25.2.2013

Miehet nousivat voitoillaan sarjakolmoseksi ja taistelemaan sarjanoususta.

Naiset I

YPA - SCU  5-5

Ensimmäisessä pelissä YPA sai vastaansa sarjakakkosen SCUn Janakkalasta. Tiedossa kova ottelu kahden loistavan joukkueen välillä, jossa panoksia tosiaan on. SCUn täytyi ottaa voitto pelistä vähintään neljällä maalilla, jotta sarjavoitto olisi heille vielä mahdollista ja muut tulokset veisivät Ylöjärveläiset lähemmäksi varmaa ykköspaikkaa. Sastamalan parkettialusta tuotti molemmille pienet haasteet syöttöpeliin, pallon pomppiessa normaalia enemmän. Ottelu lähti tasaisesti liikkeelle, mutta pelikellon näyttäessä aikaa 8.23 YPAn Susanna Pekkola sai 5min jäähyn korkeasta mailasta. SCU käytti tämän jäähyn tehokkaasti hyväkseen tekemällä kaksi yv-maalia. Lisää tuskaa YPAlle tuli kun heti Susannan jäähyn päätyttyä Anu Vuori sai kyseenalaisen jäähyn vastustajan mailaan potkaisemisesta. Ja kuinka yllättävää, SCU käytti myös tämän hetkensä tehokkaasti tehden tauko lukemiksi 0-3. Erätauolla lyhyt rauhoittelu joukkueelle ja teroitus, että nyt se ottelu vasta alkaa. Eikä aikaakaan kun myös YPA pääsee taululle, Elina Haikonen kaventaa Leena Vuoren syötöstä 1-3. SCU pääsi pelissä toistamiseen kolmen maalin johtoon 1-4, ajassa 37.41. Heti seuraavassa vaihdossa Ylöjärveläiset kaventaa Susanna Pekkolan viivavedolla Elina Haikosen toimiessa syöttäjänä, taukotilanne 2-4. Jos ensimmäisessä erässä tuomarit olivat Ylöjärveläisiä vastaan, niin kolmannessa kärsijäksi joutui SCU, saaden erässä 3 jäähyä, viimeisen ollessa mallia 2+10 epäurheilijamaisesta käytöksestä. Toisen ylivoimansa aikana YPA kaventaa, Outi Paldanius passaa ja Elina Haikonen tekee 3-4, aika 36.34. Minuutti myöhemmin YPAn pelaajat pelaavat luokattoman löysästi omaan päähän, ja SCUn Jenni Kuossari pääsee helposti kävelemään maalille tekemään ottelun kolmannen maalinsa, tilanne 3-5. Ajassa 38.32 YPA on taas enää maalin takana, kun Helena Kiviranta maalaa Saila Lammen syötöstä 4-5. Samassa ajassa SCU ottaa aikalisän, ja YPA kaventaa kahteen pelaavaan kentälliseen. 39.34 SCU saa jäähyn, ja Ylöjärveläiset hyödyntävät tämän saumansa tulla pelissä tasoihin, maalin tekee Riikka Lehtinen Saila Lammen syötöstä. Samassa ajassa SCUn kapteenilla palaa hermo ja ottaa tuomarille "keskustelustaan" 2+10 minuuttia. YPA ottaa samaan syssyyn aikalisän ja antaa lepoa hyvässä vireessä olevalle yv-kentälliselle. Valitettavasti tolppaa lähemmäksi voittoa ei päästy ja näin peli päättyi 5-5. Tuomari työskentely oli tämän tasoiseen peliin todella alaluokkaista, mutta loppujen lopuksi se ei, onneksi, ratkaissut peliä. Tämä tasapeli varmisti YPAn nousun ensi kaudeksi naisten kakkosdivisioonaan, ja jos YPA voittaa päivän jälkimmäisen pelin, niin se varmistaisi sarjavoittonsa.

Tehopelaajat: Elina Haikonen 2+1, Saila Lammi 0+2, Helena Kiviranta 1+0, Susanna Pekkala 1+0, Riikka Lehtinen 1+0, Outi Paldanius 0+1, Leena Vuori 0+1.

Gunners - YPA  1-3

Päivän toisessa pelissä YPAa vastaan asteli Gunners, joka voitti kauden avauspelin 2-1, ainoastaan loistavan maalivahtipelinsä ansiosta. Tällä kertaa Gunners pystyi laittamaan hanttiin myös kenttäpelissä ja ajoittain YPA oli askeleen perässä vastustajaansa. Suuri hatun nosto myös vastustajan puolustuspelaamiselle, maalintekopaikoille oli kohtuullisen vaikea päästä. Gunners avasi ottelun maalit, mutta reilu minuutti myöhemmin taululla oli 1-1 lukemat, kun Mervi Lehtiniemen loistava laukaus yllätti Saila Niinimäen, syötön maaliin antoi Elina Haikonen. Toisessa erässä tasainen vääntäminen jatkui, erässä nähtiin yksi maali. Laura Lahtinen onnistui katkaisemaan vastustajan avaussyötön ja pääsi vapaasti laukomaan YPAlle 2-1 johdon, tuomarit löysivät maaliin myös syöttäjän (!), syöttöpiste merkattiin Leena Vuorelle. Kolmannen erän alussa YPAn Outi Paldanius hyödynsi Elina Vuoriston loistavan pelaamisen viemällä Ylöjärveläiset 3-1 johtoon. Maalin jälkeen Gunners otti aikalisän, jonka jälkeen Tamperelaiset yrittivät nostaa karvaustaan ja saamaan YPAn avauspelaamista kuriin. Mutta Ylöjärveläisten kovaan karvaukseen tottunut pakkikalusto ei tästä hätkähtänyt, vaan vain YPAn omien hölmöilyjen vuoksi Gunners pääsi pariin katkoon. Pelin aivan lopussa myös YPA käytti aikalisänsä, jonka aikana valmentaja halusi kiittää ja onnitella sarjavoittonsa varmistanutta joukkuettaan. Ottelu päättyi 3-1 ja tosiaan YPA varmisti ennen viimeistä turnausta, sekä nousun ensi kaudeksi naisten kakkosdivisioonaan, että kolmosdivisioonan voiton kaudella 2012-13. Kauden viimeinen turnaus pelataan 16.03. Janakkalassa, jossa muilla joukkueilla on vielä kovia panoksia. Sarjan kakkospaikka (toinen kakkoseen nousija) on vielä auki, siitä taistelevat vielä SCU 23 pistettä, FoSu 22p, Kikunat 20p ja SB Pommak 20p. Myös neloseen putoamista (kolme putoaa) vastaan taistellaan, RoPo lähtee hakemaan vauhtia sarjaporrasta alempaa.

Tehopelaajat: Laura Lahtinen 1+0, Mervi Lehtiniemi 1+0, Outi Paldanius 1+0, Elina Haikonen 0+1, Leena Vuori 0+1, Elina Vuoristo 0+1.

YPA-Koovee IV  6-1

Avausottelun vastustaja KooVee kaatoi ylöjärveläiset kauden ensimmäisessä kohtaamisessa 6-5. Tällä kertaa YPA ei antanut vastustajalleen armoa, vaan otti ohjat käsiinsä heti ottelun alussa.

Reilun minuutin pelin jälkeen pomppupallojen ja rystylyöntien erikoismies Akseli Kaivola sutaisee ilmasta pallon maaliin. Vain 20 sekuntia myöhemmin Olli Louhimo murtautuu puolustuksen läpi ja lisää YPAlaisten johdon kahteen maaliin. Salama-alun täydentää vielä 3-0 johto-osuma 4. minuutilla Oskari Ollikaisen onnistuessa. Ensimmäiselle erätauolla YPAn 3-0 johdossa.

Toisen erän alkuun ylöjärveläisille tarjotaan ylivoimaa ja kapteeni Timo Mäntylä ampuu viivasta ”putoavan lehden” KooVeen maaliin. KooVeen harvat yritykset päättyvät viimeistään hyvin torjuneen maalivahdin Topi Levomaan näppeihin. KooVeen tuskaa erän loppuun lisää vielä joukkueen poliisi Simo ”sisi” Sinkkonen joka maalaa taululle jo 5-0 lukemat.

Kolmanteen erään tempoa lisännyt KooVee taistelee vielä ja hakee raivoisasti avausmaalia. Yritys palkitaan 8 minuuttia ennen päätösvihellystä ja KooVee kaventaa lukemiksi 5-1. Ylöjärveläisten onneksi KooVee ei maalinteossa enää onnistu. Viimeisen naulan arkkuun iskee Olli Kesäläinen Sami Pettisen loistavasta tarjoilusta. Loppunumerot ylöjärveläisten hyväksi 6-1.

YPA – Classic II 6-2

Toisen ottelun vastustaja Classic majaili sarjataulukossa ennen ottelua juurikin YPAn edellä kolmannella paikalla. Voitolla Classicista ylöjärveläisryhmä nousisi kolmannelle sijalle ja karsintapaikalle 3-divariin.

Ottelu etenee tasaisissa merkeissä ja avausmaalia saadaan odotella lähes 8 minuuttia, kunnes Timo Mäntylä siirtää YPAlaiset 1-0 johtoon. Taitava ja juoksuvoimainen Classic liikuttaa palloa taitavasti ja tasoittaa ottelun vain hetkeä myöhemmin. Erän viimeisellä minuutilla YPAn nukahduksesta Classic siirtyy 1-2 johtoon ensimmäiselle tauolle mentäessä.

Toisessa erässä YPA painaa väkevästi päälle ja viimeistely toimii. Ensin Olli Louhimo tasoittaa lukemiksi 2-2, ja erän puolivälissä Oskari Ollikainen vie YPAn 3-2 johtoon. Taukolukemat 4-2 viimeistelee vielä pirteästi pelannut Topi Mäkinen.

Päätöserässä YPAlle tarjotaan 5 minuutin ylivoimaa, mutta pallo ei löydä tietään maaliin. Classic saa luotua vaarallisia paikkoja, mutta huono viimeistely ja maalivahti Ville Jokelan torjunnat pitävät YPAn mukana pelissä. Ottelun ratkaisu nähdään 4 minuuttia ennen päätöstä kun Topi Mäkinen murtautuu laidasta sisään ja ampuu pallon tulisesti etukulmasta sisään. Loppulukemat 6-2 nakuttaa Oskari Ollikainen.

Ässee - YPA2  1 - 3

Ottelu alko oikein vauhdikkaasti päästä päähään pelailulla ja molemmat joukkueet puolusti tarkasti 2 erää mentiin 0-0 . 3 erässä maaleja alkoi syntymään meidän 1 kenttä Johanna Mäkinen 0+2 - Milla Välisaari 2 + 0 - Sirpa Alamettälä 1+ 0 teki kaikki 3 maalia . Tällä Milla superjunnulla on vaan kauhea laukaus eka maali kyllä niin tarkka yläpesä laukaus että oikein hirvittää vastustajien puolestasa molari ei kerinnyt kissaa sanomaan. Ja maalivahti peli erinomaista taas niinkuin on ollut koko kauden ajan ja vielä kun maalivahtimme Lea Kämäräinen pelasi puoli kuntoisena kuumeen ja selkäoireiden jäljiltä, joukkue nostaa hattua hänelle.

YPA2 - Nops 1 - 3

Tää oli meille kauden tärkein ottelu jonka meidän olisi pitänyt voittaa että karsintapeleihin oltaisiin päästy mutta näin ei tällä kertaa onnistunut. Kaikki kunnia vastustajalle Nopsille joka karsinta peleissä on.

Ottelu alko selvällä pienellä jännityksellä pelin tuloksesta johtuen joka oli karsintapelihin pääsystä. Pelättiin selvästi virheitä omassa pelissä. Kyllä me pikku hiljaa saatiin peliämme käyntiin vaikka peliavaamisen kanssa ongelmia olikin. Vastustaja sumputti hyvin meidän maalipaikat pois, jotenka jouduimme yrittämään kauempaa laukauksilla mutta laukauksissa tällä kertaa ollut oikeaa osoitetta. Kaveri teki aika hyvällä prosentilla paikoistaan maalin lähi etäisyydeltä. Joukkue taisteli isolla SYDÄMMELLÄ ja laittoi itsensä liikoon kiitettävästi. Yrityksestä tää ei ollut kiinni.

"Valmennus antaa ISON KIITOKSEN joukkueen isolla sydämmellä taistelulle kiitos joukkueelle siittä!"

Tehopelaajat: Johanna Mäkinen 0+2 , Milla Välisaari 2+0 , Sirpa Alamettälä 1+0 , Terhi Jarkko 1+0