Ypan Saara Tyrkkö lentopallon U17-maajoukkueeseen!

3.12.2021

(c) Petri Tyrkkö
(c) Petri Tyrkkö
(c) Tero Laaksonen
(c) Tero Laaksonen

YPan B-tyttöjen kapteeni Saara Tyrkkö on valittu Suomen U17-maajoukkueeseen. Saara lähtee pelaamaan EM-karsintoja Tanskaan 16.-20.12.2021.

Syksyllä 2016 Ypan E-tyttöjoukkueen ensimmäisiin treeneihin asteli reipas 9-vuotias, joka harjoitusten kuluessa varmisteli valmentajalta innokkaasti "onko tämä nyt sitä lentopalloa?"

Tänään, hieman yli viisi vuotta myöhemmin, tuo sama lentopalloilija sai viestin, että hänet on valittu edustamaan Suomea U17-maajoukkueeseen. Maajoukkue koostuu 2006- ja 2007-syntyneistä pelaajista. -07-syntyneitä pelaajia on vain kolme, ja yksi heistä on Ypan Saara.

Saara Tyrkkö (keskitorjuja, 183cm, synt. -07) on pelannut lentopalloa koko uransa Ylöjärven Pallossa, ja tänä vuonna lisäksi myös kaksoisedustuksella VaLePassa. Lisäksi Saara on edustanut myös Lounais-Suomen aluejoukkueessa kahtena vuotena.

Tänä syksynä Saara on saanut huomiota lentopallon saralla myös muilla tavoin. Syyskuussa AlueSM-turnauksessa maajoukkuevalmentajat valitsivat Saaran AllStars-seitsikkoon yli sadasta Suomen parhaasta C-ikäisestä lentopalloilijasta. Lisäksi Saara on kutsuttu myös maajoukkuerippikouluun ensi kesänä. Maajoukkuerippikouluun valitaan vuosittain ikäluokan 16 parasta lentopalloilijaa.

Ylöjärven pallo onnittelee Saaraa loistavasta suorituksesta ja toivottaa napakoita lyöntejä ja vahvoja torjuntoja tuleviin peleihin!