Yleisöön menevä pesis sai jatkoa kotivoitolla Mynämäestä

17.6.2013

Kaupissa pelatussa kotiottelussa pesäpallo lajina osoitti erilaisuutensa. Eka jakso päättyi 15-15 ja toisen YPA voitti 4-2. Näin pisteet YPAlle 2-0.

Mynämäen joukkue oli joutunut heräämään varhain, koska peli Kaupissa alkoi jo klo 12 johtuen Manse PP:n miesten klo 16 pelattavasta ottelusta. Kolme tuntia ajateltiin riittävän oman pelin pelaamiseen. Ensimmäisestä jaksosta tuli kuitenkin yllättävän pitkä (=1½ tuntia) ja toisen jakson typistyminen "normaalimittaiseksi" avasi kentän seuraavan ottelun valmistamiseen ajoissa.

Laitilassa perjantaina alkanut "juoksukarnevaali" sai siis jatkoa ensimmäisellä jaksolla. Kahden vuoroparin jälkeen YPA johti  9-8. Kolmannessa sen jäätyä nollille ja Mynämäen taottua kuusi juoksua alkoi näyttää jaksovoiton valuminen Mynämäelle todennäköiseltä.

Neljännen vuoroparin alussa sytytti pesisjaoston pj, superpesistuomari jne.... Jouni Laitinen puhkaisemalla kolmosrajan ja kiertämällä tyhjään kentttään kunnarin. Seuran "valkokaulusosasto" jatkoi hienoja suorituksia, kun koko seuran pj. Arto Paananen tyhjäsi pajatson 1+3 arvoisesti. Miska Pöyryn lyötyä vielä Artsin kotiin mentiin viimeisen tasoittavalle YPAn juoksun johdossa. Mynämäen jäätyä vuoroparissa yhteen juoksuun päättyi eka jakso jännittävästi tasan.

Toisella jaksolla ottelun käsikirjoitus muuttuikin sitten vähäjuoksuisemmaksi. Molempien joukkueiden hyvä lyöntivire hiipui ja kahden vuoroparin jälkeen Mynämäki johti 2-1. Ratkaisevaksi sisävuoroksi tuli YPAn kolmas tasoittava vuoro, jolla sen onnistui tehdä kolme juoksua. Mynämäen jäätyä viimeisessä vuorossa nollille ei viimeistä tasoittavaa tarvinnut enää pelata.

Ottelu osoitti vanhojenkin pelimiesten kelpoisuuden. Entiset YPAn pelaajat suosittelivat YPAn pelejä nähtyään myös Mansen miesten murskaavan ylivoiman myöhemmin Turkua vastaan. Kävipä kentän reunalla ottelun aikana myös Kouvolan superpesisjoukkue ammentamassa voiton avaimet Koskenkorvan vierasotteluunsa.

Tehot (lyödyt/tuodut): Oskari Uusitalo 1/2, Jari Vatanen 1/2, Topi Kokkonen 3/0, Iiro Mäkelä 1/0, Miska Pöyry 3/1, Niko Kaunisto 1+2/3, Kalle Kuukka 0/0, Jouni Laitinen 1+0/3, Aki Heittola 1/2, Arto Paananen 1+4/3, Teemu Leppänen 0/1 ja Pertti Leppänen 0/1.

Voitolla YPA säilytti edelleen tuntuman lohkon kärkijoukkueisiin. Seuraava ottelu on to 27.6. Kaupissa Turun kakkkosjoukkuetta vastaan. Sen jälkeen kohdataan sekä vieraissa että kotona Pori, jolla ei ole vielä tappioita sarjassa.