YPAn 99-pojille neljästä pelistä neljä pistettä

28.1.2013

Ikäluokan haastajasarja on pyörähtänyt käyntiin kiihkeällä rytmillä. Edellisenä viikonloppuna oltiin Kaukajärvellä ja nyt lauantaina Parkanossa.

Ensimmäisen viikonlopun jälkeen näytti siltä että Nokian KRP:n ykkösjoukkue vie lohkon paraatimarssilla, mutta sen hävittyä aina pahalle kotijoukkueelle Parkanolle on tilanne sarjassa tasoittunut kutkuttavaksi.

Tilanne kahden turanuksen jälkeen: (Otteluraportit sarjataulukon alla)

2

O=Ottelut, V=Voitot, T=Tasapelit, H=Häviöt, TM=Tehdyt maalit, PM=Päästetyt maalit, P=Pisteet

Eka turnaus Kaukajärvellä su 20.1.

Alkukaavailujen mukaan selkeästi kovimmalla porukalla sarjaan lähti KRP:n ykkösjoukkue, joka tulikin heti sarja-avauksessa vastaan. YPAkin oli lähes parhaalla mahdollisella rosterilla liikkeellä.

Vahvasti aina peleissä taistellut YPAn joukkue pelasi yhden kauden parhaista matseistaan. Eka erän jälkeen oltiin vain 3-2 häviöllä ja YPAn tasoitettua toisen erän alussa otti KRP aikalisän. Tiivistämisen ja karvauspelin muutoksen myötä KRP saikin otetta pelistä paremmin. Kolmanteen erään kuitenkin lähdettiin tasatilanteessa 6-6.

Erän alussa YPA meni jopa johtoon, mutta jatkuvasti aktiivisesti karvaavat nokialaiset menivät lopulta menojaan YPAn pelaajien jalan hiipuessa. Loppunumerot olivat 12- 7 KRP:lle, mutta YPan joukkue voi olla peliin äärettömän tyytyväinen.

Tehot: Santeri Metsänen 3+0, Tiitus Toivonen 2+1, Juho Mettänen 1+0, Roni Luojus 1+0, Leevi Ruuhikorpi 0+1 ja Valtteri Kuusimäki 0+1. Maalivahti Mikael Juntunen esitti loistotorjuntoja.

Toisessa ottelussa vastaan asettui Koovee. Herkällä otteella puhaltaneet tuomarit jakoivat kolme viisiminuuttista ja 7 kakkosta joukkueille. Lukuisat jäähyt rikkoivat pelin ja Koovee toivuttuaan  eka erän jäähysumastaan sai  pidettyä paremmin pään kylmänä. Viimeiset 11 minuuttia jäähyjä jaettiin YPalle.

Tämäkin peli eteni tasaisissa merkeissä. Ajassa 41.35 meni Koovee jo 7-5 johtoon YPAn pelaajan istuessa vitosta. Kolmannen erän tiivistämisen rasituksista huolimatta onnistui ottelun hahmo Santeri Metsänen kuitenkin ensin kaventamaan ja lopulta tasoittamaan ottelun ajassa 44.47. Tasoitusmaali 7-7 syntyi ilman maalivahtia.

Tehot: Santeri Metsänen 5+1, Juho Mettänen 2+1, Eetu Vainionpää 0+2, Tiitus Toivonen 0+1, Nuutti Koskinen 0+1 ja  Valtteri Kuusimäki 0+1. Jesse Rajala pelasi pakissa luotettavasti.

Toka turnaus Parkanossa la 26.1.

Parkanon ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Nokian kakkosjoukkue. Se oli tällä kertaa liikkeellä vaatimattomammalla rosterilla ja sai apuja joukkueen ykkösen pelaajista. YPAn pojat hallitsivat peliä selkeästi ja kaksi erää mentiin jopa mahdollisen katkaisun tahtiin.

Viimeisessä erässä maalikarkelot kuihtuivat ja peli päättyi lopulta YPAlle 11-1. Erityisen maininnan ottelusta ansaitsee vanhaan koostumukseen palautettu ”Kurun kenttä”, josta parhaiten liekeissä oli koko päivän yritteliäästi pelannut Eetu Vuorenmaa.

Tehot: Santeri Metsänen 5+0, Roni Luojus 1+2, Tiitus Toivonen 2+0, Eetu Vuorenmaa 1+1, Jyri Rapatti 1+1, Miro Auvinen 0+2, Miikka Mäkelä 0+2, Leevi Ruuhikorpi 1+0 ja Jesse Rajala 0+1.

Toisessa ottelussa vastaan asettui kotijoukkue Parkano. Ypan pojat pelasivat todella mallikkaasti ja edellisistä turnauksista poiketen jalkaa riitti vielä kolmanteenkin erään. Kolmannen erän alussa siirryttiin jo 5-3-johtoon ja kaikki näytti hyvältä.

Harmittava oma maali sytytti kuitenkin Parkanon joukkueen, joka tunnetusti aina on onnistunut YPAa vastaan kolmannessa erässä. Kellon näyttäessä 40.01 Parkano meni jo 6-5 johtoon, jonka jälkeen otettiin aikalisä ja tiivistettiin kolmeen kenttään.

Kellon näyttäessä 44.47 onnistui Santeri Metsänen ilman maalivahtia pelanneen YPAn joukkueesta tasoittamaan pelin loppu numeroiksi 6-6.  Edellisen turnauksen temppu tuli näin uusittua täydellisesti jopa samalla sekuntilukemalla.

Tehot: Santeri Metsänen 3+0, Roni Luojus 2+1, Tiitus Toivonen 0+3, Miro Auvinen 0+2 ja Leevi Ruuhikorpi 1+0. Vuorentaustan kenttä oli ottelusssa liekeissä Santeri Metsäsen lisäksi. Roni Luojus pelasi kauden parhaan pelinsä.

Sarja jatkuu kotiturnauksella Urheilutalolla la 9.2., jolloin eka ottelussa on vastassa hyvää peliä Parkanossa esittänyt Ilves sekä päivän viimeisessä sarjakärki KrP I.