Laitilan munamarkkinoilla pesäpalloa yleisölle koko rahan edestä!

15.6.2013

YPAn joukkue sattui vierailemaan Laitilassa hektisenä viikonloppuna ja yli 3 tuntia kestäneessä pelissä pisteet päätyivät lopulta Ylöjärvelle kotareiden kautta 2-1. (Jaksot kotijoukkue ensin mainiten 7-9, 11-10, 3-3, 2-3)

Vaihtelevia otteita sarjassa esittänyt Laitila lunasti ottelussa odotukset. Ottelun sisällä pelaajien suoritustaso vaihteli molemmilla joukkueilla. Runsasjuoksuisessa ottelussa päätösvihellys kuultiin klo 21.45 auringon vähitellen laskiessa Laitilan horisontin taakse.

Molempien joukkueiden lyöntipeli oli vaihtelevaa. Ottamattomia merkattuja välilyöntejä saattoi seurata helppoja helppoja virheitä niin joukkueelta kuin yksittäisiltä pelaajiltakin. Välillä ulkopeliä saattoi myös hyydyttää kolea tuuli, joka kantoi palloa hyvin. Laitilan avaralla kentällä läpilyönneissä myös miss Fortunalla oli osuutensa pallon välillä osuessa kentän laidoilla kiertäviin rautaputkiaitoihin. Jännitystä riitti koko ottelun ajaksi lukemien pysyessä tasaisena kaiken aikaa.

YPA voitti hutunkeiton ja aloitti sisältä. Ensimmäisellä jaksolla YPA johti ottelua koko ajan mutta Laitila tuli tasaisesti tasoittavallaan perässä. Vain toinen vuoropari pelattiin ilman juoksuja voittolukemien ollessa YPAlle 9-7.

Toisella jaksolla Ypalla oli tasoittava ja kun toisessa vuoroparissa YPA sai osin Laitilan ulkokentän avustuksellakin  viisi juoksua, se johti 5-4. Seuraava ulkovuoro olikin sitten yhtä Laitilan juhlaa sen takoessa 7 juoksua. Ypa sai tasoittavallaan kolme, jolloin viimeiseen vuoropariin lähdettiin Laitilan johtaessa11-9. Viimeisen ulkovuorossa saatiin laitettua ulkopelin luukut kiinni ja Laitilan jäi nollille. Hyvästä painostuksesta huolimatta YPAn saldoksi jäi yksi juoksu, jolloin mentiin supervuoroon.

Laitila oli tehokas ja takoi 3 juoksua. YPAn pystyttyä samaan mentiin kotareihin. Laitila aloitti ja sai kaksi miestä kotipesän turviin. YPan ensimmäisen parin lyöjänä oli Iiro Mäkelä, joka löi takaa kunnarin, jonka jälkeen jäätiin toiveikkaana odottamaan muilta pareilta viimeistä tarvittavaa juoksua. Ottelun hengen mukaisesti se jäi viimeisen parin tehtäväksi. Matti Kytölä kotiutti Jari Vatasen ja pisteet matkasivat YPAlle 2-1.

Ottelun tehot (Lyödyt/ tuodut): Oskari Uusitalo 2/5, Jari Vatanen 0/4, Kalle Kuukka 2/2, Iiro Mäkelä 3/1, Miska Pöyry 1+3/3, Niko Kaunisto 3/3, Manu Vartia 0/1, Matti Kytölä 1/0, Aki Heittola 1/2 ja Juho Syrjälä 2/1. Harhalla 2 ja väärillä 1.

YPA jatkaa voitolla lohkon kärkijoukkueiden rykelmässä. Jo su 16.6. pelataan Kaupissa seuraava ottelu Mynämäkeä vastaan, joka on myös neljän kärkisakissa. Ottelu alkaa jo klo 12 johtuen Manse PP:n miesten pelistä.