Salibandynaisten edustusjoukkue jatkaa sarjakärkenä

28.10.2019

Naisten 3. divisioonan ottelut saivat jatkoa lauantaina 26.10.2019, pelipaikkana Iiittala-halli. Jos edellinen peliviikonloppu sisälsi ottelut, joissa vastassa sarjanousijat, niin tämänkertaiset vastustajat olivat edelliseltä kaudelta tuttuja. YPAn päivän ensimmäisessä ottelussa kohdattiin MIG II, jota vastaan viime kaudella väännettiin useampi tasainen ottelu ja toisena vastustajana kovasti uudistunut ja viime kaudesta kehittynyt O2 III. Pienen muutoksen YPAn päivän - ja koko loppukauden - kokoonpanoon aiheutti maalivahtimme Iidan muutto Lappiin. Kenttäpelaajana edellisissä otteluissa toiminut "varamaalivahtimme" Jaana hyppäsi siis maalivahdin varusteiden sisään ja oli valmiina torjumaan ottelut.

Ottelu MIGiä vastaan alkoi vauhdikkaasti ja YPAn kannalta mieluisimmalla mahdollisella tavalla, kun jo ensimmäisessä vaihdossa Laura pamautti johto-osuman maalialueen edustalta Leenan kulmasyötöstä ajassa 00:24. Penkiltä muisteltiinkin heti, että oliko tässä kaikkien nopein maalimme ikinä. Saattoi olla. Erä kuitenkin jatkui tasaisemmissa merkeissä tuosta eteenpäin ja MIG:kin sai muutamia hyökkäyksiä ajettua maalin edustalle asti ja viiden minuutin pelin jälkeen nousut tuottivat tulosta ja tilanteeksi 1-1. Ensimmäisessä erässä vaarallisimmat paikat tulivat muutoinkin MIGille, mutta kuten yleensä maalit pitää laittaa sisään tai toinen joukkue tekee sen. Tällä kertaa se toinen joukkue oli siis YPA, joka aivan erän lopussa meni kahdella salamamaalilla 1-3 johtoon. Ensin Tanjan antaman kulmavaparin päätteeksi viimeisteli komealla ohjauksella yksin maalin edustalle unohtunut Hellu ajassa 13:21. Ja heti perään ajassa 14:14 Laura päivän toisellaan täysin samoilta askelmerkeiltä kuin avausosumassaankin. Tällä kertaa kulmasta tulleen syötön antajaksi vaihtui Riikka. Toisessa erässä MIGin hyökkääjä otti ensin kahden minuutin jäähyn, mutta YPAn ylivoiman tuottamatta tulosta, heti jäähyltä päästyään samainen pelaaja pääsikin koittamaan rangaistuslaukauksesta Jaanan torjuntataitoja. Yritys jäi kuitenkin vaisuksi, joten ottelua jatkettiin ilman tulostaulumerkintöjä. Peli painui toisessa erässä enemmän MIGin päätyyn ja lopulta Riikka onnistui rystyohjauksella napauttamaan maalinedusruuhkasta pallon maalin kattoon ja lukemiksi kirjattiin 1-4. Ottelu jatkui YPAn hallitessa ja MIGin aika-ajoin päästessä vaarallisiin vastaiskuihin. Lopullinen niitti tuli toisen erän loppupuolella, kun ensimmäistä kertaa tällä kaudella maalivahtina torjunut Jaana heitti keskiviivan yli vauhtiin päässeen Hellun läpiajoon. Hellu ei näistä erehdy, vaan harhautti tuttuun tapaansa MIGin maalivahdin. Jaanalle hieno syöttöpiste ja erätauolle 1-5 lukemista. Kolmannessa erässä YPAn pelitempo hieman laski ja MIG pääsi kuin pääsikin korjailemaan loppulukemiksi 3-5. Mutta kovin isku jäi heiltä tekemättä, kun MIG joutui alivoimaiseksi juuri kaksi minuuttia ennen pelin loppua, jonka jälkeen YPA vain varmisteli, ettei vastapuoli päässyt enää koskemaan palloon. Kaksi tärkeää sarjapistettä Ylöjärveläisille.

Toisessa ottelussa O2:sta vastaan jännitystä etukäteen aiheutti eniten se, millainen joukkue vastaan asettuu, koska niin paljon kokoonpano oli vaihtunut edellisestä kaudesta ja katsomon puolelta seurattujen muiden pelien perusteella O2:n pelitapa näytti kehittyneen. Totuus paljastui kuitenkin nopeasti pelin alettua, sillä O2 pääsi vain vaivoin todellisille maalintekopaikoille. Ja YPA taas näytti vahvuuttaan eli maalintekopaikkojen hyödyntämistä kun Heidi viimeisteli ajassa 02:41 riistettyään pallon vastustajalta keskialueella. Ensimmäinen erä ei tuottanut muita tilastomerkintöjä, mutta erän viimeiset minuutit tuottivat yhden muutoksen kokoonpanoon: Päivän neljässä pelatussa erässä loistavasti YPAn maalivahtina torjunut Jaana joutui jättämään kentän ja nopean arvonnan päätteeksi Kapteeni Elina puki varusteet päälleen ilman minkäännäköistä kokemusta maalivahdin tehtävistä aiemmin. Joten seuraavista kahdesta erästä oli tulossa piinaavaa puolustustaistelua omaa maalia varjellen, täysin kokemattoman maalivahdin maalia suojellen. 1-0-johto ei tuntunut kovinkaan turvalliselta tässä vaiheessa. Toinen erä kuitenkin kestettiin vailla takaiskuja tiukasti puolustaen, mutta pelko siitä että liikaa puolustaen oma hyökkäyspelikin yleensä kärsii. Mainittakoon että Elinalle kirjattiin erässä neljä torjuntaa, mutta tunnetusti kokemattomalle maalivahdille mikä tahansa yllättävä pomppupallo saattaa olla liikaa. Kolmanteen eräänkin siirryttiin edelleen 1-0-johdossa ja ottelu säilyi samanlaisena kuin toinen erä. Kymmenen minuuttia erää pelattua O2 otti suhteellisen turhan mailaanlyömisjäähyn ja heti perään myös aikalisän. O2:n ottama aikalisä palveli erittäin hyvin YPAa, kun juuri kentällä olleet ykkösylivoimakentällisen pelaajat saivat hieman lepoaikaa. Ja ykkösylivoiman pelaajat on valittu ykkösylivoimaan siitä syystä, että heidän ylivoimaryöpytyksessä on koko ajan vaaran tunne läsnä. Lujaa tulitusta ensin alakolmion laidoilta, jonka jälkeen Maru päätti kokeilla myös alakolmion pohjalta nähdessään hyvää maskia maalin edustalla. Pallo aivan maalin yläpesään O2:n maalivahdin ollessa täysin voimaton näkemättä laukausta. Ja piinaavaa ottelua jäljellä enää neljä minuuttia. Tuosta maalista 12 sekuntia eteenpäin ja O2 päätti vielä helpottaa YPAn tilannetta ottamalla uudelleen turhan jäähyn. Nyt oli YPAn vuoro käyttää aikalisänsä saaden ylivoimakentälliselle jälleen lepoaikaa. Turhaan ei ole ylivoimikuvioita harjoiteltu vaan Millan poikkisyötöstä alakolmion toiselle laidalla Laura syötti ristiin maalin takakulmalle oikea-aikaisesti nousseelle Riikalle, joka napautti päivän toisen maalinsa. Kaksi ylivoimamaalia kolmannen erän lopulla ja tulostaululla komeili 3-0 ajassa 42:56 ja piinaava taistelu oli päättymässä. Enää jännitettiin pystyttäisiinkö pitämään Elinalle nollapeli. Mutta vielä puolitoista minuuttia ennen ottelun loppua Hellulle tuomittiin suhteellisen helpohkosti jäähy ja alivoimaakin jouduttiin vielä testaamaan. Todella lähellä olisi ollut aika legendaarinen nollapeli maalivahtina toimineelle kenttäpelaajalle, mutta kuusi sekuntia ennen pelin loppua O2 sai kavennettua loppunumeroiksi 3-1 ylivoimalla.

Sarjapisteet molemmista peleistä siis tänäänkin YPAlle, joka jatkaa nyt sarjaansa neljän pelatun ottelun jälkeen ilman pistemenetyksiä ja sitä kautta myös sarjan johdossa tasapisteissä Jyväskyläläisen Riemun kanssa. Totuuden nimissä tähänastiset vastustajat eivät ole olleet ihan sarjan terävintä kärkeä ja varsinkin Riemun pelejä on katsottu sillä silmällä, että kohtaamisesta tulee varmasti kovempi koitos kuin yksikään aikaisempi. Ja tuohon testiin päästäänkin jo sitten seuraavissa sarjapeleissä Killerillä 16.11.2019 jossa vastustajina sarjaan 2. divisioonasta pudonnut TiPa, joka on nyt sarjataulukossa sijalla 4. sekä jo mainittu Riemu. Joten tähän asti kauden kovimmat pelit tiedossa siis marraskuussa.