. Hienosti pojat pelasivatkin ja ovat tällä hetkellä tehneet lohkossaan eniten maaleja.

Samuli    4 + 4, Elias 4 + 0, Joonas 3 + 0, Niko V. 1 + 1, Johannes 1+0, Jalmari 0+ 2, Janne 0+ 2