SB-turnaukset jatkuivat, Naiset kohti sarjanousua

4.2.2013

E02-pojille voitto, D00-pojat urakoivat kahdeksan peliä. Miehille voitto ja tappio.

Naiset I

YPA-KU-68  7-4

Päivän ensimmäisessä pelissä vastaan asteli KU-68 Kangasalta.

Ottelu lähti todella tahmeasti liikkeelle ja YPa ei tahtonut saada kunnolla vaihdetta silmään, vaikka paikkoja tuli tasaseen tahtiin, niin kuitenkin ripaus jotain puuttui.

Ottelun käännekohdaksi osoittautui KU:n tekemä 2-1 johtomaali toisessa erässä, jonka jälkeen Ylöjärveläiset syttyivät vihdoin otteluun. YPa teki toisessa erässä 42 sekunnin sisään 3 maalia ja tämän jälkeen voittajasta ei ollut epäselvyyttä.

Peli päättyi YPan 7-4 voittoon

Tehopelaajat:

Laura Lahtinen 2+2, Riikka Lehtinen 0+2, Elina Haikonen 1+0, Rosa Kivelä 1+0, Saila Lammi 1+0, Tanja Pesonen 1+0, Anu Vuori 1+0, Johanna Lindell 0+1 ja Mira Paasonen 0+1.

YPA-KooVee  3-0

Toisessa pelissä YPan vieraaksi saapui Tampereen KooVeen kolmonen.

Tästä pelistä oli odotettavissa tasainen vääntö kahden loistavan joukkueen kesken, olihan KooVEe saanut parhaan pelaajistonsa paikalle, jossa mukana pari tyttömaajoukkue kokelasta. Tällä kertaa YPa oli hereillä ja hyvällä jalalla liikkeellä heti ensi vihellyksestä alkaen. KooVee pyristeli nopeiden junnujen ja henkilökohtaisen taidon turvin mukana ottelussa. YPan ensimmäisen ylivoiman aikana nähtiin ottelun avausmaali.

Maali tuli tutulla reseptillä, pallo viivaan maskia maalille ja rebound sisään.

Toisessa erässä Tamperelaiset yrittivät sekoittaa YPan pasmoja nostamalla karvausta, mutta Ylöjärveläisten loistavalla tasolla oleva pallollinen peli ei häiriintynyt siitä ollenkaan.

YPa oli niskan päällä toisen erän vieden sen lukemin 2-0.

Kolmannessa erässä nähtiin ehkä kauden parasta YPaa. Vaikka erässä ei enään maaleja nähty, niin Ylöjärveläiset dominoivat kenttää täysin, pyörittäen peliä maltillisesti ja järkevästi.

Pallon kanssa ei lähdetty väkisin puskemaan ylöspäin vaan tarvittaessa pelattiin maltillisesti taaksepäin ja houkuteltiin vastustajan karvaajat ylös ja siitä nopeasti taas pelattiin ylös. Paikkoja lisämaaleihin YPalla oli kyllä yllinkyllin, mutta onneksi niitä ei tarvittu.

Ottelu päättyi YPalle 3-0.

Mira Syrjälä 0+2, Elina Haikonen 1+0, Johanna Sutinen 1+0, Leena Vuori 1+0, Saila Lammi 0+1

Kun kautta on jäljellä 2 turnausta, eli neljä peliä, niin YPa johtaa sarjaa 4 pisteen turvin toisena olevaan SCU:hun nähden. Tasapisteissä kolmantena olevat FoSu ja SB Pommak ovat jääneet 6 pisteen päähän.

Seuraava turnaus pelataan Sastamalassa lauantaina 23.02.

E02-pojat

MäntU - YPA  9-5

Ensimmäisessä pelissä vastassa olivat mänttäläiset. He olivat sarjan hännillä kuudella pisteellä ja me olimme neljäntenä kahdeksalla pisteellä. Mänttäläisillä oli vaikea alkukausi, mutta viime turnauksissa he ovat näyttäneet vakuuttavia otteita. Edessä oli siis vaikea peli.

Atte oli maalivahtina ja myös kapteenin vastuullisessa tehtävässä. Mänttä pääsi nopeasti 1-0 johtoon, mutta sai sen jälkeen rangaistuksen selästä työntämisen johdosta. Saimme ylivoimalla paljon hyviä vetoja maalia kohden, mutta ei maalia. Ylivoiman jälkeen Jimmy riisti pallon puolustuspäässä, kuljetti sen ylös. Menetti jo kerran pallon mutta taisteli sen takaisin, syötti Onnille ja Onni maalsi.

Mänttäläiset kysyi "Onks miun vuki?". Joo nyt se on teidän vuki. Ja mänttäläiset tekivät kolme maalia, tilanne 4-1. Sitten Onni kysyi: "Onks miun vuki?" Joo on se sun vuki. Ja onni teki kaksi maalia tilanteeksi 4-3.

Toisessa erässä oli vielä kerran molempien vuki. Lassi nosti pallon hyökkäyspäähän. Siellä n. 20 vetoa kohti maalia kunnes se lopultakin upposi.

Kolmas erä alkoi siis tiukoissa 5-4 lukemissa.

Kolmannessa erässä oli hieman huonoa tuuria ja uskomme loppui. Valmentajilta tuli aivan miälenvikast läpändeerust joten ei siitäkään ollut apua. Lopputulos Mäntän voitto 9-5. No sama se ny mulle o vakka hävittiinki. Saatii kuitenkin 21 laukausta kohti vastustajan maalia.

Kapteeni Atte valitsi kultaisiksi pelaajiksi Onnin ja Manun. Lisäksi valmentajat valitsivat kultaisen pelaajan palkinnon saajaksi Tuukan.

YPA - MuurY 6-1

Toisessa pelissä Atte jatkoi maalilla, mutta vaihtoi kypäränsä voittajakypärään. Kapteenin tehtäviä hoiti Onni. Alusta alkaen meillä oli tässä pelissä hyvä draivi päällä. Maalaamisen aloitti Jimmy, joka kiersi maalivahdin ja verkko soi. Uuh, ihana maali! Rangaistuksia tuli korkealla mailalla pelaamisesta Manulle ja Jonathanille. Sehän ei meitä haitannut, olipahan enemmän tilaa kentällä. Lauri näytti esimerkkiä, että alivoimallakin voi tehdä maalin tuikkaamalla riparin maaliin. Saa tehdä muttei o pakko! Tästä jatkettiin vielä kahdella alivoimamaalilla ja tilanne oli meille jo 4-1. Lopussa seinällä oli meidän selkeä 6-1 voitto.

Tässäkin pelissä saimme 21 laukausta maalia kohti. Kapteeni Onni valitsi kultaisiksi pelaajiksi Elmerin, Rikun ja Aten. Kotimatkalla palkitsimme vielä ahkerimman laukojan Jimmyn sekä Onnin parhaasta tuuletuksesta. Ristus mikä reissu, maaliskuussa seuraava reissu kohti Hämeenlinnaa.

D00-pojat

YPA LIGHTNING vs SBT PaPo: 10-6 (2-3,4-1,4-2)

Turnauksen ensimmäinen peli Papoa vastaan oli hallintaamme alusta loppuun, vaikka vastustaja pelasi ensimmäisen erän todella kurinalaisesti ja onnistui paikoistaan. Toisessa erässä karkasimme ja pidimme johdon loppuun asti. Nähtiin onnistumisia tolppienvälistä hienoihin laukauksiin.

Pistepörssi ja tehot sekä Trophyt päivitetty joukkueensivuille.

YPA THUNDER vs KooVee Punaiset: 5-6 (1-2,1-1,3-3)

Toisessa pelissä Thunder pisti sarjakärjelle kampoihin ja tiukkaakin tiukempi tasainen ottelu kääntyi Kooveelle niukasti, vaikka lopussa koitimme tasoitusta ilman maalivahtiakin. Hienoa taistelua koko ryhmältä.

Pistepörssi ja tehot sekä Trophyt päivitetty jo joukkueensivuille.

YPA LIGHTNING vs KU-68: 8-7 (3-3,4-1,1-3)

Kolmannessa pelissä peli alkoi tasaisissa merkeissä Kangasalan taistellessa tiukasti ja onnistuen harvoista paikoistaan. Toiseen erään pistimme hieman tossuun liikettä ja karkasimme jo kolmen maalin johtoon. Kolmoserässä meiltä vauhti loppui ja KU-68 kiri rinnalle ja peli meni tiukaksi. 10 sekuntia ennen loppua Antin kova laukaus/upea maali käänsi voiton meille.

YPA THUNDER vs Baldo Sport: 5-7 (1-1,2-1,2-5)

Neljännessä pelissä osalla pelaajistamme hieman jalka painoi ja vaikka johdimme kolmanteen erään mennessä, niin BS pystyi siinä erässä tuoreilla jaloilla/liikkeellään puhkomaan puolustuksemme ja käänsi näin voiton itselleen.

HYVÄ TURNAUS JOUKKUEILTAMME !

Kangasalan turnaus:

YPA THUNDER vs KU-68: 5-11 (2-5,2-2,1-4)

Kotiturnauksessaan Kangasala tuli tiukasti päälle ja sai rikottua Thunder joukkueen pelinrakentelun. Kuitenkin taistelimme ja näimme myös kovia onnistumisia ja laukauksia meiltä aika-ajoittain. Toinen erä oli meiltä nyt tässäpelissä parasta antia. Kangasala ansaitsi voittonsa tällä kertaa kuitenkin.

PisKu vs YPA THUNDER: 8-2 (3-0,1-1,4-1)

Toisessa pelissä Pisku oli myös hyvin latautunut ja otti meistä otteen heti ensimmäisessä erässä. Tässäkään pelissä emme saaneet avauksia kuntoon ja menetimme pallot jo omassa päässä. Keskittyminen ja syöttöjen lujuus olivat alhaisella tasolla. Peleihin keskittyminen tulee olemaan nyt jatkossa tärkeässä asemassa.

KooVee Punaiset vs YPA LIGHTNING: 8-5 (2-1,4-1,2-3)

Kolmannessa pelissä jälleen tiukka vääntö KooVeen kanssa. Kolmaserä meille, mutta voitto ja kaksi muuta erää Kooveelle. Kauden pelit Kooveeta vastaan aina lähes samalla kaavalla eli todella tiukkoja hienoja pelejä, mutta voitto karannut meiltä järjestäin sarjajohtajalle maalin/ kahden, max kolmen eroin. Hienoa haastamista ja asenentta kuitenkin aina näissä peleissä !

YPA LIGHNING vs Baldo Sport: 5-8 (2-3,2-4,1-1)

Viimeisessä pelissä meillä oli ihan voitonavaimetkin kourassa, mutta keskittymisen puute ja pitkän päivän väsymys antoivat vastustajalle virheistämme ainakin kolme helppoa maalia. Ja lisäksi yksi selvä maali meiltä myös hylättiin tuomarien tulkintana, kun olimme saavuttamassa vastustajan. Hieman pelit heilahtelee vielä, kun ensimmäisessä joukkueiden kohtaamisessa voitto meille keskeytyksellä ennen täyttä aikaa ja nyt tappio kolmella maalilla. Peli oli tasainen ja ehkä hallinta joukkueemme pääosin, mutta BS pelasi oikein mallikkaasti ja tiukasti sekä teki paikoistaan huimalla tarkkuudella maalinsa. Meillä oli toivomisen varaa viimeistelyssä tällä kertaa joka ei yleensä tuota meillä vaikeuksia.Lisäksi pelaajiamme poissa turnauksesta osin reissuissa ja osin kipeänä.

TURNAUS JÄTTI HIEMAN TOIVOMISEN VARAA PELEIHIN KESKITTYMISEEN, SEURAAVAA KOHTI JÄLLEEN TIUKASTI.

M II

YPA M2 vs Visars: 5-14 (1-4,1-4,3-6)

Turnauksen ensimmäinen peli Visarsia vastaan oli vastustajan hallintaa alusta loppuun, vastustaja pelasi kurinalaisesti ja käytti paikat todella kovalla prosentilla.Emme oikein saaneet peliä käyntiin ja puolustajien ja hyökkääjien väliset etäisyydet liian pitkät. Lisäksi vastustaja pääsi todella monesti ylivoimahyökkäyksiin kääntäen pelinsä menetettyämme pallon puolenkentän paikkeilla.

Pakkikalusto Antin johdolla luuti pallot jotka oli luudittavissa mutta hyökkäyspäässä olisi kaivattu lisää tehoja. Iiro Peltoniemi pelasi joukkueessa ensimmäisen pelinsä aikoihin ja hoiti tonttinsa hienosti. Maalissa Riku joutui hieman pallosateeseen ja koppaili ne mitkä otettavissa sekä hyökkäyksestä Oskari oli pirteällä pelipäällä.

Pisteet: Jonas Suvela 2+1,Jyri Hietaniemi 1+1, Samuli Segerman 1+0,Oskari Ahoniemi 1+0, Antti Saarinen 0+1,Iiro Peltoniemi 0+1 ja Jouni Havu 0+1

KosBy vs YPA M2 : 3-6 (1-0,1-2,1-4)

Toisessa pelissä vastassa KosBy jolla oli väenvähyyttä havaittavissa ja päätimmekin ennne peliä laittaa tossut liikkeelle ja karvata ylhäältä asti koko pelin ajan. Hieman kuitenkin välillä uinuttiin, kun piti karvata. Olimme kuitenkin hallitseva osapuoli vaikka vastustaja jaksoikin 2erää rimpuilla vastaan. Maalihanamme aukaisi Jyri kovalla laukauksella, joka upposi yläkulmaan poikittaisliikkeestä. Sen jälkeen Oskari pamautti Samulin syötöstä meidät johtoon. Kosby kuitenkin tasoitti vain jokusen kymmenen sekunnin päästä. Sitten Jalmari, jolla ensimmäinen turnaus joukkueemme mukana, aloitti ilotulituksen ja teki kaksi komeaa maalia laukoen vasemmalta laidalta kummatkin laukaukset oikeaan yläpesään, toisen Antin ja toisen Jyrin syötöistä. Lopussa Jonas ja Samuli pamauttivat vielä maalin mieheen ja toiseen molari Riku avasi hienosti saaden syöttöpisteen. Pakissa Janne ahersi mallikkaasti ja ensimmäisen pelin missannut Koskisen Mikko oli laidassa monesti katkomassa vastustajan syöttöjä. Pelimme kääntyi nopeasti nyt ja saimme paikkoja paljon, vielä lisä tarkkuutta viimeistelyyn, niin voittoja paljon lisää loppukaudella. Kosby kaatui hienosti ja tästä taas eteenpäin kohti seuraavaa turneeta.Nyt asenne oli kohdillaan ja pelisysteemi rullasi mukavasti kuten sovittu ennen peliä.

Pisteet:Jalmari Pirhonen 2+0 ,Jyri Hietaniemi 1+1, Samuli Segerman 1+1,Jonas Suvela 1+0,Oskari Ahoniemi 1+0, Riku Räisänen (Maalivahti) 0+1,Antti Saarinen 0+1 ja Jouni Havu 0+1

-YPA Sininen – WFT                      7-7

Turnauksen kaikki pelit olit kovatasoisia.  Valkoiset voittivat kaikki kolme peliänsä hienolla pelillä. Voiton avaimet oli kova liike, omien pelipaikkojen pitäminen sekä maalivahti peli. Erityisen hyvä peli oli viimeinen peli Kotkia vastaan. Tässä pelissä tuli myös onnistumisia laajalla rintamalla syöttöjen ja maalien muodossa. Siniset hävisivät  kaksi , ja pelasi yhden tasan. Tulokset ei kerro ihan koko totuutta, sillä kaikki pelit olivat tasaisia. Keskimmäisessä pelissä osalle pojista iski kova väsy…henkisesti ja fyysisesti.  Pelin jälkeen poikia tsempattiin ja viimeinen peli olikin paras myös tällä ryhmällä. Tästä osoituksena hieno nousu tasoihin kolmen maalin takaa! Se että molemmat ryhmät pelasi parhaat pelinsä viimeisessä pelissä, on selvä osoitus siitä miten pojat on kehittynyt yksilöinä ja erityisesti joukkueena!