YPA pisteittä kotimatkalle Pomarkusta

3.6.2013

Maakkarin lounaislohkon kärjessä jatkaa Pomarkku puhtaalla pelillä. YPAlle kauden ensimmäinen tappio.

Kolmella vierasottelulla sarjan aloittanut YPA on kärsinyt kroonisesta pelaajapulasta kuluneella kaudella. Ylppäreiden jälkeisessä ajassa saatiin liikkeelle 10 pelaajaa, joista löytyi avauskokoonpanoon jopa 60-luvun alkupuolellakin syntynyt pelaaja.

Pomarkun loistavalla hiekkakentällä pelatussa ottelussa oli tunnelmaa. Kotijoukkueen voittoa oli todistamassa arviolta 150 ihmistä hikisen aurinkoisessa säässä.

YPA sortui molemmilla jaksoilla huonoihin ensimmäisiin vuoropareihin niin sisällä kuin ulkonakin. Eka jaksolla hävittiin vuoropari 8-0 ja toisella lohdullisemmin 3-0. Uudistuneessa joukkueessa haettiin iskua vaihtelemalla ulkopelijärjestystä.

Ensimmäisen jakson luvut olivat lopulta 12-3 Pomarkun Pyrylle. Viimeisessä vuoroparissa saatiin pari juoksua, mikä herätti toivoa toiselle jaksolle lähdettäessä. Jari Vatanen löi tyhjään kenttään kunnarin ja Topi Kokkonen kotiutti hänet.

Toinen jakso päättyikin sitten niukempaan tappioon. Kolmannessa sisävuorossa YPA sai päälle hurmoksen.Peli onnistuttiin kaventamaan 6-5 tilanteeseen loistavilla lyönneillä. Läpilyönnit kilpistyivät valitettavalla tavalla välillä puun runkoihin. Pääkapellimestarina toimi Sotkamossa oppinsa ammentanut Topi Kokkonen. Viimeinen vuoropari meni kotijoukkueelle 2-1 ja näin jakson lopputulokseksi jäivät  lukemat 8-6 kotijoukkueelle.

YPAn kokoonpano ja tilastot (lyödyt ja tuodut)