YPA:n miehet voitokkaita kauden kotiavauksessa

9.6.2013

Miesten maakuntasarjakauden ensimmäinen kotiottelu pelattiin lauantaina 8.6. Vastassa oli viime vuonna lounaislohkon voittanut Pöytyän Urheilijat, joka taipui YPA:lle jaksoin 2-0 (8-4, 6-2).

Ottelun alku oli YPA:lta nihkeää sekä sisällä että ulkona, ensimmäisen vuoroparin jälkeen oltiinkin takaa-ajoasemassa. Pöytyän juoksut saatiin pidettyä kohtuullisissa lukemissa eikä viikko sitten Pomarkussa nähty 8-0 ensimmäisen vuoron jälkeen toistunut. YPA:n koneet käynnistyivät hitaasti mutta varmasti. Lopullisen niitin jaksovoitolle löi kolmannen tasoittavalla Iiro Mäkelä sivaltamalla kakkostilanteessa kolmosjatkeelta läpi kahden juoksun arvoisesti. Ensimmäinen jakso YPA:lle juoksuin 8-4.

Toinen jakso oli avausvuorosta alkaen kotijoukkueen hallinnassa numerolla 3 pelanneen Markku Hännikäisen lyötyä kakkostilanteessa läpi samasta paikasta kuin Mäkelä ensimmäisellä jaksolla. Pöytyä ei YPA:n kolmen juoksun avausvuoron jälkeen enää onnistunut kunnolla haastamaan. Jaksovoiton takuumiehinä olivat mainiosti kopparina pelannut Jari Vatanen, sataprosenttista työtä mailan varressa tehnyt kärki Oskari Uusitalo, sekä hyvän sisäpelin pelaamisen lisäksi kylkiluillaan laakalyönnin kakkosrajassa kopiksi napannut sieppari Hännikäinen. Mainitsemisen arvoisia ovat myös Kalle Kuukan sekä vaihto- että kotiutustilanteessa esittämät näyttävät varsilyönnit. Jakso YPA:lle 6-2 ja koko ottelu 2-0. YPA:n parhaina palkittiin 2-koppari Jari Vatanen ja yhteensä neljä juoksua lyönyt Iiro Mäkelä.

Neljän sarjakierroksen jälkeen YPA pitää hallussaan lounaislohkon kakkossijaa, kasassa kolme voittoa neljästä ottelusta. Tulevana viikonloppuna miehet pelaavat kahdesti, ensin perjantaina Laitilan vieraana ja vielä sunnuntaina kotona Mynämäkeä vastaan. Sunnuntain ottelu pelataan Tampereella Kaupissa klo 12.

YPA:n kokoonpano ja tilastot (lyödyt/tuodut)