Miesten ja naisten edustusjoukkueet palasivat joulutauolta

14.1.2013

Miehille kaksi voittoa ja naisille voitto ja tappio. B-pojille voitto ja tappio.

YPAn miehet kuuden ottelun voittoputkessa

Miehet I

YPA – RoPo II  7-1

Parkanon hornankattilassa tarjoiltiin tasokasta salibandyviihdettä YPAn niistäessä vammalan Ropolta päänahan tylysti 7-1 numeroin.  Avauserässä ei tilastomerkintöjä kirjattu YPAn väkevästä painostuksesta ja lukuisista tolpista huolimatta.

Toisessa erässä maalinteon aloittaa Ropo ylöjärveläisten puolustaessa laiskasti. YPA herää otteluun ja joukkueen todellinen taistelija Timo ”alavuden viikinki” Mäntylä vie suoraan aloituksesta pallon eteenpäin ja ampuu kierrosta terävästi pallon maaliin vain 4 sekuntia Ropon johtomaalista.

Ropon syöksykierre alkaa kun minuuttia myöhemmin joukkueen kapteeni näyttää esimerkkiä ja menettää malttinsa viiden minuutin istunnon arvoisesti. YPA iskee kahdesti ylivoimalla Mäntylän ja Olli Louhimon onnistuessa maalinteossa. Päätöserään YPAn 3-1 johdossa.

YPA hallitsee myös päätöserää pitäen palloa lähes tauotta Ropon puolustuspäässä luoden jatkuvasti maalipaikkoja. Tolpat kilisevät tiuhaan tahtiin, mutta lopullisia nauloja lyödään arkkuun vajaa 10 minuuttia ennen päätöstä. Ensin Louhimo iskee illan toisensa ja heti perään Jere Nenonen nakuttelee taululle jo 5-1 lukemat. Ennen päätöstä Louhimo kaunistelee vielä numeroita merkkauttaen itselleen kaksi maalia keräten tehot 4+0. Nihkeän alun jälkeen maistuva 7-1 voitto.

YPA – KilMy     6-3

Toisen ottelun vastustaja Kilmy tarjosi täysin toisenlaisen vastuksen kuin ensimmäisen ottelun Ropo. KilMy aloittaa terävästi iskien johtomaalin reilun kahden minuutin pelin jälkeen. YPAn dieselkone käynnistyy 7 minuutin pelin jälkeen Oskari Ollikaisen onnekkaan laukauksen livahtaessa sisään maalivahdin jalkojenvälistä. Vain 8 sekuntia edellisestä joukkueen märkäkorva Totte Taavitsainen läväyttää pallon ylänahkaan ja 0-1 tappioasema on käännetty 2-1 johdoksi. Erän lopussa Sami Pettinen ohjaa vielä tyylikkäästi ilmasta YPAn 3-1 johtoon.

Toisen erän alkuun iskee pirteästi esiintynyt Mäntylä YPAn jo kolmen maalin karkumatkalle, mutta Kilmy kuittaa vain minuuttia myöhemmin ja tilanne on jälleen kutkuttavan jännittävä 4-2. YPA pääsee pyörittämään ylivoimaa toisen erän lopussa, mutta tahmeahko ylivoimapelaaminen ei tuota tulosta. Viimeiseen erään YPAn 4-2 johdossa.

Tasainen päätöserä tarjoaa ylimääräisiä sydämentykytyksiä ylöjärveläisille Kilmyn kaventaessa tilanteeksi 4-3 kun peliaikaa jäljellä vajaat viisi minuuttia. Kilmy hakee raivoisasti tasoitusta ylärimankin kolistessa. Joukkueen junioriosaston Jere Nenonen väläyttää karvauspelaamisen mallia ja riistää pallon Kilmyn alimmalta puolustajalta maalin edessä ja napauttaa pallon tarkasti maalin kattoon vajaa kaksi minuuttia ennen päätöstä. Kilmyn pelatessa ilman maalivahtia Louhimo heittää vettä myllyyn ja viimeistelee loppulukemiksi 6-3.

Pelin jälkeen Parkanon Hesburgerissa hampurilaisia mutusteli joukko onnellisia YPAlaisia. Onnistujia oli monia, nostetaan tähän muutama: Maalivahti Ville Jokela – muutama ”geimseivöri”, piti joukkuetta pystyssä muiden ollessa unessa. Timo Mäntylä – käsittämätön kunto, taistelija vailla vertaa, pelaa vaikka koko pelin jos tarve vaatii. Olli Louhimo – päivän tehot 5+0, ruuti on kuivaa! Tuomo Aunola – senioriosaston puolustaja, ”näkymättömän työn raskas raataja”, tehot 0+4.

YPA - RoPo 4-0

Päivän ensimmäisessä pelissä YPA sai vastaansa vieläkin nollilla olevan sarjajumbo RoPon Sastamalasta. Missään vaiheessa peliä ei ollut epäilystä kumpi joukkue tulee voittamaan ottelun, niin ylivoimainen YPA oli kentällä. Ensimmäinen erä oli maaliton, tuloksena oli 3 tolppaa ja lukuisia hukattuja tyhjiä maaleja!! YPA ehti ensimmäisessä erässä hukkaamaan myös 5-4 YV sekä 2min 5-3 YV:n! Toisessa ja kolmannessa erässä paine oli pääosin RoPon päässä ja Sastamalaiset pääsivät vain Ylöjärveläisten virheiden avulla omiin hyökkäyksiin. Onneksi YPA vihdoin löysi myös verkon vastustajan maalista. Peli päättyi lopulta YPAn 4-0 voittoon.

Tehopelaajat: Laura Lahtinen 2+1, Tanja Pesonen 1+1, Elina Vuoristo 1+0, Elina Haikonen 0+1 ja Leena Vuori 0+1

SB Pommak – YPA 4-3

Päivän toisessa pelissä vastaan asteli SB Pommak Jyväskylästä. Tämä peli olikin sitten kolmosdivari salibandyä parhaimmillaan. Oli vauhtia, kontakteja, järkevää pallollista pelaamista ja henkilökohtaista taitoa. Ensimmäinen erä oli ehkä hiuksen hienosti YPA merkkinen. Molemmilla joukkueilla oli muutama hyvä maalipaikka ja YPAlla vielä pari loistavaa paikkaa, joista tällä kerta ei palloa sisään saatu. Ensimmäinen erä kuitenkin Ylöjärveläisille 2-1. Toinen erä oli sitten hivenen Jyväskyläläisten hallintaa. Harmittavasti YPA pelaajan avustuksella Pommak tuli erässä 2-2 tasoihin. Kolmannen erän alku oli vielä Pommakin hallussa, jonka aikana he menivät 3-2 johtoon. Ennen erän puoltaväliä YPA otti aikalisän ja sekoittivat paria kenttää, jonka johdosta Ylöjärveläiset pääsi taas peliin mukaan. Lähes välittömästi YPA sai pari loistavaa paikkaa tasoittaa peli, mutta vastustajan maalivahti oli tällä kertaa etevämpi. 3 minuuttia ennen loppua Pommak pääsi vaaralliseen vastahyökkäykseen jonka lopuksi Jyväskyläläiset menivät 4-2 johtoon. Hetki myöhemmin YPA otti maalivahdin pois ja kavennusta lähdettiin hakemaan 6-5 vastaan. Kavennus tulikin ajassa 44.54, mutta kavennus tuli auttamatta liian myöhään. Peli päättyi Pommakin 4-3 voittoon ja näin YPA kärsi kauden toisen tappionsa.

Tehopelaajat: Helena Kiviranta 1+0, Saila Lammi 1+0, Leena Vuori 1+0, Elina Haikonen 0+1 ja Tanja Pesonen 0+1

Seuraava turnaus onkin YPAn kotiturnaus Ylöjärven Liikuntakeskuksella sunnuntaina 03.02.

B-pojat

YPA - IkU 11-4

Kevätkauden aluksi B-pojat matkusti Ikaalisiin ottamaan mittaa kotijoukkueesta. Oliko pienen automatkan jäljiltä hieman liike vielä hukasa mutta kotijoukkue pääsi johtoon heti 1 vaihdossa JOka kuitenkin kuitattiin 3:n minuutin jälkeen Tommin laukoessa pallon vastapuolen maaliin. Taistelu aaltoili koko erän päästä toiseen kunnes viime sekunneilla Teemu laukoi helpottavan tuntuisen maalin, mutta epävarmuus puolustuspäässä johti siihen että IkU tasoitti erän viimeisellä sekunnilla. Toinen erä oli samanlaista aaltoilevaa peliä ja niin oli maalintekokin kun palloa kaivettiin vuorotellen molempien joukkueiden maalista. Helpottavasti kuitenkin kerran useammin IkU-maalista. Kolmas erä alkoi ikävästi kun Tommi jäi kasan alimmaiseksi satuttaen nilkkaansa kun lämpimänä käynyt kotijoukkue tyräsi toisen YPA-soturin hänen päälle. Muitta ei ehditty edes jaltaa klaittaa kylmään kun pallo löytyi jo IkU:n maalista. Tästä eteenpäin ei Iku:n pelajaat onnistuneet enää pitämään hermoja kurissa vaan heitä istui ottelun loppuhetkillä useampi jäähypenkillä ja pojat siinä sivussa naputteli komeat loppulukemat 11-4, viimeisen erän mennessä YPA:lle 6-0.

Tehot: Totte 3+1, Tommi 2+1, Ramses 2+0, Samuli 1+4, Toni 1+2, Eero 1+1, Teemu 1+1, Joni 0+1

SC Top - YPA 7-4

Päivän toiseen otteluun vastus koveni huomattavasti ja ainoastana voitto olisi kelvannut.  Maalinteko ei kuitenkaanonnistunut yhtä hyvällä prosentilla kuin ensimmäisessä ottelussa vaan laukaukset osuivat joko seinälle tai vahvasti esiintyneeseen Top-maalivahtiin.  Kevyemmällä jalalla liikkelellä ollut Top ehti tehdä jo 4 maalia , kaksi kumpaankin avauserään ennenkuin YPA heräsi hetkeksi taisteluun Teemun ja Tonin maaleilla. Näin viimeiseen erään lähdettiin tiukassa tilanteessa 4-2, joka hyvällä viimeistelyllä olisi helposti käännettävissä. Erän ensimmäisen maalin teki kuitenkin harmiksemme Top 5:n minuutin kohdalla ja lisää seurasi 4 minuuttia ennen loppua. Koska vain tasapeli tai voitto olisi kelvannut otetiin tässä vaiheessa viimeisetkin aseet käyttöön ylivoimalle, valitettavasti palloa toimitettiin tässäkin tilanteessa kertaalleen YPA:n tyhjään maaliin kahden taistelumaalin vastapainoksi. Näin ottelusta jäi hyvästä taistelusta huolimatta luu käteen.

Tehot: Teemu 2+1, Tommi 1+0, Toni 1+0, Samuli 0+1